Şimdi Ara

El yapımı klima yapıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
5.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evde klima falan yok.Çok küçük olmayan bi usb vantilatorüm var.O da süreklü surata tutunca baş ağrısı ve göz kuruluğu yapıyor.Şimdi bu sıcaklarda erimeye başlayınca kafa mecbur üretmek istiyor.Basit de olsa bi el yapımı klima deneyeceğim.Bi yogurt kabı , kabın ust etrafına delıkler.Kovanın ıcıne buz.Buz yoksa ıcıne su doldurup buz halıne gelmesını beklıyoruz.Ardından vantılatoru tam agzına ıcerı hava ufleyecek sekılde yerlestırıyoruz.Şansıma vantılator kovaların capıyla esıt olcude.Cuk dıye oturuyor.Yedeklı calısıyorum.Ikı kova yapıyorum.Bı kova erıyınce buzlukta beklettıgım dıger kovayı alacagım ve donusumlu olarak kullanacagım.Bakalım ıse yarayacak mı.Odayı serınletmesını beklemıyorum ama belkı benım cevremı , oturdugum koltugu falan serınletır.Usb power bank de var.Portatıf de oluyor.Laptopla calısanlar ıcın avantajlı olabılır.Konu tutarsa ss de atarım.Iyi bişmeler

Edit: Simdilik durum bu.Pencereyı kapattım.Memnun kalırsam bı buyugune gececegım.

Bi büyüğü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 1 Temmuz 2017; 13:53:50 >

• Konu ismi ilerde neden "el yapımı klima satıyorum" olmasınki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadistbeyin

Konu ismi ilerde neden "el yapımı klima satıyorum" olmasınki?

Buz erimeyen birşey olsaydı olabilirdi
  • ortam yeterince sıcak, nem oranını da arttırayım ki rezaleti dibine kadar yaşıyım diyorsun yani.
  • Hayır onu demedim. Düşün bi ufak bi klima yapacaksin kutu gibi ici aliminyum dışı tahta ve beyaza boyalı (minyatür klima gibi düşün) sonra içine bi pervane motor çıkışınada telefona takmak için uç.

• quote:

Orijinalden alıntı: peiks

ortam yeterince sıcak, nem oranını da arttırayım ki rezaleti dibine kadar yaşıyım diyorsun yani.

Soğuk nem sıkıntı yapmaz.Buharlı pervaneler ya da soguk buharlı sogutma sıstemlerı herhangı bı rezıllık yaratıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadistbeyin

Hayır onu demedim. Düşün bi ufak bi klima yapacaksin kutu gibi ici aliminyum dışı tahta ve beyaza boyalı (minyatür klima gibi düşün) sonra içine bi pervane motor çıkışınada telefona takmak için uç.

Yanı yapabılsek guzel olur.Talep olacagını dusunuyorum .Bunun ıcın uretım atolyesı lazım.El yapımı bebe ısı seylerı satamazsın sonucta.Duzgun gozukmesı lazım urunun.Bı de bunun pazarlaması var.Sermaye şart.Ben sımdı odamı serınleteyım baska bısey ıstemıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. EL ARAÇ TAVSİYESİ
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yoğurt kabıyla 1m2 bile serinletmezsin, youtube aç bak daha yaratıcı ve etkili örnekler var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Yoğurt kabıyla 1m2 bile serinletmezsin, youtube aç bak daha yaratıcı ve etkili örnekler var.

Bu prototıp hocam.Baktım cok kucuk alanda ıse yarıyor bı buyugune gececegım.Buyuk boya kabı + kullanılmayan vantılator ıkılısıyle ıse gırısebılırım.
  • Buz yerine buz aküsü kullanırsan nem işini ortadan kaldırırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: orsano

Buz yerine buz aküsü kullanırsan nem işini ortadan kaldırırsınız

Buz aküsü nasıl bırsey hocam ?
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    evet ıslatıyor,bildiğin rezalet. nem çok sıkıntılı bişey. havadaki nem oranı yüzde 55 in üstüne çıktığı zaman bunaltıcı olur. yüksek nem ile birlikte hissedilen sıcaklık ciddi oranda artar. 5v fanla yaptığın oyuncak sağladığı katkıkan fazla emeğini çalacak. işi inata bindirirsen, fan bobinine giren sudan dolayı kısa devre oluşup powerbanki eline alma ihtimalin de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peiks -- 30 Haziran 2017; 18:2:5 >
    İşte diyorum boşa uğraşma direk yap gitsin. Dörtlü pc fanı koyanlarda var.Bende bir ara bundan yapacaktım da kısmet olmadı.

https://youtu.be/ITtlxjvLQis

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mantikli suyla calisan klimalarda var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    "can be solar paneled" miş. işin içine güneş paneli sokup kendini einstein hisseden ve bol bol oyuncak yapan tipler var etrafta.
    bol bol boş zamanları ve bu boş zamanlarında yaptıkları boş boş işleri, ve boş işlere harcıycakları kısıtlı paraları var.
    zaten parası olsa koyar oraya klimayı olayı bitirir. bunun adı rezalet abi. başka bi adı yok bunun.
  • quote:

evet ıslatıyor,bildiğin rezalet. nem çok sıkıntılı bişey. havadaki nem oranı yüzde 55 in üstüne çıktığı zaman bunaltıcı olur. yüksek nem ile birlikte hissedilen sıcaklık ciddi oranda artar. 5v fanla yaptığın oyuncak sağladığı katkıkan fazla emeğini çalacak. işi inata bindirirsen, fan bobinine giren sudan dolayı kısa devre oluşup powerbanki eline alma ihtimalin de var.

ee ne yapmamı tavsıye edersın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

İşte diyorum boşa uğraşma direk yap gitsin. Dörtlü pc fanı koyanlarda var.Bende bir ara bundan yapacaktım da kısmet olmadı.

https://youtu.be/ITtlxjvLQis

bendekı fan da bunun bı benzerı.yalnız bunun arkasında daha buyuk daha guclu bır motor var.Bendekını usb ıle degıl de adaptorle beslesem devrını arttırsam motor kaldırır mı acaba.o plastık borudan da var.kenarda duruyor.egosz yapabılırım.
  • bu işin çözümü klima kardeşim. klima yok mu. klima alınması için baskı yapmayı dene. olmuyosa, o zaman camları açıp rüzgar yapıcan evin içinde. yine olmuyo mu, balkonda takıl, yine olmuyo evden çık soğuk biyerler bul.markete git o zımbırtıdan daha çok işe yarar. garip garip şeylerle uğraşma bence.
  • quote:

bu işin çözümü klima kardeşim. klima yok mu. klima alınması için baskı yapmayı dene. olmuyosa, o zaman camları açıp rüzgar yapıcan evin içinde. yine olmuyo mu, balkonda takıl, yine olmuyo evden çık soğuk biyerler bul.markete git o zımbırtıdan daha çok işe yarar. garip garip şeylerle uğraşma bence.

Bız de adam akıllı bısey soyleyeceksın sandık.Fikirlerin sana kalsın.Sızın gıbıler yuzunden bu ınsanlar hazıra alısıyor.
    elindeki fan ve powerbank ile turbomotorlu invertörlü soğutucu mu yapacağını sanıyorsun. sana ne söylememi bekliyordun?

insanlar hazıra alışıyormuş. herkes kendi işini yapar. ekmeği fırıncı yapar. tv yi tv üreten adam. klimayı klima üreten adam vesaire. adam tek seferde 500bin klima yapıyo belki daha fazla, yıllarca yapa yapa kendini geliştiriyo geliştiriyo, yılların deneyimi sonrasında bu günlere geliyo. sonra bi gün ter içinde kalan bir liseli bende klima yaparım diye atlıyo. sen istersen aynı ayar klimayı tek tek parçalarını toplayarak ve aylarca uğraşarak yap. 2 katı masraf edersin.
    madem bazı şeylerin farkında değilsin o zaman laf dinle, madem laf da dinlemiycen, o zaman tavsiyemizi de sorma. kendi bildiğini yap ve hatalarını görerek büyü.
    r227 nedir, kondenser, evaporatör nedir biliyor musun? hiçbişeyden haberin yok orda oyun oynuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peiks -- 30 Haziran 2017; 18:38:35 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.