Şimdi Ara

Eksi ile eksinin çarpımı neden artı yapar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: maşık

Duşunerek yazdım matım iyi çok iyi bi lisede okuyorum

Belli
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamesboy54

Benim düşüncem şu:

Birsayiyi pozitif bir sayiyla carparsan sonuc sayi doğrusunda carpilan sayiyla ayni yönde olur yani eksilerde olan birsayiysa eksi tarafa arti kisimdaki arti kisma dogru gider. Negatif bir sayi ile carpilirsa terse gider yani eksi bir sayiyla eksi bir sayiyi carparsak sonuc arti olur

Türkçe karakter kullanamadigim icin ozur dilerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6.sınıf
  • Şimdi ben sana yumruk atsam eksi olur olumsuz tepki verdiğin için gene eksi olur ama sonucunda olumlu olur
  • Sen bie kenarı -4 cm olan karenin alanını 16 olarak bulursun.
    Anlatabildim mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih513 kullanıcısına yanıt
    Seni mi inandırcam ıfsa teamle konuş bulsunlaqg önceki konularda var okudum lise

• quote:

Orijinalden alıntı: gamesboy54

Benim düşüncem şu:

Birsayiyi pozitif bir sayiyla carparsan sonuc sayi doğrusunda carpilan sayiyla ayni yönde olur yani eksilerde olan birsayiysa eksi tarafa arti kisimdaki arti kisma dogru gider. Negatif bir sayi ile carpilirsa terse gider yani eksi bir sayiyla eksi bir sayiyi carparsak sonuc arti olur

Türkçe karakter kullanamadigim icin ozur dilerim

Güzel yazmışsın ama hala kafa kurcalıyıcı bir mantık :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: emos123

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

miknatis dusun eski kutuplu iki mmiknatisi birbirine yaklasitignda ne olur birbirini iter bu durumda eski eski birlesirse yine eski olur

Yine eksi olmuyor ki - ile - çarpımı + oluyor?

eksi kutupla eksi kutup birbirini itter itmek eksi birlesmek arti olarak varsayariz sonuc olarak eksi eksi sonuc eksi olur mesela 10 eksi 5arti 5eksi ne olur dersen 10eksi miktatis ile 5arti miknatis birbirini ceker 15arti olur elde kalan 10eksi 15arti vardi 10eksi diye birbirini ceker islem sonucu 25arti olur

• emos123 kullanıcısına yanıt
    Eksiklikle eksikliği çarparsan varlık yapar Eksiklikle eksikliği toplarsan daha büyük bi eksiklik yapar. Eksikliğin içindeki eksiklik sayısi varlıktır gayet basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: firtilli

quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

http://www.upmatik.com/oBE

Buyur madalyaları eve kargolayın lütfen

Üst üste koyup eşittir de diyebilirsin

(qapaq)

hayır topak.

• quote:

Orijinalden alıntı: maşık

oğlum matematik mantıklı bişey değilki bize hep gerici ergen mal diyolar ama harbiden yokdüşünsene konuşuyosun -5 elmam var 7 tana daha elmam var kaç elmam var 2 tane lan -5 ne 0 işte 7 tane elmam var oğlum benim

pi sayısı 3.1414141414141414 gidiyo nasıl hesaplıycam doğru biçimde o zaman yuvarlak hiç bişey doğru değil hadi hadi bunuda açıklayın

fonksiyon ne abi f(2)=>x2-4y+18 kaçtır bu neyla bunun gerçek hayattaki yeri ne bize bunun yerine silah tutma savaşta hayatta kalma öğretilseydi bu gün daha açz şehit verirdik

Eksi ile eksinin çarpımı neden artı yapar?

• SilverLining kullanıcısına yanıt
    bak gene aynısı abicim böyle işte ama bu gün de konuları trollediğim bir gerçektir

maşık aşk konuları fenomeni
  •  Eksi ile eksinin çarpımı neden artı yapar?

Mantıklı gibi
  • Ulan matematige dagir herseyi ogrendin bu kaldi demi.

• Çünkü sıcak havayla soğuk havanın karşılaşmasından dolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: sedrak

Ulan matematige dagir herseyi ogrendin bu kaldi demi.

Eğitim sisteminin kölesi dışında sadece zevk için anlamaya çalışıyorum sen devam et yolun sonunu görmeden
  • eksi ile eksinin çarpımı mantiken eksi olur cünkü - olan rakam - olan rakamla topla yahut çarp sana sonucu ikisinin toplamı misal -2 +-3=-5 etmesi Gibi yani iki negatifin toplamı sana eksiyi verir yani bunun negatiifinin artısını düşün... negatifle pozitifi çarparsan yahut toplarsan .. - götüren eleman oldugu için + rakam büyükse misal +6 ysa olur misal 3 yani - düşürür. onun haricinde - büyükse.. + dan - götüren eleman oldugu için var olan sayıdıda -lere düşürür... 2 eksiniin çarpmı dogal olarak ekisiyi verir -4x2=8 etmesi gibi 2 inin pek etkisi yok -4 büyük oldugu için cıkan sonucta - 8 olur -4x-2= yene 8 eder
  • Haftanın beş günü işe otobüs ile gidip geldiğinizi varsayalım. Her sefer bir milyonluk bir biletle yapılıyor. On milyon tutarında on tane bilet aldınız. Hergün gidiş geliş kullandıkça iki tanesi eksiliyor. Bunun eşitlikteki yeri (-2) dir. Siz bu işi beş gün süresince yani 5 kez yaparsanız (-2)x(+5)= -10 olur.

Diyelim ki bayram tatilinin iki günü o haftanın Perşembe ve Cuma günlerine geldi ve tatil. Bu kez yapmanız gerekeni yapmıyorsunuz. İki günlük 4 bileti kullanmıyorsunuz. Bu hareket, yapmanız gerekene göre negatif yani ters yönde bir harekettir. Hergün bilet almak yerine iki gün süresince hiç bilet kullanmıyorsunuz. İki kere negatif hareketi '-2' bilet üzerinde yapınca o hafta elinizde (-2)x(-2) =(+4) bilet kalıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.