Şimdi Ara

Ekran kartı tercihi hd6950 v zotac 470 amp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. Bu iki ekran kartı arasında kararsız kaldım. Hd 6950 veya zotac gtx470 amp modelini düşünüyorum, sizce hangi tercih daha mantıklı?

• tabikide hd 6950
  • İkisi aynı seviyede kart fakat özel soğutması sebebiyle zotac gtx470 amp tercih ederdim yerinde olsam..
  • Benimde aklımda olan zotac 470amp ama herkes 6950 diyor kafam karışıyor :)
  • ikisi de güzel kart ha bana soracak olsan hd 6950 alırdım
  • aynı karışıklığı bende yaşamıştım,gtx 560ti aldım..

ayrıca gtx470den çok daha üstün bir karttır hd6950..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

aynı karışıklığı bende yaşamıştım,gtx 560ti aldım..

ayrıca gtx470den çok daha üstün bir karttır hd6950..

Doğrudur, HD6950, 470'den daha hızlı bir karttır. Ayrıca özellikle referans tasarımların neredeyse tamamını 6970'e modlayabiliyorsun, bu da yüksek performans artışı sağlıyor. Ama bunun götürüsü de yüksek sıcaklık oluyor, 85 dereceye kadar ulaşabiliyor sıcaklık.

Eğer sıfır kart alınacaksa 560Ti'yı da göz önünde bulundurmakta yarar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Temmuz 2011; 16:15:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sistem bileşenlerinizi yazmanız iyi olur.

Özel soğutmalı HD6950 öneririm; VTX 3D çift fanlı...

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2947
  • o iki kart karsılastırılamaz yaw :D
    kesinlikle 6950 +biosmod @ 6970 yapıp keyfine bakarsın (Ozel sogutculu model bulunabilirse iyi olur)
  • GTX470'den HD6950 2gb'a geçmiş biri olarak, Zotac GTX470 AMP alırsan hiç bir kaybın olmaz üstelik iyi soğtuculu bir ekran kartı almış olursun diyorum. Öte taraftan fiyat açısından, GTX560Ti 'de menzile giren kartlar arasında , ben olsam hangisi ucuzsa onu alırdım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: basturk9027

o iki kart karsılastırılamaz yaw :D
    kesinlikle 6950 +biosmod @ 6970 yapıp keyfine bakarsın (Ozel sogutculu model bulunabilirse iyi olur)

mrb ,

bu modu kendiniz kullanıyormusunuz ? yada sadece başka yerlerden okuduklarınızı mı yansıtıyorsunuz ?

6970 modu ile sadece en yakın zamanda ekran kartının ramlerini elinize alıyorsunuz .
    Kısa süreli performans artışı doğrudur , yaklaşık 10-15 % , ortalama 2-3 ay sonra bızzt....Anlayan anlamıştır ...

Ayrıca o mod ilk çıkan referans modellerinde yapılabiliyordu .
    R2 den sonra modeline göre , laser cut ile shader açma engellendi , yada çift bios kilitlendi .
    Bazı hack lerele bu kilitli bioslar açılıyor , ancak laser cut problemini çözmek mümkün değil .
    En önemlisi , kart garanti dışı kalıyor .

GTx470 ile HD6950 arasındaki performans farkı :

http://www.hwcompare.com/8625/geforce-gtx-470-vs-radeon-hd-6950-2gb/

GTx560 Ti ile HD6950 arasındaki performans farkı :

http://www.hwcompare.com/8888/geforce-gtx-560-ti-vs-radeon-hd-6950-2gb/

Tavsiye istiyorsanız ,GTX560 Twin Frozr II öneriyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

quote:

mrb ,

bu modu kendiniz kullanıyormusunuz ? yada sadece başka yerlerden okuduklarınızı mı yansıtıyorsunuz ?

6970 modu ile sadece en yakın zamanda ekran kartının ramlerini elinize alıyorsunuz .
    Kısa süreli performans artışı doğrudur , yaklaşık 10-15 % , ortalama 2-3 ay sonra bızzt....Anlayan anlamıştır ...

R2 den sonra modeline göre , laser cut ile shader açma engellendi , yada çift bios kilitlendi .
    Bazı hack lerele bu kilitli bioslar açılıyor , ancak laser cut problemini çözmek mümkün değil .

yok ben kullanmıyorum ama su videou izledikten sonra baya kafama yattı

http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=45549608&mpage=1

tabiki herseyden once kullanıcının kendi kararıdır .

Not:karsılastırmalardada 6950 daha basarılı gorunuyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 24 Temmuz 2011; 19:09:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

quote:

mrb ,

Ben modlu 6950 kullanıyorum ve kullanan sayısız arkadaşım var, hem de kart çıktığı ilk günlerden itibaren. Hiçbirinden bir problem sorunu duymadım. Ayrıca bu piyasayı oldukça yakından takip ederim ve buna benzer sorunlarla hiç karşılaşmadım daha. Bu forumda bile bir sürü kişi modlu 6950 kullanıyor, hangisinin vga'sı "bızzzzz (!)" olmuş? Hem de sizin söylediğiniz gibi 2-3 ay değil 7-8 ay oldu bu 6950'yi modlama furyasının başlayalı.

Dünya genelinde de binlerce kişi kullanıyor ve bu insanlar internette sayısız forumlara giriyor. Öyle birşey gerçek olsaydı buralar bu haberlerle dolup taşardı, değil mi?

Bir yerden doğru ya da yanlış duyduğunuz bilgileri genel birşey gibi yaymak ne derece doğrudur? Burada kimse "bios mode sıfır risklidir" demiyor ama "2-3 ay sonra yanıyor" gibi laflarla insanları yanlışa yönlendirmeye çalışmak hoş değil. Madem böyle bir genel durum var, sizden birçok somut örnek içeren link beklemek hakkımızdır sanırım.

İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Temmuz 2011; 19:28:41 >

• ben olsam bu donemde ekran karti almazdim dola asiri yuksek ayrica bir kac aya 7000 serisi 28nm gpulu ekran kartlari cikacak
  • Sadece 1 örnek ilehttp://forums.anandtech.com dan araştırma yapabilirsiniz . ilk çıkan sapphire hd6950 sahibi olarak bu gelişmeleri sürekli takip ederim . Sizin kartınızda bir problem olmamış olabilir , ancak kesin olan şu ki , ileriye dönük kartın ömrü kısalıyor , belki 2-3 ay olmazda sizinki 6 ay gider . kesin olan 6950 ve 6970 modelleri arasında üretim ve kullanılan parça farkı var .

Ayrıca istanbuldaysanız , eksen bilgisayara yada exa ya uğrayıp bir sorun , son 3-4 ay içersinde kaç kişi ramleri patlamış 6950 ile garanti başvurusunda bulunmuş diye . belki bu bilgiyi ilgili teknik birimlerinden duyarsanız sizin için daha inandırıcı olur .

Eğer ille de bu riski göze alıp modlama yapacaksanız , sadece shader leri açmanızı öneririrm . timing lerde bir değişiklik yapmadan . Bu çok daha sağlıklı olacaktır .

inanın yada inanmayın . iyiliğiniz için yazıyorum . Kartı yakıp yakmamanız beni ilgilendirmez .

kolay gelsin

• 6950 alınır, keyifle kullanılır
  • Yorum yapan herkese tek tek teşekkür ederim, son olarak benimde aklıma yatan 6950 oldu. Bios mod ile 6970 yapmayı düşünmüyorum 6950 performans olarak tatmin edecektir, belki ileride düşünebilirim ama şuan için zaten böyle bir düşünce yok aklımda:)

İkinci olarak piyasaya yeni ekran kartları giricek, amd sistem kurucam buldozerinde piyasaya girmesiyle dahada ucuzluyacağını biliyorum ama şuan almazsam birdaha alamam diye acele ediyorum açıkcası, yoksa bunlar hakkında bilgim var :)

Tekrar teşekkür ederim herkese, 6950de karar kıldım
  • @ trumpet, yıllardır bios mod ile birçok vga'yı modladım, binlerce saat oyun oynadım ve bir problem yaşamadım. 6950 modu bunların içinden en basit olanlarından biri.

Peki, dileyen istediği somut örneklere inanır, istediğine inanmaz. Ben sözde büyük riski alıp kartımı 6970 olarak kullanmaya devam edeceğim, eskiden yaptığım gibi. Yine de uyarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: an4cond4

Yorum yapan herkese tek tek teşekkür ederim, son olarak benimde aklıma yatan 6950 oldu. Bios mod ile 6970 yapmayı düşünmüyorum 6950 performans olarak tatmin edecektir, belki ileride düşünebilirim ama şuan için zaten böyle bir düşünce yok aklımda:)

İkinci olarak piyasaya yeni ekran kartları giricek, amd sistem kurucam buldozerinde piyasaya girmesiyle dahada ucuzluyacağını biliyorum ama şuan almazsam birdaha alamam diye acele ediyorum açıkcası, yoksa bunlar hakkında bilgim var :)

Tekrar teşekkür ederim herkese, 6950de karar kıldım

eğer hayati bir önem taşımıyor ise bulldozeri beklemek yanlış olmayacaktır .

internetteki yeni söylentilere göre eylül 19 da bulldozerler satışa sunulacak . ne kadar doğru bilinmez şu an için , ancak ilerki günlerde belli olacaktır .

Ekran kartı tercihi hd6950 v zotac 470 amp

Önemli Not : bu resimin doğrulu hanüz onaylanmış değil .

• Dostum buldozer ha çıktı ha çıkacak diye bir yıl geçti oyüzden beklemek istemiyorum, ikinci sebepse maddi biraz:) Şuan almazsam beklersem alamayabilirim yani..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.