Şimdi Ara

Ekran kartı ve monitör tavsiyesi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin 2'nci bilgisayarımı toplayacağım sizlerin yardımı ile ama eski PC'den artan parçaların üzerine ekleme yaparak toplamak istiyorum ekran kartı olarak aklımda NVİDİA ASUS GTX 960 ROG OC 4GB var diğer bileşenler şöyle Anakartım : Gigabyte B75m - D2V işlemcim core i5 3.4 GHZ Ram : 8 GB 1600 MHZ Power : 500W bunlara göre o ekran kartı iyi midir ? bide yanına ucuz yollu güzel bi oyun monitörü tavsiyeleriniz nelerdir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ferit34 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartin yeterli güzel(500 watt 550 falan olsaydi r9 380 önerirdim ama tam ucu ucuna kalacak güç kaynağı 80 + degilse sorun çıkarma ihtimali var diye onermiyorum size) ucuz derken ne kadar bir miktardan bahsediyoruz bilmiyorum ama benq baya güzel eğer alabiliyorsan öneririm tepkime süreleri çok kisadir oyunları akıcı oynayabilirsin.

O parayı gtx 960 vereceğine r9 380x versen çok daha iyi olur.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380x-nitro-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

Başka yerlerde daha ucuza bulabilirsin.

http://www.exa.com.tr/Sapphire-R9-380X-NITRO-DUAL-X-OC-4GB-256Bit-GDDR5,PR-50085.html

Psu alacak param yok diyorsan gtx 960 ile o sisteme kaliteli 550w psu yeterli gelecektir.500w da yeterlidir ama tam sınırda besleyebilir psu daha sağlıklı olması için 50w fazla olanı almak daha mantıklı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 23 Kasım 2015; 11:35:12 >

• Hocam bu power yetmezmi dersin ayrıca 400ü geçmezse iyi olur monitör ne yapalım sence

• Atiler çok enerji tüketiyor bide power almam lazım onun yanında gtx 960'a 500W yetermi hocam

Nvidia nin sitesine bakarsaniz 400 watt power consumption var gözüküyor şimdi siz diyelim ki overclock yaptınız 450 falan olsun bunlar tahmini rakamlar yani 500 her türlü yeter 960 için içiniz rahat olsun.

Yeter hocam ama dediğim gibi tam sınırda besler.Bundan dolayı 50w fazlasını almak en doğrusu olacaktır.Hatta zalman zm600-lx 600w alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Ekran kartı tavsiyesi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam hocam ucuz mu o altın olandan mı alsam gümüş mü ? Hocam bide berkcano yeter diyor ama emin misin sınırda kaldığına boşa masrafa girmiyek :()

• Hocam alıyom haaa yermi arkadaşlar eminsiniz mi ?

Hocam 500 le kullananlar var biraz bakarsaniz foruma ama oc yapmayı düşünüyorsan upgrade edebilirsin. Sana kalmış normalde kaldirir.

• Yok hocam oc moc düşünmüyorum ozaman alıyorum onu mınitör ne alim aklında varmı bişe 50 liralık dandik bi monitör var bende iyi gibi aslında ama en azından görüntü biraz daha iyi olsa iyi olur ne önerirsin ayrıca yazdığım anakart ile uyumlumu bu ekran kartı dar boğaz falan olmaz dimi ?

Darboğaz genelde islemciden kaynaklanır ve dar boğaz nedir bunlari acikliyim sana bir nevi işlemci performansı düşük olduğunda dogal olarak saniyede yaptığı islem sayısı düşer ve veri aktarimlarinda aksakliklar başlar kisaca böyle açıklanabilir. Anakart zaten pci 3.0 destekliyor sorun yok yani anakart ile ilgili islemcinin kodu neydi hocam onada bir göz atiyim isterseniz?

• İşlemcim iyi hocam 4 çekirdek kodu da 3570k mıydı öyle bişeydi yaw ozaman alim ben bu anakartı monitörde var mı aklında ?

Bütçeniz nedir?

• monitör 400-500 olabilir ama daha fazla veremem yaa :/

• hocam bide ram oyunlarda işe yarar mı 16GB mi yapsam power mi alsam ? en az 3 taksit oluyomuş oyüzden

Hocam bu gayet iyidir benq zaten tartışılmaz alabiliyorsaniz alin bende alıcam bundan arkadaşımda var cok begendim.

Ekran kartı ve monitör tavsiyesi !

• Güzele benziyor hocam araştırim biraz çok saol Hocam ramde alayım mı 8 GB tekli ? oyunlarda etkisi olur mu ?

Hocam ben 8 olarak kullandim basta Windows 10 almistim orjinal pc yi toplarken Windows tan mi bilmiyorum 8gb ta mesela gta 5 ultrada 75 fps aliyodu ama bir dengesizlik vardi böyle şehir merkezinde kasiyordu falan sonrada low memory hatasi aliyordum çözümünü buldum ram aldim 8 gb daha suan 4x4 gb kullaniyorum çok daha rahat sistem belli yani ha 16 zorunluluk değil herseyi yaparsin ama ultralarda biraz yetersiz kaliyor galiba benim gozlemlediklerim böyle.Alabiliyorsan al derim. @ferit34

• yada rami sonra alırım hocam ya çok saol :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit34 -- 23 Kasım 2015; 12:54:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.