Şimdi Ara

El Yapımı Notebook Soğutucu 'FROZEN'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. HP Pavilion DV5 bilgisayarım herkesin malumu çok ve çabuk ısınıyor. Düzenli bir şekilde termal macununu yenileyip güzelce temizleyince sorun olmuyordu. Mesleğim gereği şantiye ortamına girmem gerekince daha 2 ay önce temizlediğim bilgisayarımın içi toz dolunca yine aşırı ısınmaya başladı. Boş vakitlerimde League of Legends de oynayınca 9600m gt isyanlara başlıyor ve deyim yerindeyse ellerim haşlanıyordu.

    Piyasadaki notebook soğutucularını inceledim. Kiminin fanı küçük ancak kendini soğutuyor, kiminin yapısı çok zayıf içine göçüyor, kaliteli olanlar çok pahalı derken kendi soğutucumu yapmaya karar verdim. Hem de bir hobi gibi düşünüp çok daha ucuza mal edebilecekken biraz abarttım. Ama soğutmasının çok güçlü olacağını düşünüyorum.

    Gelelim tasarladığım soğutucuya. Ağırlık, malzeme temini ve büktürmek benim için sorun olmadığından 0.8 mm galvanizli saç kullandım. Tasarım detayları ve ölçülerini AutoCAD'de çizip, ölçülerine vs karar verdikten sonra uygulamada stabilite sorunuyla karşılaşacağımı bildiğimden soğutucunun sağ ve soluna 2 ayak ayrıca fanların tam ortasından boydan boya geçen bir parça kaynaklattım. Oldukça stabil oldu. Şu an sadece saç kısmını imal ettirdim ustalarıma. Daha sonra saç gövdeyi folyo ile kaplayacağım.

    Fan konusunda işimi fazlaca garantiye almak istedim. Yarın Cooler Master megaflow 200mm fanlarımı alacağım. Bulunabilirliği kolay ve kısa araştırmamda en fazla hava üflemesi (110cfm) olan model bu olduğundan bunu tercih edeceğim. 12V 1A bir adaptörle bunları beslemeyi düşünüyorum.

    Sizin de fikirlerinizle konuyu desteklemeniz beni sevindirir.

    Şimdiye kadar yapılanlar aşağıdaki fotoğraflardadır;




     El Yapımı Notebook Soğutucu 'FROZEN' El Yapımı Notebook Soğutucu 'FROZEN' El Yapımı Notebook Soğutucu 'FROZEN' El Yapımı Notebook Soğutucu 'FROZEN' El Yapımı Notebook Soğutucu 'FROZEN'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atb0788 -- 14 Haziran 2014; 11:59:55 >







  • Bende kendi soğutucumu yapmıştım. Bende Megaflow kullandım 2 tane ama çok büyük bir etkisi olmadı. Dik bişekilde koyduğunuzda çok iyi üflüyor fakat yatırıp soğutucuya yerleştirdiğinizde altta fazla boşluk bırakmayınca performansı çok düşüyor. Bende olabildiğince soğutucunun yüksekliğini arttırdım fan havayı iyi alsın diye fakat hala tam performansı alamıyorum. Yani demem o ki Megaflowlar tam performansta çalışması için havayı aldığı arka tarafın boş olması gerekiyor. Yoksa havayı çekemiyor.
  • Yorumunuz için teşekkürler. Benim bilgisayarımın her yeri ısındığından büyük çaplı ve yüksek miktarda hava üfleyen fan seçmiştim. Ön taraftan 3cm arkadan 6 cm yükselecek şekilde tasarladım hava akımının sorunlu olmaması için. Bir çok soğutucudan yüksek oldu. Hatta istemediğim kadar yüksek oldu ama bu şekilde hava sirkülasyonu sorunsuz olur diye düşünüyorum. Fanları montajlayınca test edeceğim sıcaklıkları. Bakacam artık sonuç ne olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.