Şimdi Ara

Ekspertiz ücretini kim öder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç alımında ekspertiz ücretini kim öder?Araç temiz çıkarsa alıcı öder gibi; ancak temiz çıkmazsa, satım da olmazsa, satamayan satıcı mı öder?Bu konuda usul nedir?

Ayrıca,hangi markanın bunun için ne kadar bedel istediğini bilenler yazarsa iyi olur.

Bu inceleme standart mıdır?Yoksa sadece motora,ya da sadece turbosuna bak,denebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi francoli -- 17 Aralık 2006; 21:06:59 >

• Benim de çok merak ettiğim bir konu.
    Tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirler mi acaba?
  • Arkadaslar ekspertiz ucreti genelde alıcı tarafından odenir alım-satım islemi gerceklesse de gerceklesmese de. Tanıdık bir serviste ucretsiz yapılabilecegi gibi genelde 50YTL civarında seyreder rakam. İnceleme aracın yurur aksamını, kaportayı, motor vs. tumunu kapsar, dogru olan da budur genelde iyi bir ekspertiz en az yarım saat surer. Fiziksel inceleme haricinde aracın plakası da sorgulanarak borc bilgileri, varsa TPCsi ogrenilebilir. Musteri talebi elbette yonlendiricidir bu konuda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alkimake
    Arkadaslar ekspertiz ucreti genelde alıcı tarafından odenir alım-satım islemi gerceklesse de gerceklesmese de. Tanıdık bir serviste ucretsiz yapılabilecegi gibi genelde 50YTL civarında seyreder rakam. İnceleme aracın yurur aksamını, kaportayı, motor vs. tumunu kapsar, dogru olan da budur genelde iyi bir ekspertiz en az yarım saat surer. Fiziksel inceleme haricinde aracın plakası da sorgulanarak borc bilgileri, varsa TPCsi ogrenilebilir. Musteri talebi elbette yonlendiricidir bu konuda.

Teşekkürler.
    Belki karşımızdaki aracı hakkında çok iddialı konuşuyorsa olumsuzlukların ortaya çıktığı durumlarda ona yıkabiliriz.
  • Rica ederim, cok sık karsılasılan bir tartısma bahsettigin, hatasız diye gelen aracın taklalı oldugunu farkettigimiz olurdu bazen, genelde ihale alıcıya kalıyor ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alkimake

Arkadaslar ekspertiz ucreti genelde alıcı tarafından odenir alım-satım islemi gerceklesse de gerceklesmese de. Tanıdık bir serviste ucretsiz yapılabilecegi gibi genelde 50YTL civarında seyreder rakam. İnceleme aracın yurur aksamını, kaportayı, motor vs. tumunu kapsar, dogru olan da budur genelde iyi bir ekspertiz en az yarım saat surer. Fiziksel inceleme haricinde aracın plakası da sorgulanarak borc bilgileri, varsa TPCsi ogrenilebilir. Musteri talebi elbette yonlendiricidir bu konuda.

Bu işlemlerin hepsi bilgisayarla yapılıyor değil mi?

Turbonun işlem görüp görmediği de anlaşılıyor mu bilgisayarda?Ya klima?Şanzuman?

TPC nedir?Bu diğerlerini de ekspertiz mi yapıyor?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi francoli -- 17 Aralık 2006; 22:43:12 >
  • aracın satıcının söylediğinin çok ötesinde bir hatası çıkarsa satıcı öder, aksi halde alıcı öder, bu sebeple ekspertize gidilmeden önce ayrıntılı bir şekilde konuşup anlaşmak gerekiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84
    aracın satıcının söylediğinin çok ötesinde bir hatası çıkarsa satıcı öder, aksi halde alıcı öder, bu sebeple ekspertize gidilmeden önce ayrıntılı bir şekilde konuşup anlaşmak gerekiyor.

En mantıklısı bu haklısınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sesyoksesyokdedim

quote:

Orjinalden alıntı: 19can84
    aracın satıcının söylediğinin çok ötesinde bir hatası çıkarsa satıcı öder, aksi halde alıcı öder, bu sebeple ekspertize gidilmeden önce ayrıntılı bir şekilde konuşup anlaşmak gerekiyor.

En mantıklısı bu haklısınız.

En mantıklısı buda, hiçde böyle olmuyor 3 araç götürdüm üçüde bir yerlerinde hatalı çıktı. Sonucuna ben katlanmak zorunda kaldım hep, kavga bile ettik.
  • karşılıklı anlaşmaya kalıyo karşı tarafa karşı biraz baskın çıkabilirsen parayı ona ödettirebilirsin herhangi bi terslik olduunda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.