Şimdi Ara

El fener ledlerini dirençsiz kullanmak? Ss'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15ledli bir el fenerim vardı bunun aküsü kurumuştu yeni fener aküsü taktım fakat sonradan ledlerin kesik olduğunu fark ettim , benzer ledlerden buldum ve taktım 2-3 led normal şekilde yandı diğerleri sönük kaldı her bir ledin + ayağında 33 ohm direnç mevcuttu sönük yanan ledlerin bu dirençlerdrn ötürü sönük yandığını gördüm dirençleri kısa devre edince parlak yandılar , ledleri böyle kullanmamda sorun olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 12 Haziran 2020; 22:1:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ledlerin ömrü kısalır. Ve en kısa zamanda bozulur ışık vermez hale gelir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Hepsine tek tek direnç eklemek dışında ne gibi bir çözüm olur mesela akünün çıkışına 3.3 v regülatör eklesem olur mu

• axelfoly kullanıcısına yanıt
    Tek tek direnç yerine wattli direnç ekleyebilirsiniz. Bütün ledleri tek direnç besler.

• Kaç wattlık kullanmalıyım , normalde fenerde kullanılan dirençler 1/4 watt olanlardan daha küçük

• Kaç volt ile beslenecek

• Akü 4 voltluk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bacaklarım güzel mi? SS’Lİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3.3 ohm 1/2 watt direnç iş görecektir.

• Benim dikkatimi çeken en önemli şey LEDler. Beyaz yanan LEDlerin ortalarında limon sarısı noktalar olur. Işık burada oluşur ve yayılır. Biraz günışığı yananlarda bu renk hafif turuncuya çalar.

Her iki resimdeki LEDlere baktığım zaman ortaları köylü diliyle "GAPGARA" olmuş. Bu da LEDlerin bozulduğunu gösteriyor.

quote:

2-3 led normal şekilde yandı diğerleri sönük kaldı

Eşit yanmasını bırak, olması gereken parlaklıkta bile yanamaz onlar. Bence siz o LEDleri de değiştirin. 5mm beyaz mantar LED diye alacaksınız. Akımını sorarsa varsa 20mA yoksa 10mA alın. 20mA'lar daha parlak yanıyor. Hem fiyatları da ucuzdur hepsini değiştirin gitsin. Cortlamış onlar.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Anahtar 2 kademeli 1 kademe 5 ledi yakıyor 2. Kademe 10 ledi anahtarın bu iki kademesine 2 şer direnç eklesem olur mu hem direnç başına düşen yükte azalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 13 Haziran 2020; 21:38:20 >
  • Evet hocam ledlerin ortasında ki kısım küf renginde ledler yanmış onlar yanmakla kalmamış ön dirençlerde bozulmuştu eski bire bir aynı ledlerden arızalı bi fenerden söküp taktım şu an lamba çalışıyor yanlız ön dirençler bozuk diye onları kısa devre yapmak zorunda kaldım

Ledleri taktıntan sonra böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 13 Haziran 2020; 21:31:1 >

Dirençleri iptal ederseniz LEDler kısa zamanda yine o hale gelecektir. Sanırım o dirençler düşük gelmiş olacak ki kısa zamanda yanmışlar. 33 ohm sanırım onlar. 47 ohm ya da 56 ohm dirençlerle değişirse daha iyi olur. Akü kaç volt diye sormadım, şayet

12V ise 100-120 ohm
    6V ise 56-68 ohm
    4V ise 47-56 ohm daha iyi olur.

Öyle telle kısadevre etmeyin, artı hattına tek bir 47 ohm - 1Watt bağlasanız yine yeter hepsine.
  • anahtar 2 kademeli 1 . kademe 5 ledi 2. kademe 10 ledi yakıyo ben bu 2 kademeye birer 47 ohm yarım watt direnç eklesem nasıl olur , akü 4v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 14 Haziran 2020; 20:32:4 >
    Güzel olur.
    Fakat benim anlamadığım: 4V akü ile hem dirençler hem LEDler nasıl yandı?..
    Siz onu LEDler açıkken fişe mişe takmış olmayasınız? Trafosuz adaptör vardır onda, devreye direkt 220 verir düğme açıken fişe takmıcaksınız.
  • olabilir kim nasıl kullandı pek bi fikrim yok açıkcası :)

@dfk24 tşk cevaplar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 14 Haziran 2020; 23:43:28 >
  • Aynen benim de başıma gelen olaydır açıkken şarja takıp ledleri yakmıştım. Yanlız devreye 220 değil de örn 3 isteniyorsa 5 gelmiş yani 2 değer fazla geldiği söylenmişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.