Şimdi Ara

El Yapımı İşlemci Soğutucu LGA775 İşlemci Boyutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • El Yapımı İşlemci Soğutucusu Yapmayı Düşünüyorum, Ayrıntıları Yaparsam Forumda Paylaşacağım Lga775 İşlemci Boyutu Ve Vida Takılacak Yeri Boyutu Lazım Bilen Var Mı?

• yapamazsın yanı helsingi ayarlamak hıc kolay iş degıl,onun yerine üstündeki fanı cıkarıp demirin 12lik bir fan takmanın yollarını arayabılırsın benım gıbı :) ben suan oyle kullanıyorum gayette sessız oldu onerırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: echo21

yapamazsın yanı helsingi ayarlamak hıc kolay iş degıl,onun yerine üstündeki fanı cıkarıp demirin 12lik bir fan takmanın yollarını arayabılırsın benım gıbı :) ben suan oyle kullanıyorum gayette sessız oldu onerırım.

Ben Sessizlik İçin Değil Tecrübe Olsun Diye, Heatsink Meselesi Biraz Karışık Ama Yapmaya Çalışacağım Olmadı Temin Edeceğim
  • stok fanın heatsinkinden ölçebilirsin.ince işçilik ister bu iş
  • zor torna atölyesi lazım
  • boş bir uğraş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci soğutucu tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    1366 pin anakart ve işlemciler
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bakir kangal boru al.. et kalinligi mumkun oldugu kadar dusuk olsun.. bu kangal borudan toplamda 4 adet 40cm boyunda boru ciksin.. bunlari "U" harfi gibi bukeceksin ama mumkun oldugunca katlanmamasi gerek... katlanir veya katlandigi yerden capi daralirsa sorun olabilir.. artik bir kactane U harfi seklinde bukulmus bakir borun var.. bunlari oyle bir yerlestirmelisin ki, islemciye deyecekleri noktada yanyana duracaklar ama kenarlari birbirine deymeyecek... Bunun icin birini saga birini sola kaydirmani oneririm... boylece kenarlar deymez... bunlarin yan yana durmasini saglamak icin cok ince bir matkapla delip acip durmasini istyedigin sekilde vidalayabilirsin... Uzun bir vida ile bu "U" harflerinin tabanlarini birlestirip lehimledikten (lehimlemek icin iyi bir lehim ve rezistanslı bir cakmak gerekir.. cunku o borulari baya bir isitman lazim saglam olmasi icin...)sonra vidayi cikartirsin..

daha sonra uzerine tercihen bir de levha koyarsin.. Lehimlemek icin bakir olmasini oneririm.. Duz bir satih bularak veya mengene arasinda kistirarak, borularin bulundugu tarafi duzeltip, cok ince bir zimpara yapacaksin... ama zimparanin masa uzerinde olmasini oneririm.. masa ne kadar duz ise zimparalayacagin yuzey o kadar pruzsuz olmali... hafif dalga bile olmamali... inanilmaz bir sonuc bekleme.. cunku bunlar boru... araliklari lehimle doldurabilirsin... daha once actigimiz vida deligini yalitmalisin...

bu borularin icine su koyabilir ve borularin uclarini kistirarak, suyun icinde kalmasini saglayabilir lehimleyerek su sizdirmazligi saglayabilirsin... ama belli isilarda su kacirma olasiligi var.. bu sebepten yapacagin duzenegi, lefimi eritmeyecek ama mumkun olabilecek en yuksek isilarda denemeni oneririm... su kaciriyor veya duman cikariyor mu?

daha sonra yine mumkun olan kadar ince levhalar alip onlari metal makasi ile keserek, ve cekicle duzelterek bu borularin arasina uygun sekle getirip bunlari lehimlersin... bu levhalar ne kadar dar aralikli olursa o kadar iyi olur..

evet kolay geliyor ama biraz ugrasi ve el emegi istiyor...

Sonra linkteki bunun gibi bisey alip, islemci uzerine kistiriyorsun..
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700489

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.