Şimdi Ara

Ekran Kartı+ Ana Kart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim 5 yıl önce aldığım bilgisayarımı hala kullanıyorum, ana kartı Gigabyte GA8I915P. Ekran kartımda malum 5 yıllık olunca yeni oyunlar oynanmıyor. Şimdi benim pcye Sapphire Ati HD 4830 1GB 256Bit GDDR3 ekran kartı alsam, acaba bunlar birbirine uyarmı çalışırmı, veya ekran kartını verimli kullanabilirmiyim ?

• Sistemin dğer bileşenleri nelerdir.
    Sen bu kartı bu board'a takarsın ancak, işlemcin ve ram'in oyunlarda ekran kartından geri kalır.
    DDR400 ram kullaıyor olmalısn ki kötü.
    En azından sağlam bir işlemcin varsa biraz daha düşük seviyede bir ekran kartı önerelim.
    Bu ekran kartı 5 sene öncesine göre çok üstün bir kart.
  • İşlemcim P4 3.0 Ghz, galiba LGA 775 denen olayıda vardı. Ramlerde 2 tane 512 Mb ram, biri DDR400 diğeri DDR533 Mhz. Ekran kartı için ekstra ramde alabilirim. Bilgisayarım 5 yıl önce olmasına rağmen Crysis, Call of Duty 4 gibi oyunları kasmadan oynuyordum (tabi görüntüyü düşürerek). Şimdide bilgisayara güzel bi ekran kartı almayı düşünüyorumda acaba en uyumlu ve iyi olarak ne alabilirim ?
  • 4670 alın
  • nedenki ? 4830 alsam ne olur ?
  • PSU'n sorun çıkarabilir diye yazmış arkadaş.
    PSU kaç watt ve 12V çıkışı var mı. (Varsa kaç Amper?)
    Bu meyanda Sana Ram gerekli ancak sanki Board 533Mhz'de zorlanır gibi geldi.
    Neyse Sen cevapları yaz, bir ekran kartı yazalım.
    4670'de performanslı bir karttır ayrıca, PSU düşükse başka alternatifin yok.
  • PSU yeni yandığı için daha dün yenisini aldım, Frisby 400 Watt PFC 24PIN SATA. Elimdeki ramlari yazdım, fakat yeni ramda almam gerekiyor galiba. Buna göre hangi ram ve ekran kartı uygun olur acaba ? Ayrıca bilgisayarda biri 160 GB diğeri 500 GB HDD var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI
    23 yıl önce açıldı
    ANA EKRAN KARTI ÇALIŞMIYOR
    9 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki ram almam gerekirmi veya gerekiyorsa ne alabilirim
  • Aslında 4830 limitlerde yetebilir. Ancak sistemi riske sokmaya gerekmez.
    Ekran kartı için isterseniz daha ılımlı teklifler yapılabilir. Ancak bütçe belirtmeniz gerekli.
    Sisteminizi mutlak 3 GB yapın. Aksi taktirde ileride sistemi upgrade etmek için ram bulmakta sıkıntı yaşarsınız.
  • Şöyle söyleyeyim sistemde değiştirmek istemediğim ana kart ve işlemci, almayı düşündüklerim ise ram ve ekran kartı. Fiyat olarakda dediğim gibi bu işlemci ve anakarta göre uyumlu olabilecek en iyisi hangisi ise o olsun. Ekran kartı için fiyat önemli değil ama ram için çok pahalı olmamak kaydıyla iyi birşey olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musty61

Şöyle söyleyeyim sistemde değiştirmek istemediğim ana kart ve işlemci, almayı düşündüklerim ise ram ve ekran kartı. Fiyat olarakda dediğim gibi bu işlemci ve anakarta göre uyumlu olabilecek en iyisi hangisi ise o olsun. Ekran kartı için fiyat önemli değil ama ram için çok pahalı olmamak kaydıyla iyi birşey olabilir.

Ram konusunda sıkıntınız olabilir. Bulabildiğiniz ramleri almalısınız. Ancak 400 Mhz uyumlu ram yazıyordu BOARD'unuzun resmi sitesinde. (En düşük bu marka BOARD için)
    Fakat BOARD'unuzun çok modeli var. Everest adlı programdan BOARD'un tam adını öğrenirseniz Size ram konusunda tavsiyede bulunabilirim.

Limitleri zorlayalım derseniz Size;
    ATI HD 4770 alın derim. 4830'dan daha performanslıdır.
    Güvenli tarafta kalayım derseniz de ATI HD 5670 alın derim. 4830'a yakın performans sunar. Ayrıca güç tüketimi de oldukça düşüktür..

HD 5670

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 10 Haziran 2010; 22:39:49 >

• Everestten baktım "Anakart Adı: Gigabyte GA-8I915P Duo" yazıyordu. Buna göre alabileceğim en iyi ramlar acaba hangileridir ve aynı şekilde ekran kartı ayrıca internetten biraz baktım aynı marka aynı kapasite ramlerin biri 533 Mhz diğeri 1333 Mhz ama fiyat farkı hiç yok, acaba eski modelleri bulmak zor olduğu içinmi fiyatları aynı ? Ayrıca "Limitleri zorlayalım derseniz Size;
    ATI HD 4770 alın derim. 4830'dan daha performanslıdır.
    Güvenli tarafta kalayım derseniz de ATI HD 5670 alın derim. 4830'a yakın performans sunar. Ayrıca güç tüketimi de oldukça düşüktür.. " dediniz, şimdi modelde numara arttıkça kalite artmıyormu :)) pek bilmiyorumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty61 -- 10 Haziran 2010; 23:03:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.