Şimdi Ara

Ekran kartı önerilerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdan 2. el bi ekran kartı istiyorum yeni çıkan oyunlar için alacağım bu nedenle nvidia düşünüyorum. Benim aklımda 9800 gt almak var yardımı da bu konuda bekliyorum 130 liraya kadar çıkabilecek bir bütçe ayırdım ekran kartına sizce 9800gt mi almalıyım yoksa önerebileceğiniz daha iyi kartlar var mı?

Edit: Bilgisayarımda 8600gt var şuan kullandığım psu everest 300 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerOn -- 15 Temmuz 2011; 8:59:50 >

• öncelikle kaliteli bir güç kaynağı al sonra işlemci-anakart-ram değişikliği yap en sonda sağlam bir ekran kartı al..

9800gt yerine 4850 alabilirsin çok daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

öncelikle kaliteli bir güç kaynağı al sonra işlemci-anakart-ram değişikliği yap en sonda sağlam bir ekran kartı al..

9800gt yerine 4850 alabilirsin çok daha iyidir.

Anakartımdan aşırı memnunum işlemciden de keza öyle (yine de phenom x4' e geçebilirim) ram ise sistem bilgilerinde eski de kalmış 2gb 800 mhz ram var sistemde bugün 2gb daha gelecek toplamda 4gb. 800 mhz ddr2 ram olacak sistemde, psu olayında ise bence haklısınız değişimin vakti geldi de geçiyor ama aklımda ki sorun şu 400 watt bi psu alacağım bu ekran kartını kaldırır mı yoksa 500 ve üstüne mi çıkmalıyım? Sistem zaten 95w işlemci ile elektrik canavarı çok yüklü elektrik faturaları geliyor bunu yüksek bi psu ile daha da artırmaktan çekiniyorum açıkçası...

• +500 al ama markasınada önem vermelisin.
  • En az peak 450w bir psu alın.Yanına 4850-70 olabilir.
  • PowerOn @

güç kaynağının W değeri ile elektrik faturasının alakası yoktur..

verimliliği ile alakalıdır yani 300w %70 verimlilikte güç kaynağı atıyorum 2000w %90 verimlilikteki güç kaynağından daha kötüdür elektrik faturası konusunda..

güç kaynakları sürekli yazdığı gücü tüketmez bilgisayarın ihtiyacı kadar çekilir.. bilgisayarın ihtiyacı 80w ise %80 verimlilikteki güç kaynağında prizden 100w çekilir %70 verimlilikte olsaydı 70w'a yine 100w çekecekti..

Seasonic 520-620w At 750w alabilirsin ömürlük olur güç kaynağı değişen bir parça değildir..

işlemcin athlon x2 falansa satıp üstüne biraz daha koyup athlon x4 phenomx4'e geçmen iyi olur..

eklran kartı olarakta 5850'den aşağı düşmemelisin bu devirde..

100liraya 2.el 4850 bulursan al yoksa 220-250-300liraya 2.el-0 5850 tavsiye ederim..

• @ashes ben de zamanında öyle okumuştum psu sadece gerektiği kadar çeker diye ama pek inandırıc gelmemişti

Bu arada önerler hep ati' den yana ama geçmişte hd 3*** serisi ile pek iyi bir uyumluluğumuz olmadı oyunlarda ati nin bu yeni nesil kartları nasıl oyun açısından nvidia' dan üstün müdür acaba pek bir inceleme fırsatım olmadı çekirdek ve bellek hızlarını

diğer yorum yazan arkadşalara da teşekkür ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi Bekliyorum
    12 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

PowerOn @

güç kaynağının W değeri ile elektrik faturasının alakası yoktur..

verimliliği ile alakalıdır yani 300w %70 verimlilikte güç kaynağı atıyorum 2000w %90 verimlilikteki güç kaynağından daha kötüdür elektrik faturası konusunda..

güç kaynakları sürekli yazdığı gücü tüketmez bilgisayarın ihtiyacı kadar çekilir.. bilgisayarın ihtiyacı 80w ise %80 verimlilikteki güç kaynağında prizden 100w çekilir %70 verimlilikte olsaydı 70w'a yine 100w çekecekti..

Seasonic 520-620w At 750w alabilirsin ömürlük olur güç kaynağı değişen bir parça değildir..

işlemcin athlon x2 falansa satıp üstüne biraz daha koyup athlon x4 phenomx4'e geçmen iyi olur..

eklran kartı olarakta 5850'den aşağı düşmemelisin bu devirde..

100liraya 2.el 4850 bulursan al yoksa 220-250-300liraya 2.el-0 5850 tavsiye ederim..

tükettiniz adamı be

• Kandiliniz mübarek olsun..

uzun uzun anlattım yine başaramadım sanırım .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 15 Temmuz 2011; 15:20:50 >
  • uzun uzun anlattığın kısımları anladım da kısaca ati önerdiğin yeri anlamadım ben oyun için istiyorum ve ati nin oyun performansı geçen senelerde nvidia kartlara göre bayaa düşüktü benim sorum o 4850-5850 bunlar muadili olan nvidia kartlara göre daha mı üstün?
  • 4850'nin rakibi gts250'idi ama 4850 daha düşük saat hızında aynı performansı gösteriyordu..

Iceq modellerinde Gtx260 ile yarışabiliyordu 4850..

5850'nin rakibi olarak gtx465-460-470-560 gösterilebilir..

oyununa göre değişir dx11 tesselation bench'inde 460'ın çok aşağısına düşer ama dx11 açmazsan kenar yumuşatmaları açarsan yüksek çözünürlükte hepsini ezer..

gibi gibi..

ama kendi fiyatında nvida rakibi yok şuan için en alınabilir kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 15 Temmuz 2011; 17:23:43 >
  • hd5750 var sıfır olarak 150tl civarına exa'da. Stock hızlarında en fazla 86 watt güç harcar. 2. el ya da sıfır olarak 80tl civarına iyi bir power supply alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 15 Temmuz 2011; 17:35:29 >
  • Arkadaşlar bu atinin kartlarını araştırdım çoğu 128 bit ben oyun için almak istiyorum dediğimde elimdeki kartın 8600gt olduğunu da blirtmiştim buda 128 bit.

Yani en azından benim bu işleri takip edebildiğim zamanlarda ekran kartının bit değeri kaç mb. olduğundan daha önemliydi eskiden ne güzel bi fx5200 vardı birde 9200 vardı ikisinin arasında seçim yapıyorduk yapacaksak şimdi zibilyon adet kart var takip edemiyorum
  • POV Gtx 275 aldım yanına da HIGH POWER 500 watt HP-500-A12S ekledim bu başlık altında yorum belirten yardım eden arkadaşlara teşekkürler

Not: Hani 130 diyordun gtx 275 nerden çıktı diyen arkadaşlar burdaki önerilere göre test sitelerine gire gire hep aa bir üstü varmış az fiyata diye diye kendimi 180 tl' ye bu kartı alırken buldum nasıl oldu ben bile bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.