Şimdi Ara

El yapımı RGB led oyuncu kasası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2012 yılında almış olduğum, sıradan dört tarafı kapalı pc kasasını kendim projelendirerek, mağazalarda satılan oyuncu kasasına çevirdim. Tabi bunu kasa' nın genişliğinin imkan verdiği sınırlarda yapmak zorunda kaldım, çünkü biraz dar bir pencere olarak kaldı.
    Proje, çizim ve cnc imalat her şeyi bana aittir. Sadece Nvidia logosu görsellerden alınmıştır. Sebebi ise kendim bir Nvidia kullanıcısı olmam ve claw logosunu beğenmemEl yapımı RGB led oyuncu kasası. Görüş, öneri ve fikirlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz. El yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasasıEl yapımı RGB led oyuncu kasası







  • Valla ben de birkaç gündür düşünüyorum böyle bir şey yapmayı ama ben böyle modelli değil de sade yapacağım artı maliyet istemediğimden dolayı. Pleksi camı kasanın iç tarafına çift taraflı bantla tutturabilir miyiz, ne kadar süre dayanır acaba? Yan yana iki şerit çeksek bantı daha uzun süre dayanır mı? Kasamın yarısından azı pleksi cam bu yüzden kasanın kenarlarını çerçeve olacak şekilde bırakarak içini kesip çıkarmak, çıkan bölüme de pleksiyi sabitlemek. Ya da komple kapağı çıkarıp pleksi kapak yapmak tek parça. Maliyetini araştırayım ona göre bir yol çizeceğim.
    Bu arada elinize sağlık gayet hoş olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-18FFC4468

    Valla ben de birkaç gündür düşünüyorum böyle bir şey yapmayı ama ben böyle modelli değil de sade yapacağım artı maliyet istemediğimden dolayı. Pleksi camı kasanın iç tarafına çift taraflı bantla tutturabilir miyiz, ne kadar süre dayanır acaba? Yan yana iki şerit çeksek bantı daha uzun süre dayanır mı? Kasamın yarısından azı pleksi cam bu yüzden kasanın kenarlarını çerçeve olacak şekilde bırakarak içini kesip çıkarmak, çıkan bölüme de pleksiyi sabitlemek. Ya da komple kapağı çıkarıp pleksi kapak yapmak tek parça. Maliyetini araştırayım ona göre bir yol çizeceğim.
    Bu arada elinize sağlık gayet hoş olmuş.
    Teşekkür ederim. Şöyle ki, ben sabitlemeyi dış taraftan kasa kapağından plexi' ye ufak havşa başlı vida atarak yaptım. Görsellere yakından bakarsan kenarlar özel bir fitil ile kapalı. Bu vidaları görünmez yapmak için. Sen çift taraflı bantla yapabilirsin, ama yeterli olmaz zamanla gevşeyip bırakır. Nereden mi biliyorum, çünkü mesleğim gereği çift taraflı bant kullanıyorum. Çift taraflı bant ile beraber silikonla yapıştırırsan, artık yerinden çıkmaz. Bant geçici olarak silikon donana kadar tutar, ondan sonra silikon ömürlük olur. Örneğin 1cm kalınlığında bant çekersin, yanına da bant uzunluğu kadar ince bir şekilde silikon çekersin. Kasa kapağını kesip pencere açmak biraz meşakkatli iş. Taş motoru ile kesmeniz gerekir, taş motoru lazım, ayrıca kesme işine elinizin yatkın olması gerekli. Kapağa da, elinize de zarar verebilirsiniz dikkatli olmanız gerekir. Ayrıca kestiniz diyelim biraz kaçıklık, bozuk görüntü olabilir, kestiğiniz yerler beyaz bir şekilde açığa çıkıp sırıtacak, bunları kamufle etmeniz gerekli. İşte bende örtmek için özel bir fitil kullandım görünmesin diye.




  • Hocam bu fitil nerden bulabiliriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Döngü10

    Hocam bu fitil nerden bulabiliriz
    Hocam o biraz zor be, çünkü ben işimde kullandığımız fitili kullandım. Aynısını piyasada bulmak zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.