Arkadaşlar k8n anakart ve 9800se ekran kartı kullanıyordum. ekran kartını temizledikten sonra ekranda pembe kırmızı.. dikey - yatay çizgiler belirdi. Ekran kartının gpu sunu çizdiğimi varsayarak (macunu temizlemiştim.) yeni bi 6600le kart aldım. bunu takınca gayet düzgün çalışmaya başladı. Yaklaşık iki hafta kullandıktan sonra cs sourse oynarken artifactler oluştu ve ekran yine eskisi gibi oldu.( overclock yoktu iki kartta da ) aldığım yere kasayla birlikte götürdüm. ertesi gün almaya gittiğimde adam beni bir güzel aazarladı takmayı bilmiyosunuz ... diye.Sorunun bios ayarlarından kaynaklandığını, düzelttiğini söyledi. Önümde de divx falan açtı (hd den rip) sorun yoktu. Adama 20ytl verdikten sonra eve gittim. cs source oynamaya başladım. 5dk sonra kasmaya başladı ve oyundan çıktım ki windowsta da aynı çizgiler belirdi. Kart şu an garantide ama gelince atakmaya korkuyorum. Acaba sorun anakarttas olabilir mi? yani aynı şey yeni gelen kartın başına da gelebilir mi? Benim anlamadığım 6600 ü 2 hafta kullandıktan sonra birden bahsettiğim duruma gelmesi.Yardımcı olursanız çok sevinirim Kafayı yicem kaç haftadır.
Anakartın sisteme yüklenilince ekran kartına yanlış voltaj verip zarar vermiş olabilir.Güç kaynağı yetersiz kaldığı içinde anakart gereğinden düşük voltaj vererekte zarar vermiş olabilir.Verilen zarar ekran kartının belleğinde ise o hafıza bölgesi kullanılınca hatalar oluşturmaya başlar kullanmayınca ise (2 boyutta bir çoğu kullanılmaz) normal çalışır.Bol kaplama kullanan oyunlarda test etmek lazım.Kaplamalar tercihen ekran kartının belleğinde tutulur Kaplamalarda hatalar oluşuyorsa(farklı renkler aşırı bulanık noktalar gibi) belleklerde hata var demektir.
Sağolasın, evet dediğin gibi olmuş olabilir ama şimdi kart garantide zaten ama benim anlamadığım kartı 2 hafta kullandım oyun oynadım windows da açık kaldı uzun süre bişey olmadı. Fakat yine oyun oynarken çizgilenmeler oluştu ve windows a dönünce de işte o malum çizgiler çıktı. Benim korkum kart garantiden dönünce yeni gelen kartın da zarar görmesi( tabi eğer değiştiyse ) Bu arada kasa çok dandik satıcam diye fazla bişey almamıştım.'QUAKE' marka kasa 'sözde' 350w lık.Bir de eski casecom un powerıyla deneyeyim olmazsa.