Şimdi Ara

Ekran kartı overclock hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabayte ekran kartlarına overclock yapmak için(Ati HD4xxx,5xxx ve 6xxx serisi)voltaj verilebilen programlar hangileridir acaba?
    Msi Afterburner'dan olacağını zannetmiyorum.Asus Smart Doctorda olmayacaktır.Geriye hangi programlar kalıyor acaba?
    Ve ya Msi Afterburner'da voltaj kırma kilidi nasıl olur bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebo -- 21 Kasım 2011; 15:10:11 >

• 1. Click on "settings" in the bottom right corner after MSI Afterburner is started up. ( It's not hard to find.)

2. After clicking on "Settings" go down to "Safety properties" and select "Unlock Voltage Control" and "Unlock Voltage Monitoring".

Bunu buldum dene istiyorsan.
  • Hocam ben yapmayacağım kendi kartıma , Arkadaş yapıcak kendininkinede benden rica etti konu açmam için o yüzden bir sorayım dedim sizlere.Şu msi afterburner'ı söyleyeceğim umarım işine yarar.Çünkü daha önce msi afterburnerda uğraşmasına rağmen açamamış.Asus smart doctor zaten hiç kurmadı dedi herhalde Asus olmadığından tanımıyormuş markayı.Gigabayte OC_Guru kullanıyordu en son , ondada voltaj bir garip diyor.Yani rakipleri aynı voltajla(1.25-1.26) 1000 mhz gpu görürken ortalama 1.10-1.15 vermeme rağmen bile 90-92 derecelere geliyor gpu diyor.(Tabi %100 yükte ama 2-3 dk sürmüyor 90 bulması).

Ben gittim baktım gerçektende söylediği gibi.Voltaj ufak ufak sürekli artıyormu bilemiyorum bi stabilite sorunu var galiba.Bu arada unutmadan söyleyim ekran kartı Gigabayte HD5850 1gb ama referans tasarım.Bundan dolayıda olabilir ısı problemi ama yinede referans kullanıpta 1.25 voltaj ile 1ghz görüp ortalama 78-80 dereceyi geçmeyen bir sürü adam var.Özellikle yabancı forumlarda.

Umarım dediğiniz yöntem işimize yarar.Bakalım en sonunda dayanamayıp kendi 5850 gigabayte'ıma o/c yaptıracak bana.O öyle yapınca banada bir heyecan geliyor zaten benimki özel soğutmalı 2 tanede fan var 3 tanede ısı borusu var

• MSI afterburner ile olur. Settings menüsünden start windows minimize windows işaretleyin hemen altındaki voltaj seçeneklerini ve voltaj monitör seçeneğini de aktif edin. Sistemi yeniden başlatın. Olmazsa afterburner ikona sağ click ile dosya konumunu açıp afterburner.cfg dosyasını notepad ile açın ve şu iki satırı aynen bu şekle getirin. Farklı kaydet deyip dosya türünü txt değil all files seçip cfg olarak kaydedip çıkın. Olmuyorsa 2.2 betayı deneyin....

UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it****uzun bir cümle 2. satır aşağıdakidir.
    UnofficialOverclockingMode = 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 21 Kasım 2011; 15:27:07 >
  • @emrebo

hocam hd 5850 overlock olmadan ıyı kullanıyosunuzben dayanamam valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

@emrebo

hocam hd 5850 overlock olmadan ıyı kullanıyosunuzben dayanamam valla

Dostum valla kartı alırken maddi durumdan dolayı biraz sıkıntı çektiğim için gözüm yemiyor.Şimdi şeş kaza bir şey olur molur valla sorumluluğunu alamam onun.Çok şükür BF3 dahil her oyunu fullde akıcı seviyede oynatıyor bana

Onun dışında arkadaşlar söylediğiniz gibi denedik arkadaşın pc de ama ne yazık ki olmadı.Aslında kendi kartımda deniyecektim ama vaz geçtim , sonuçta onun ki referans tasarım onda olmadıysa bende hiç olacağını zannetmiyorum.

Birde program olarak sapphire trixx'de denedik ama nafile ondada voltaj veremedik

Neyse yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.Eğer ki başka çözüm önerileri yazan olursa ben önerilere açığım ve dinlemedeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.