Şimdi Ara

Ekran Kartım çok ısınıyor [Yardım] !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler ,2 güne kadar işlemcim , anakartım , ekran kartım ramlerim dahi hepsi aşırı derece ısınıyordu . Hatta tablosal olarak anlatırsam ;

Cpu ;75 derece
    Ekran kartı ;73 derece
    Ana kartım ; 65 derece

Daha sonra bilgisayarın kasasının içine 3 tane fan ek olarak da işlemcinin kutusunun yanında verilen ''soğutucuyu değiştirdim .Bunları yaptıktan sonra

Cpu ;25 derece
    Ana kartım ; 40 derece
    Ekran kartı ; Boştayken 50 Oyun oynarken 85 dereceye çıkıyor ???

Ekran kartını normal bir seviyeye ''40-45 dereceye getirmek için daha ne yapabilirim ?

Ekran kartımın modeli ; Ati radeon hd 5830 xtreme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mademan12 -- 29 Haziran 2013; 15:16:11 >

• up
  • Yeni ekran kartları fazla ısınıyor malesef. Ama sizin kartın ısısı ek fanları koyduktan sonra daha da artmış yanlış anlamadıysam. Kasa içindeki fanların pozisyonundan dolayı sıcaklık artmıs olabilir. İçerdeki sirkülasyon bozulursa sicaklik artar. Diğerleri düşerken ekranın artması bunu gösteriyor sanki. Ekran drverinida güncel tutmaya bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mademan12

Arkadaşlar iyi günler ,2 güne kadar işlemcim , anakartım , ekran kartım ramlerim dahi hepsi aşırı derece ısınıyordu . Hatta tablosal olarak anlatırsam ;

Cpu ;75 derece
    Ekran kartı ;73 derece
    Ana kartım ; 65 derece

Daha sonra bilgisayarın kasasının içine 3 tane fan ek olarak da işlemcinin kutusunun yanında verilen ''soğutucuyu değiştirdim .Bunları yaptıktan sonra

Cpu ;25 derece
    Ana kartım ; 40 derece

Ekran kartını normal bir seviyeye ''40-45 dereceye getirmek için daha ne yapabilirim ?

ısıların aslında 5000-4000 serisi için normal özelliklede 4000 serisi 5000 serisinden dahada sıcaktır.5000 serisinin genel özelliğidir..fiyat performans kartlarıdır lakin ah şu ısı manyaklıkları olmasa... 6000 ve 7000 serisi çok daha serindirler...ancak siz eldeki kartın değerlerine fazla takılmayınız...kasa içi havalandırmanız kafi değilse kasanın yan kapaklarını açın öylece kullanın..biraz toz çekecektir ama temizlemesi bence dert değil..
    NOT; 40-45 dereceye asla getiremezsiniz yada 250-350 harcayıp 6000-7000 serisi alacaksınız.....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

quote:

Arkadaşlar iyi günler ,2 güne kadar işlemcim , anakartım , ekran kartım ramlerim dahi hepsi aşırı derece ısınıyordu . Hatta tablosal olarak anlatırsam ;

Cpu ;75 derece
    Ekran kartı ;73 derece
    Ana kartım ; 65 derece

Cpu ;25 derece
    Ana kartım ; 40 derece

ısıların aslında 5000-4000 serisi için normal özelliklede 4000 serisi 5000 serisinden dahada sıcaktır.5000 serisinin genel özelliğidir..fiyat performans kartlarıdır lakin ah şu ısı manyaklıkları olmasa...yakın gölgenim sallamasının tam aksine 6000 ve 7000 serisi çok daha serindirler...ancak siz eldeki kartın değerlerine fazla takılmayınız...kasa içi havalandırmanız kafi değilse kasanın yan kapaklarını açın öylece kullanın..biraz toz çekecektir ama temizlemesi bence dert değil..
    NOT; 40-45 dereceye asla getiremezsiniz yada 250-350 harcayıp 6000-7000 serisi alacaksınız.....

2010 yılında almıştım ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorum daha bilgilendirdiğiniz için teşekkürler .

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakın Gölge

Yeni ekran kartları fazla ısınıyor malesef. Ama sizin kartın ısısı ek fanları koyduktan sonra daha da artmış yanlış anlamadıysam. Kasa içindeki fanların pozisyonundan dolayı sıcaklık artmıs olabilir. İçerdeki sirkülasyon bozulursa sicaklik artar. Diğerleri düşerken ekranın artması bunu gösteriyor sanki. Ekran drverinida güncel tutmaya bakın

Driver en son güncellemede şuan .Bu arada ekran kartı soğutucusu arıyorum bir bilginiz varsa paylaşınız .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yakın Gölge

Yeni ekran kartları fazla ısınıyor malesef. Ama sizin kartın ısısı ek fanları koyduktan sonra daha da artmış yanlış anlamadıysam. Kasa içindeki fanların pozisyonundan dolayı sıcaklık artmıs olabilir. İçerdeki sirkülasyon bozulursa sicaklik artar. Diğerleri düşerken ekranın artması bunu gösteriyor sanki. Ekran drverinida güncel tutmaya bakın

Driver en son güncellemede şuan .Bu arada ekran kartı soğutucusu arıyorum bir bilginiz varsa paylaşınız .

ekran kartı soğutucusuna boşa para akıtmayın..en az 50-60 tl yazık günah....kartınız + soğutucu için verilecek para +30-40 tl nasılsa 7000 serisi yapar +30 -40 vermezseniz 6000 serisi yapar..bence böylece kullanın...ilerde sisteminizi yükselteceğiniz zaman 7000 serisi alır işinize bakarsınız....illede alacağım derseniz SİZ BİLİRSİNİZ

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.