Şimdi Ara

Ekran Kartından Macun Kazıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • x1800xt ekran kartım var.Geçenlerde fanı çıkarmak istedim, çok sıkı şekilde yapıştığından çıkartamadım.Yerine geri taktım.Daha sonra oyun oynarken çok ısınmaya başladı.Bende tekrar macun süreyim dedim.Bu sefer çıkarmayı başarabildim.Fakat işlemcinin üzerindeki eski macun tabaka çeklini almış.Zarar vermeden macunu nasıl çıkartabilirim?

Not: Konuyu teknik yardıma açtım.Fakat gerekli cevabı alamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 9 Kasım 2007; 15:54:42 >

• Macun katılaşmış mı?
  • Evet.Yanlarına taşmıştı.Yanlarındakini zar zor kırar gibi çıkardım.Fakat üstündeki cila gibi duruyor.Nasıl çıkarıcağım bilmiyorum.
  • İşlemcide ben aseton kullanıyorum ama işlemcinin yüzeyi daha bir sağlam gibi genelde alkol falan tavisye ederler macunu çıkarmak için işlemci için konuşuyorum. bir keresinde eski x1800 gto da aseton ile çıkartmıştım ama risk sana ait

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 9 Kasım 2007; 16:12:14 >
  • Hepsiburada da termal macun çıkarmak için bir sıvı satılıyor bir bak istersen.
  • Ben aseton zarar verebilir diye kolonya (80 derece eyüp sabri) kullanmıştım 6600gt ye waterblock takarken. İşlemcinin macununu da asetonla temizledim. Boşver öyle sıvılara falan para vermeyin
  • Macunu çözmeyi başardım.Yanlız soğutucunun altındaki metali çizdim.Onun dışında herşey normal gözükmesine rağmen ekran kartı oyuna girince 109 dereceyi buluyor.Oyundan çıkınca hemen soğuyor.Sizce başka ne sorunu olabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Macunu çözmeyi başardım.Yanlız soğutucunun altındaki metali çizdim.Onun dışında herşey normal gözükmesine rağmen ekran kartı oyuna girince 109 dereceyi buluyor.Oyundan çıkınca hemen soğuyor.Sizce başka ne sorunu olabilir?

kardeş aynı sorun benim ultrada da vardı bende senin gibi içini açtım kurcaladım ama daha beter oldu bence fazla kurcalama elnde kalır.
  • Hocam bende ekran kartı sogutucusu aldığımda aynı şekilde çıkaramamıştım. Sonra arkadan saç kurutma makinesi ile ısıtıp çıkardım. Sizde olduğu gibi katılaşmıştı asetonla giriştim tam çıkarmadım . Sonra tırnaklarımla kazıdım süper çıktı. TIRNAK FOREVER
  • termal macun al ve gpu nun üzerine sür. o zaman ısı düşer.
  • termal macunu gpuya yeterli miktar sürdükten sonra soğutucunun altındaki çizikli kısımlara da ince bir tabaka macun çekersen yararı olur
  • Hem GPU'ya, hem de soğutucunun altına macun sürdüm.Etki etmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.