Şimdi Ara

ELDER SCROLLS 5: SKYRIM (ANA KONU) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
788
Cevap
4
Favori
50.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Ben 3-4 gündür oyunu PC'de oynuyorum. Ps3 için aradım ama şuan GG'de 140 liraya satılıyor ama gene pahalı. PC'de belli süre oynadıktan sonra belki Ps3'e alacağım. Sorun şu ki Bug'lar var. Kafaya kova sokmayı falan unutalım yani kişinin kullandığı zaman oluşacağı bir bug. Kullanmazsanız olmaz. Büyük bug olarak bir kaç örnek vermemde fayda var ama.

Mesela Main Quest'te bir adam var, adı Earlyn miydi neydi zindan gibi bir yerden adamı kurtarıyoruz. Lakin adama ait 2 tane bug var. 1.si adamın konuşması 1 saniye bile sürmüyor. Adamdan hiç ses çıkmıyor vede alt yazının görünmesi ile gitmesi bir oluyor. Sorun şu ki adamı zindan çıkarmak için ikna etmek lazım ama adamla konuşamıyorsunuz. Bölümü geçmenin tek yolu konsoldan bir iki oynama yapmak. Veya ilerleyen bölümlerde gene aynı adamında olduğu bir konsey oluyor. Ülkedeki iç savaşın 2 tarafı olan İmperial'lar vede Ulfred'in tarafı Dragon'ları yok etmek için barış masasına geliyorlar. Burada söz bizim adamımıza geldiği zaman adam konuşmuyor. Herkez donup duruyor. Oyunun o anki durumu yüzünden oturduğumuz sandalyeden de kalkıp adamın yanına gidemiyoruz. Gene burayı geçmenin tek yolu konsolu açmak. Bir diğer bugsa bu Ulfred dediğimiz adamı anlaşma yapmak için çağırdığımızda oluyor. Bu ülke içi savaşta biz istersek 2 taraftan birinde savaşabiliyoruz. Eğerki birisinde göreve başlarsak bug oluşuyor. Ne zaman seçtiğimiz tarafın lideri ile konuşmaya gitsek bize "sana görev veren xxx'in görevini yapıyor olmalıydın" diyip konuşma diyaloğu bile çıkarmıyor. gene konsolu açıp oynama yapmamız gerekiyor.

Main Quest'te bunlar benim hatırladığım buglar. Patchlerle düzeldimi bilmiyorum ama PC'ye indirdiğimin için patch atmadım. Bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim "konsol açmalıyız" dediğim olaysa oyunu oynarken "Tab" tuşunun üstündeki "é" tuşunu basınca açılan bölümdür konsol. Oraya şifreleri veya işte görevde ilerleme sağlama kodları giriliyor. Kod konsolu yani. Uesp denen site bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Unoffical Elder Scrolls Page'dir açılımı. Oraya girerek her türlü yardımı almak mümkün. Bu buglar kısa cadede adamın sinirini biraz bozuyor ama hallettikten sonra gene aynı zevkle devam ediyorsunuz. Oyunun Oblivion'a göre çok daha büyük bir database'e sahip olmasından dolayı bu tip bugların olması çokda ilginç değil ama olmasa daha iyi olurdu. Test etmeside zor bir oyun.

Grafikleri soranlar olmuş, ben PC'de 1920x1080 çözünürlükte oynarken ufak donmalar yaşadım, Fps düşüklüğü yani. Oynanıyordu ama tadı ve hızı azalıyordu. şuan 1360x768 gibi bir çözünürlükte oynuyorum gayet güzel grafikler. Detaylar yüksekte oynuyorum vede gayet kaliteli. Herşey ultra high'da açtığımda azımın suyu akıyordu ama az biraz kasıyordu. Lakin PS3'de durum ne olur bilmiyorum. Ayrıca Teknosa'daki adam biz "Tiglon" oyunlarını satmıyoruz dedi. Sanırım Bimeks, Gold, Saturn falanda buna dahil ama oynamak isteyen arkadaşlar için ben önce PC'de oynayıp alışmalarını sonra ucuzlayınca PS'e almalarını öneririm.

Kısayollar nasıl diye birisi sormuş onada değineyim, ilk videoları izlediğimde kompleks geldi, Oblivion vede Morrowind'de oynamama rağmen ama alıştım. Biraz zaman aldı ama alıştım vede alışınca çok kolay oluyor. "Q" basınca Quick Inventory "E" basınca Quick Magic vede "F" basınca bizim tüm büyü vede silah zırf falan arasından Favorilere eklediğimiz kısa yol penceresi çıkıyor. Oradan seri olarak kalkan büyü falan alabiliyoruz.

• Az önce 2.0.1 güncellemesini yaptım. Sanıyorum bugün çıktı çünkü dün akşam oyunu oynarken güncelleme uyarısı vermemişti.
    Farkettiğim değişiklikler load süresi. Nasıl oldu anlamadım ama oyun hızlı yüklüyor.
    Sol elimde bulunduğum objective'i hangi yoldan tamamlamam gerektiğini gösteren bir spell vardı. Işıldama efekti değişmiş. Sanıyorum genel olarak bir makyajlama olmuş.
    Frame düşmesini test etmem için bir dragon yada giant ile kapışmam lazım. Ona bakacağım birazdan.
    40 saat'lik oyun sonrası şişen save dosyası problemi giderilmiş yazmış birisi psxextreme'de.
  • ben de su an pc de oynuyorum fakat benim pc pek iyi durumda olmadıgı için low ayarlarda bile kasıyor oyunu ps3 e alcam ama cok pahalı 2.el olarak satacak arkadas varmı acaba yada elimde sıfır LA NOIRE var hediye geldi daha açmadım onla takas ustune parada verebilirim.
  • oyun bugün elime ulaştı benimde güncellemeyi yaptım güncellemeyle gelen yenilikler hakkında birşey diyemem çünkü öncesinde nasıldı hiçbir bilgim yok. fakat ilk ejderhalı sahnelerde sesin geç geldiğini fark ettim ejderha yere vurduktan yarım sn sonra gelior ses gibi benden başka bu sorunu yaşayan varmı bilmiyorum ama oyun efsane olmuş :))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctqr -- 29 Kasım 2011; 22:53:24 >
  • Save dosyası ve frame ile ilgili olan sorunlar düzelmiş mi test edebildiniz mi ? Frame düşmesi kadar nefret ettiğim birşey yok eğer bu sorun çözülmezse almayacağım galiba oyunu çünkü youtubeden izlediğim birkaç videoda can sıkıcı derecede düşme vardı
  • Join Imperial Legion görevinde kaçakların olduğu bir kaleyi temizlemek gerekiyor. Ben oraya yaklaşırken Dragon'un biri benden önce saldırdı ve bayağı temizlik yaptı Yalnız geri kalan adamların skill'leri çok yüksek. Anında harcıyorlar. Sanırım yan görev yapıp skill atlamak gerekecek.
  • serothesnake, hızlı skill vede level almak için ben sana bir kaç taktik verebilirim. Özellikle savaşlarda başarılı olmak için Potion'lara ihtiyacın olacak. Ben oyunda Alchemy skill'ine epey abanıyorum vede Smithing'e. Alchemy sayesinde işe yarayan Potion'ları kendime alıp gereksizleri satıyorum. Ticari olarak son derece karlı bir iş. Hem Level alıyorsun hemde para kazanıyorsun hemde kendine gerekli olan Potion'ları hazırlıyorsun. Smithing'de şuan 98 oldum bir gayret 100 olacam vede Dragon zırhının ne olduğunu öğrenecem bakalım. Bu Smithing ile iyi para kazanırsın ama birazcık bencil bir skill bu. Aldığın Skill Pointleri gene Smithing'de kullanmanın avantajı büyük. Advanced Armor'u açtığınız zaman ( 50 skill istiyordu sanırım ) Dwarwen ( Dwemer ) parçalardan bile İngot ( Külçe ) elde edebiliyorsunuz. En son College'in bir Dwarwen yerinde geçen Quest'ini yaptım, Quest bittikten sonra tüm ekipmanımı evime depoladım vede çıplak olarak tekrar oraya gidip Dwemer Solid Metal falan topladım Smithing için =) Tanesi 25 kilo bile Metal parçası ama 5 tane Dwemer Ingot veriyor =) Ayrıca Lockpick'lerden level kazanmakta kolay. Expert veya Master kilit görünce korkmayın dalın. 50 küsür skill'im var 1 Master açınca neredeyse 1 skill atlıyorum. Zevkli bir iste olduğu için Skill Pointleri Lockpicking'e eklemeye gerek yok. Alchemy kasıp Potion üreterek bile çok iyi kılıç kullanamasan bile combatlarda başarılı olabilirsin. Özellikle Block kesinlikle kullanmalısın. Çok işe yarıyor. Skill kazandırması bir yana apar topar kılıçla daldığın adama block ile defensif yaklasıp savaşınca öldürme ihtimalin çok daha artıyor.

• gstrgy07 bilgilendirme için çok teşekkür ederim Bu akşam sadece smithing yapacağım. Gerçekten yararlı bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
  • Madenlerde çalışmaya başladım ama çok yül taşınıyor bu yüzden önce ev almak lazım. Madenler şehirlerin 70km çevresinde bulunuyor. Bu yüzden evdeki sandığı kullanmak en akıllıcası. Gidip para kazanayım :)

Orijinalden alıntı: serothesnake

Madenlerde çalışmaya başladım ama çok yül taşınıyor bu yüzden önce ev almak lazım. Madenler şehirlerin 70km çevresinde bulunuyor. Bu yüzden evdeki sandığı kullanmak en akıllıcası. Gidip para kazanayım :)

aslında madenlere gitmek biraz riskli. Her madenden yaklaşık 50 adet "Ore" saf ham madde elde ediyorsun. Bunlarda ağır oluyor haliyle. Heleki Iron madenleriyse iştah kabartmıyor. Iron madenleri bazı şehirlerin içinde bile var. Ama bazı Gold madenleri falan hem kuvvetli adamlarla korunuyor hemde onları işlemek için Skill Point lazım =) Ben düşük levelken mesela Whiterun'daki BlackSmith'ten alıyordum hazır ham maddeleri onları işliyip geri satıyordum =) Zaten oyunda "Ore" ları "Ingot"a çevirirken skill kazandırmıyor. Sadece fiyat olarak daha ucuz. Sonunda geçen gün Smithing'i 100 yaptım vede Dragon Armor'u açabildim vede epey şaşırdım. Dragon Armor yapabilmek için Leather Strip ile Dragon öldürdüğümüz zaman içinden çıkan o ağır 10 ve 15 kiloluk parçalardan istiyor =D birisinden 3 birisinden 1 tane istiyordu. Daedric Armor vede Silahlarsa daha zor. Ebony Ingot + Daedra Heart istiyor. 40 level oldum daha oyunda bir tane Daedra savaşcısı görmedim ki sanırımda yok. Oblivion'da her yerde çıkıyordu. Alchemist'lerde 500-600 altına satılıyor vede şanşın varsa =) Onu geçtim oyunda daha Daedric zırhı veya silahı olan 1 kişi bile daha görmedim ki buda ilginç.

• thieves guild in armor'u taşıma kapasitesini arttırıyor iyi o, bi de transmute diye bi sihir var. O da baya yardımcı olur ore lerden para kazanmaya çalışanlara

Mustafa Kemal ATATÜRK (1881-193∞)

.share the wealth.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gstrgy07

quote:

Orijinalden alıntı: serothesnake

Madenlerde çalışmaya başladım ama çok yül taşınıyor bu yüzden önce ev almak lazım. Madenler şehirlerin 70km çevresinde bulunuyor. Bu yüzden evdeki sandığı kullanmak en akıllıcası. Gidip para kazanayım :)

aslında madenlere gitmek biraz riskli. Her madenden yaklaşık 50 adet "Ore" saf ham madde elde ediyorsun. Bunlarda ağır oluyor haliyle. Heleki Iron madenleriyse iştah kabartmıyor. Iron madenleri bazı şehirlerin içinde bile var. Ama bazı Gold madenleri falan hem kuvvetli adamlarla korunuyor hemde onları işlemek için Skill Point lazım =) Ben düşük levelken mesela Whiterun'daki BlackSmith'ten alıyordum hazır ham maddeleri onları işliyip geri satıyordum =) Zaten oyunda "Ore" ları "Ingot"a çevirirken skill kazandırmıyor. Sadece fiyat olarak daha ucuz. Sonunda geçen gün Smithing'i 100 yaptım vede Dragon Armor'u açabildim vede epey şaşırdım. Dragon Armor yapabilmek için Leather Strip ile Dragon öldürdüğümüz zaman içinden çıkan o ağır 10 ve 15 kiloluk parçalardan istiyor =D birisinden 3 birisinden 1 tane istiyordu. Daedric Armor vede Silahlarsa daha zor. Ebony Ingot + Daedra Heart istiyor. 40 level oldum daha oyunda bir tane Daedra savaşcısı görmedim ki sanırımda yok. Oblivion'da her yerde çıkıyordu. Alchemist'lerde 500-600 altına satılıyor vede şanşın varsa =) Onu geçtim oyunda daha Daedric zırhı veya silahı olan 1 kişi bile daha görmedim ki buda ilginç.

http://www.youtube.com/watch?v=PRxzZv7xsr8

ben level 20yim bi tane daedra hearth var

• college da arch mage oldum, baya güzeldi bence görevleri

Mustafa Kemal ATATÜRK (1881-193∞)

.share the wealth.
  • arkadaslar cok acil bir sorum olucak ben ılk kez oynuyorum bu seriyi ve artık ne yaptıysam heralde bisey caldık riverwood dan alvordan gorev alıcam konuscam ama alvor dahıl herkez benı öldürüyor guard lar koyluler cullanıyorlar ustume ne yapıcam yaw yardım edın :)

Bizi daha coook severler anlayacaginiz. Alan insanlari gonulden tebrik ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: canikoblivan

İzmir Agora D&R'a gittim haftasonu, sadece 230 TL etiketi kendi gozlerimle gormek istedim. 1 adet bile kalmamis arkadaslar, hem PC, hem de PS3 versiyonlarinin hepsi satilmis.

Bizi daha coook severler anlayacaginiz. Alan insanlari gonulden tebrik ediyorum.

Kaç lira olursa olsun düşünmeden alacak çok insan var etrafta, kendi komşumdan biliyorum sırf oğlu istedi diye özel yeni MW3 xbox360 larından aldı.
    Hem de evlerinde zaten bir 360 varken....
    Arada sevilen biz oluyoruz.

Gerçi ben steamden PC için aldım oyunu ama son çıkan PS3 oyunları iyice abartamaya başladı. UC3 ve AC:Revelations'ta gözüm kaldı onlarıda alırsam bir ay sadece çorba içerim akşamları.

Video oyunlarının, oyundan çok video olduğu bir dönemdeyiz, hey gidi hey.
  • Bunun zenginlikle alakasi yok bence, yillardir koleksiyonerlik yapiyorum, ciddi miktarda butce ayirdim oyun / kitap / film ve muziklere ama dupeduz bir oyuna bu parayi verecek insanin aklindan suphe ederim. Ozel versiyonu olsa acimam, ama disaridan 100 liraya alabilecegim bir oyuna da 230 lira vermek garip gercekten.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.