Şimdi Ara

EL YAPIMI HTPC KASA 'PWRCUBE'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle itx sistemlere karşı merakımın hiç geçmediğini belirterek başlayayım,7/24 download için açık bırakacağım tek sistem bana göre enerji sarfiyatı açısından,daha önce iki kez itx sistem topladım ama hepsinin kendi kasaları vardı.Bu kez forumdan bi abimizden itx anakartlı atx kasalı bi sistem aldım.Daha önce
    itx kasalara bakarken ve android mini pcler arasında gidip gelirken gözüm işyerindeki hurdaya ayrılmış metal çıkma parçalara takıldı.o an kafamdaki dizayn belirdi ve hemen işleme başladım ve parçaları eşit parçalarda taşlama makinasıyla ustaya kestirdim ellerine sağlık biraz yamuk kessede düzelttik ve belirtmekte fayda var bu parçalar bu projem için çok ama çok uygun parçalardı biraz şans oldu.ve profesyonel çalışmadım.sadece bi zımpara ve 3 kutu sprey boya hepsi bukadar.
    Daha önce amatör bi fan filtresi denemem olmuştu,bu ilk profesyonel denemem sayılır
     EL YAPIMI HTPC KASA  'PWRCUBE'

YAPIM AŞAMASI

1-Daha uzun bi metal plakaydı kesildi.
    2.Uzun elektronik cihazın iskelet sisteminin parçalarından.eşit parçalarda kesilerek çoğaltıldı.
    3 ve 4 - yine elektronik cihazlara ait ara parçalar

Boyama işleminden kareler;

Boya sonrası montaj;

Ayaklarınıda yapıştırdıktan sonra neredeyse bir profesyonel kasa görünümü aldı kanımca

Boş kasa montaj sonu;
    Anakart için tepe noktasını veya mesafeyi kurtarırsam ters şekilde üst iç kısma montajlayacağım.Power ve Harddisk için yerler kafamda planladığım şekilde buydu şuan için.
    Tabiki vida deliklerini tutturmak için ölçüp biçip yeni delikler açmam gerekecek herbiri için özellikle Harddisk plakalarında harddisk deliği ihtiyacı var.

FİNAL MONTAJ 12.07.2013

El yapımı anahtarım

Kabloları elimden geldiğince derli toplu tutmaya çalıştım

Anakartta sadece soğutucu olduğundan Zalman Kırmızı 12Cm fan taktım

Bilgisayar devamlı açık duracağından harddiskide unutmadım tabi

Kasa arkası olabildiğince derli toplu,Fan kontroller için en uygun yer şimdilik resimde görülen yer

Üstten görünüm

12.07.2013 ilk montaj ve projenin sonu

NOTLAR;
    Açıkçası son işlem kasayı yapmaktan daha zahmetli oldu.Hardisk deliklerine uyacak şekilde birebir ölçe ölçe deldim,nitekim anakart vidaları içinde delik açıtım ve kablolar..biraz zamanımı aldı.toplamda 6-7 saatin ürünü :)

X box çıkartmasını emanetten yapıştırdım açıkçası çok beğenmedim sanırım Monster sticker ı daha hoş duracak

Mesh konusunda bende meraklıyım zaman bulursam kasayı meshle kapatabilirim

Önde renkli fanda denedim ancak çok gözümü aldı film izlerken falan rahatsız eder diye düz siyah taktım

İlk denemem olduğundan ufak tefek çizikler oldu kasada önemsiz,Daha geniş bi zamanda tekrar söküp elden geçirmeyi düşünüyorum

Görüşleriniz için ayrıca teşekkürler

13.7.2013 Son Ekleme Woswos Van

NOTLAR;
    Kasa sıcaklığında problem yok işlemci sıcaklığı 54 decelerde
    Harddiskte herhangi bir ısınma yok
    12 saattir aktif çalışmakta şuan itibariyle 22:32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerroll -- 28 Temmuz 2013; 12:04:29 >

• ismini buldum
    geri dönüşüm kasası
  • Bence gayet güzel bir çalışma
  • Başarılı hocam devamını bekliyoruz
  • Güzel çalışma.Güzel fikir.
  • kolay gelsin, daha ilk remi gördüğümde aklımda direk son resim canlandı devamını bekliyoruz,
    etrafını bulursan mesh tarzı aspiratör filtresi olur başka bişe olur kapatabilirsen daha şık durabilir
  • Wuhuuuu Süper olmuş ya ls bu.. :) İşçilikte gayet güzel...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HTPC KASA BUDUR.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yarın yeni resimler ve montajlı halide gelecek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockerroll

yarın yeni resimler ve montajlı halide gelecek :)

kasa etrafının boş olmasının hem hava sirkülasyonu açısından hem de dışardan müdahale açısından zararı olmaz mı sizce?
    ben sizin yerinizde olsam etrafını plexi ile kaplarım, plexi zımparalanır mı bilmiyorum ama aynı siyah veya kırmızı renge boyarsanız renk uyumu açısında gayet güzel olur diye düşünüyorum.bu arada işçilik çok iyi yapılmış ve montajlı halini çok merak ediyorum.iyi çalışmalar.
  • Proje sonu resimler eklendi Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar
  • önerim 24pin kablosunun oldugu bölümü kapatmak için L bir plaka kesip wireless anteninin oldugu yerden yukarı doğru montajlaman olur
    yada power kablolarını makaronlayabiliriz
    tekmelik duruma gelmiş nico, eline sağlık
  • Hocam dükkanımda tam senin işine yarıcak pico tarzı psu var bi incele istersen
  • Ne bekliyordum, ne çıkmış ortaya. Olmuş o kasa şimdi? Bir ön arka panel falan yapıp gizlesene onları.
  • Ellerine sağlık dostum. bu işe kafa yoran insanın nasıl çözümler bulacağının çok güzel bir örneği...
    sistemin taşıyıcısı olarak köşe birleştirme profilini düşünmen çok güzel, işini çok kolaylaştırmış ve çokta güzel olmuş..
    buraya kadar söylediklerim kasa için...
    donanım ve yerleştirme için bir şey söyliyemiyeceğim. mini ve İTX veya HTPC kasalar çok uzak olduğum şeyler bu konuda yorum hakkınca bilenlere kalsın...
    bu sistemi kullananların bunu İTX olarak yapması zorunlu değil rahatça ATX olarak yapılabilir.. ben o gözle baktım..
    beğenmediğim tek tarafı ise boyası .. çok kalın atmışın boyayı.. zaten parlak boya seçerek baştan hatalı yola girmişsin...
    parlak boya uygulaması çok zordur... çok büyük sabır ve tecrübe ister. mat çalışsan bu hatalar oluşmayacaktı..
    düşünen ve düşündüğünü uygulayıp ortaya koyanlara bir kez daha teşekkür ...
    modlamayı kasa boyamak ve led bağlamaktan çıkaranlara selam olsun..ellerine sağlık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 13 Temmuz 2013; 11:30:12 >

• panik yok arkadaşlar :D

ilk denemeydi ve elbette düzelttmeden uyguladım ve hatalarla beraber sizlere sundum olumlu olumsuz yorumlar için.kasaya eklenebilecek daha çok mod var ancak şuan için zamanım yok.pc aktif ve indirmeye başladı bile sorunsuz devam ediyor,ısınma problemi şuan için yok bunu 7/24 açık bırakacağım zaman göreceğim bu teste bugün başlayacağım.
    Led konusuna gelince çok fazla ışık istemedim kasada çünkü dikkati kolay dağılan biriyim gözüm ışığa takıla takıla film izlemek pek hoş değil bana göre,sadece Tv ekranı ışığı olmalı film izlerken

Boya konusunda evet daha önce boya yapmamıştım zaten 3 kutu harcadım ve bu miktar bukadar parça için fazla buda henüz bu işte iyi olmadığımın kanıtı ama sorun değil,çünkü kasada zorlu yerleri geçtim bunlar plakalara anakart ve harddisk için delikler açmak aynı şekilde plakayı kasaya montajlamak gibydi.kasa kolay parçalanıyor ve tekrar zımparalayıp farklı bi renge bile boyama şansım herzaman var ,boya biraz kalın oldu evet

anakart konumuna gelince;biraz extrem görünsün istedim içerde çok klasik duracaktı.ancak ilerki zamanlar içinde açık kapı bıraktım,anakart içeriye montajlanabilir mesafe kurtarıyor o sorun değil o zamanda üste farklı modlar uygulanabilir ancak kafamda bu vardı şuan bunu yaptım henüz yeni bi fikrim yok.Led ışıklandırma düşünmüyorum ancak mesh ile kapatsam nasıl olur diye merak etmekteyim

• el emeği göz nuru olmuş ...
    kullandığınız sprey nedir !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: laguns

el emeği göz nuru olmuş ...
    kullandığınız sprey nedir !!

teşekkürler,
    normal nalburda satılan sprey boya sanırım best marka,onu buldum.
  • gzl calısma
  • Güzel
  • Çok güzel olmuş, tadire şayan... Her eve lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.