Şimdi Ara

Ekran Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lol oynarken birden fps düşmesi oluyordu. Biraz bakındım ayarlara sonra nvidia ekran kartının aygıt yöneticisinde görünmediğini gördüm. Yeniden başlattım laptopu yine görmedi. Düğmesinden kapatıp tekrar açtığımda anca gördü aygıt yöneticisi. Şimdi tekrar oyuna girdim 2 gün sonra aynısını yaptı. korkuyorum sebebi ne olabilir? casper 740m ekran kartı. Casper biliyorum ama elde bu var malesef



  • Yazılımsal veya donanımsal olabilir.

    Eğer yazılımsal ise,

    - Ekran kartı driverınızı manuel güncelleyin. (Aygıt yöneticisinde göründüğü zaman oradan tıklayıp güncelle demeyi kastetmiyorum) Geforce'un sitesine gidip, 740m için uygun driverı indirin. Daha sonra kurarken temiz kurulum yap seçeneğini seçin. Böylece eski driverınız komple silinip yenisi yüklenir. Büyük ihtimalle sorununuzu çözer.

    - Eğer onboard Intel HD Graphics gibi bir ekran kartı varsa laptopunuzda yani laptopunuz çift kartlı bir laptop ise, LOL zaman zaman bu kart üzerinden çalışabiliyor. Bu durumda NVIDIA denetim masasından geçerli grafik işlemcisini 740M olarak seçmeniz gerekir.

    Eğer donanımsal ise,

    - Kartınızda temassızlık olabilir.

    - Yanık, zarar görmüş bir bölüm olabilir.

    - Anakartınız ekran kartını algılamakta sıkıntı çekiyor olabilir ki bunun da sebebi çoğunlukla yukarıdaki 2 sebeptir.

    Sorun donanımsal ise servise gönderin. Laptop içi kurcalamak çoğu zaman daha kötü hale getiriyor işleri.

    Eğer yazılımsal ise zaten yukarıdaki işlemleri yaptığınızda sorun kalmaması gerekir.

    NOT : Casper öyle sanıldığı gibi kötü değildir. İç aksam olarak çoğu firmadan daha iyidir. Ama dış panel olarak maalesef yeterli özeni göstermedikleri doğru. Estetik anlayışları da Excalibur serisi hariç yerlerde :) Ama boş yere hiç kuruntu yapmayın Casper parça bakımından gayet iyidir...




  • Tamamen güncel. Oyuna girdiğimde de sıkıntı yok ama bazen ilk başta çalışmasına rağmen kartı görmemeye başlıyor. Tahminen donanımla alakalıdır. Birde küçük bir sorum var. Kulaklık taktığımda cızırtı geliyor ama kulaklık girişinin hemen yanındaki usp ye parmağımı dokundurunca cızırtı kesiliyor. Belliki kaçak var bu anakartla alakalı mı? yoksa o girişlerin olduğu yerle mi alakası var?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.