Şimdi Ara

Ekran kartına sıvı soğutma bloğu takmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Ayda bir kart değiştirince neredeyse aldığın fiyattan satılıyor kart pek sorun olmuyor. Sadece yeni seri çıktığında sıfır kart alıyorum o arada biraz fark ödemem gerekiyor ama kartlar ikinci ele düştümü ikinci elde bir kartı aldıysam 1 ay sonra en çok 50tl falan fiyatı düşmüş oluyor birde seri sonlarında inat edip elinde kart tutmamak lazım değer kaybediyor

    Ayda bir kart değiştirmenin nedeni ne peki?




  • Özel seçilmiş gpular genel de daha iyi overclock olurlar.

    Benim ayda bir değiştirmem tamamen sıkıntı ve meraktan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Digitaldrop

    Pcb üstüne "sıvı sogutma bloğu" takılıyor. Poyri'nin de bahsettiği gibi bu bloklar ilk aşamada referans tasarım pcb'ler için üretilir. Sonra zamanla farklı pcb'deki çok satılan kartlar içinde özelleşmiş bloklar çıkıyor. Özelleşmeden kasıt şu, kart üstüne tam oturması. Tencere ve kapak olayı yani
    O bloğu pcb üzerine oturtup vidalıyorsun içinden sıvı geçiyor. Gpu ile arasına termal macun, ramleriyle arasına termal pad'ler konuluyor. Sıvı da bir uçtan giriyor, blok içinde gpu ve ram'ler üzerini dolanan bir kanaldan geçiyor, digerinden çıkıyor, ısıyı daha çabuk uzaklaştırıyorsun karttan.
    O.c. kapasitesi şansa da bağlıdır ama adam gibi sogutulan herhangi bir kart belli bir seviyeye kadar zaten rahatça gelir. Modele göre değişiyor tabi ben Gtx580'imi (pcb'si referans) günlük 950mhz'de kullanıyorum, en agir testlerde bile gördüğü max sıcaklık 50 derece. Oyunlarda 40 görmez. Daha iyi soğuttuğun için daha fazla voltaj verebiliyorsun, dolayısıyla daha rahat overclock yapılabiliyor. Kart çok takoz degilse durum bu

    Videoya göz atarsan daha rahat anlarsın, hatta burada 2 kart arasında sıvı transferini sağlayacak köprü de takarak Sli kurulumunu da gösteriyor. Sıvı bir karta giriyor, iki kartı da gezip 2.karttan çıkıp gidiyor.



    Böyle bir sistemde kartı kullabilmen için:
    Sıvıyı hareket ettirecek bir pompa, sıvının bir süre dinlenmesini sogumasını (sogumakla kasıt tekrar oda sıcaklığına yaklaşması) saglamak + sisteme sıvı doldurup boşaltabilmeyi kolaylaştırmak icin rezervuar (sıvı haznesi), hortumları bu aletler üzerindeki girişlere bağlayabilmek için rakorlar, cpu ve gpu üstünden sıvının ısıyı alabilmesi için bloklar ve tabi ki esas sogutmayı saglayan radyator+fanlar gerekiyor. Sogumakla kasıt suyun veya sıvının celcius olarak derecesini düşürmek degil, bileşenlerin oluşturduğu ısıyı uzaklaştırmak. Radyatörün ana görevi de sıvının taşıdığı ısıyı sistem dışına dağıtmak. Yoksa sıvının sıcaklığını oda sıcaklığını düşürmediğin veya sıvıyı özel bir sistemle soğutmadığın sürece sürece bir derece bile düşüremezsin. O nedenle de sıvı azot (Ln2) gibi ekstrem soğutma yöntemleri var [:)

    Hmm. Tamam, anladım olayı. Referans tasarım kartların üzerindeki plastik çıkarılıp, üzerine sıvı soğutma bloğu monte ediliyor demek ki. Macun olayı sıkıntılı ya, ben pek anlamam montajdan. Başkasına yaptırmak gerekecek bu tür işleri. :/

    Oo referans soğutma ile 50 derece çok iyi.

    Böyle bir sistemden kastını anlamadım. Ben, sıvı soğutmanın, sıvının tekrar nasıl soğuduğunu merak ediyordum. Ben sanıyordum ki, sıvı soğuk olarak radyatörden çıkıp, tekrar radyatöre dönüp soğuyor ve tekrar bu işlem devam ediyor sanıyordum. Azotla uğraşılmaz yahu. Sürekli dökeceksin falan, bir de ekstra masraf. Üst düzey bir sıvı soğutma sistemi ne kadar mal olur? Onun dışında, radyatör, ısıyı odaya mı bırakıyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Özel seçilmiş gpular genel de daha iyi overclock olurlar.

    Benim ayda bir değiştirmem tamamen sıkıntı ve meraktan

    Evga nVidia'dan en iyi gpuları alıyormuş. Niye AMD kartları üreten evga gibi bir marka yok.
  • Amerikada xfx var oda amd den iyi gpular alır. Msi lightning iyi gpu lar alır genelde. Gigabyte soc lar iyi gpular alır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Amerikada xfx var oda amd den iyi gpular alır. Msi lightning iyi gpu lar alır genelde. Gigabyte soc lar iyi gpular alır.

    Ben en iyisini istiyorum işte. Evga seviyesinde bir marka istiyorum. XFX burada da var.
  • xfx in amerikadaki kartlarında kullanılan gpu ile buradakiler aynı değil diyorlar. En iyisi diyorsan msi lightninge bakabilirsin amd tarafında sapphire ın overclock modellerinde kullanılan gpular biraz daha iyi olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    xfx in amerikadaki kartlarında kullanılan gpu ile buradakiler aynı değil diyorlar. En iyisi diyorsan msi lightninge bakabilirsin amd tarafında sapphire ın overclock modellerinde kullanılan gpular biraz daha iyi olabilir.

    Allah Allah, neden ki? Hepsi aynı yerde üretilmiyor mu? Ama MSI, Evga gibi diğer markalardan çok daha önde bir marka değil.
  • Aynı yerde üretiliyor ama bazı gpu lar daha verimli olur bazıları kötü çıkar. Msi in lightning serisi baya ünlüdür evganın kartları kadar iyidir. Daha önce bir çok dünya rekorunu elinde tutuyordu. Evga nvidia nın en iyi partnerlerinden biridir ama msi gigabyte onlar kadar olmasada baya iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Aynı yerde üretiliyor ama bazı gpu lar daha verimli olur bazıları kötü çıkar. Msi in lightning serisi baya ünlüdür evganın kartları kadar iyidir. Daha önce bir çok dünya rekorunu elinde tutuyordu. Evga nvidia nın en iyi partnerlerinden biridir ama msi gigabyte onlar kadar olmasada baya iyidir.

    Hep kötü çıkanlar Türkiye'ye mi gönderilmiş? Ama Evga bir başka ya.
  • Yoo benim eskiden kullandığım lightning kart 1000mhz görüyordu hava soğutmayla daha ileriye gitmek çok çok zor zaten. Msi lightningler genelde iyi çıkar. Benim elimden iki tane geçti ikiside iyiydi GTX580de bir tane kötü çıkan lightning duydum oda referanslardan iyidi yine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Yoo benim eskiden kullandığım lightning kart 1000mhz görüyordu hava soğutmayla daha ileriye gitmek çok çok zor zaten. Msi lightningler genelde iyi çıkar. Benim elimden iki tane geçti ikiside iyiydi GTX580de bir tane kötü çıkan lightning duydum oda referanslardan iyidi yine.

    Yok yok Evga bir başka. Özel üretim kartla 1000mhz görürsün zaten.
  • Kesin 1000 göreceksin diye bir şey yok. Evga bir başka kabulde lightning ve soc da onun kadar iyi kartlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Kesin 1000 göreceksin diye bir şey yok. Evga bir başka kabulde lightning ve soc da onun kadar iyi kartlar.

    Görülür, zor değil o kadar. Voltaj vermeden 950 falan görüyorum ben. Voltaj verirsem 1000 görürüm. Onun kadar iyi ama işte Evga bir başka.
  • Senin ekran kartın neyde voltajsız 950 görüyorsun. GTX580 için demiştim ben o 1000ni. Kartına göre değişir hızlar. Benim kartım mesela kendisi direk 1050de çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Senin ekran kartın neyde voltajsız 950 görüyorsun. GTX580 için demiştim ben o 1000ni. Kartına göre değişir hızlar. Benim kartım mesela kendisi direk 1050de çalışıyor.

    Asus DirectCU II 6970. GTX 580'in oc kapasitesi düşük mü? Oha, senin kartının model ne? 7970 mi?
  • Kartlarin herseyi farkli ureten firmalar bile farkli karsilastiramazsin hizlarini filan. Ancak ayni model iki kartti overclock konusunda karsilastirirsin yada iki farkli modeli overclocklardan aldigi kazanim ile karsilastirirsin ama bu 1100 e cikiyor bu 1000 e cikiyor diye karsilastirmak yanlistir.

    Benim karttim gtx680 bu kart ile en cok 1303 gordum. Hd7970 de vardi onun ile 1350 gordum ama testlerde iki kartin aldiklari puan ayni gibiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu konudaki yerimizi de alalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Kartlarin herseyi farkli ureten firmalar bile farkli karsilastiramazsin hizlarini filan. Ancak ayni model iki kartti overclock konusunda karsilastirirsin yada iki farkli modeli overclocklardan aldigi kazanim ile karsilastirirsin ama bu 1100 e cikiyor bu 1000 e cikiyor diye karsilastirmak yanlistir.

    Benim karttim gtx680 bu kart ile en cok 1303 gordum. Hd7970 de vardi onun ile 1350 gordum ama testlerde iki kartin aldiklari puan ayni gibiydi.

    Kartların her şeyi farklı diye hızlarını niye karşılaştıramayalım? Kartları üreten firmaların farklı olması, onları kıyaslamamıza engel değil. Niye yanlış ki bunu yapmak? Aynı seviye kartları kıyaslıyoruz. Yanlış olan ne?
  • Karşılaştırdığın kartlar farklı iki model ikiside farklı mimar kullanıyorlar. Kartların her şeyleri farklı. Kartların stabil kalabildikleri saat hızları farklı saat hızlarına verdikleri tepkiler farklı. Daha teknik konulara girilebilir kullandıkları teknolojilerden ötürü ama onları göstermek için bir sürü kaynak bulmak lazım onlarında nereden bulunacağını bilmiyorum.
    Eski kullandığım GTX560tiler 1000mhz de çalışıyordu bunun onların GTX580 seviyesinde olduğunu göstermez. Yada senin 6970nin gtx580 seviyesinde olduğunu. 1000mhzde GTX580 hd7970in hemen arkasında gelirken 6970 baya bir geride kalıyor ne yaparsan aradaki fark kapanmaz. Bu seride 7970 ve GTX680 saat hızları bir birlerine yakınken aynı seviyede sonuçlar veriyor bu benim bildiğim sadece bu seride olan bir durum diğer kartlarda böyle bir şey yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.