Şimdi Ara

Ekran kartı alacağım ne kadar beklemeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar farkındayım bu konu 1000 kere konuşulmuştur. Yeni bir kasa topladım ama ekran kartı henüz alamadım. Alacağım kart da 580 veya maksimum 2060 olacak çünkü oynadığım birkaç oyun için yeterli düzeyde.


    Şu anda 2.el foruma baktığımda ekran kartlarının fiyatlarının düştüğünü gözümle görüyorum. Web sitelerinde stokları açmadılar ama belli ki stok var çünkü hemen hemen her çeşit ekran kartı ile hazır sistemler satmaya başladır.


    Şu anda en çok merak ettiğim şey mining yapanların hala ekran kartı alıp almadıkları? çünkü hala mining için ekran kartı satılıyorsa ben ekran kartları fiyatlarının düşeceğini pek sanmıyorum. Yeni ekran kartları limitli ama fiyatları hala yüksek.


    Merak ettiğim bir diğer konu da itopya gibi firmaların haksız kazanç elde edip etmedikleri. Adamlar kartı satışa kapatıyor bunu anlıyorum ama yeni limitli serilerde de bunu yapıyorlar. Limitli serilerde bunu yapmaları bana artniyetli olduklarını gösteriyor açıkçası. Kartı satışa 10 den açıyorlar ama toplama makina alırsan aynı kartlı pc 10bin tl ye satılıyor. Demekki kart 4-5 bin arası.


    Rekabet kurumu bunları inceler mi size? Bu pandemi döneminde en çok etkilenen biz kullanıcılar olduk ama pc satıcıları çok büyük paralar kazandılar. Bize pek yararları olmadı faiş fiyatlara kasalar aldık.


    Biz mi rekabet kurumuna şikayet etsek bilemiyorum. Nasıl oluyor da karta 10bin yazıp sonra toplu sisteme 10bin yazabiliyorsun. Bu tamamen haksızlık. 10bine sistemle veriyorsun o kart demekki 5 falan. Ben o kartı 5 bine alabilmeliyim.








  • Tahminim 2-3 ay daha beklerseniz uygun fiyata kart alabilirsiniz.Rx580e hiç bulaşmayın.Rtx2060 Geçen ay ondan önceki ay 6500-7000 ken bu ay 4500-5000 seviyelerinde.Tahminim dahada düşecektir.Lhr kartlar yaygınlaşıyor hatta ilerde lhr rtx3060 bile alabilirsiniz uygun fiyatlı.Miningciler artık karet almıyor eth düşerse ellerindekileride satarlar düşüş dahada hızlanır.Lhr kartlar oyuncular için ideal.Üretimide yaygınlaşınca piyasa eski fiyatlara döner.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 15 Temmuz 2021; 12:1:35 >
  • 6 bine Rtx 3060 alabilirsin şuan beklemeden, 2-3 gün stok kovalayarak. Yerinde olsam rtx 2060 almam, doğrudan 3060'a yönelirim. AMD kartlarla mining yapılıyor uyguna yakalayamazsın nvidia lhrler gibi.


    Fiyatların arttığına bakma, ben çok uyguna gtx 1060 koydum 6 gb sarı siteden %25-30 daha ucuza ne arayan var ne soran. Hikaye yani o fiyatlar, herkes kıracak. En sonunda o kadar komik fiyata satmaktan vazgeçtim, arkadaşıma hediye edeceğim. Yani iyi mining yapan gtx 1060'ı miningciler bile almadı ki yorulmamış bir karttı bende ki xtreme edition idi.


    LHR kartlar geliyor, bunları madenciler kıramıyor v2 olanları. Stok arttıkça fiyat azalacak ama silikon krizinden dolayı stok umulan kadar hızlı artmayacak. Burada asıl soru ne kadar sabrının olduğu. 12k'ya satılan rtx 3060'lar aynı gün satılıyordu, bak şimdi 7k'da yatıyorlar alan sayısı az. Çare lhr v2(lhr v1 kırıldı). 6kya, sonra da 5 küsür k'lara tr garantili muhakkak düşer ama o kadar sabrın var mı?


    Yine de 6k bandına stok kovalayıp rtx 3060 alabilirsin ya da sabrın varsa 5k ya düşmesini bekleyebilirsin.


    Hiç hazır sistem alır ekran kartını çıkarır sistemi satarım diye düşünme, 2. el piyasası çok durgun. Malzeme koymadan anlaşılmıyor bu durum. Daha pahalıya denk gelir sana. Onu da seçenek olarak sunuyorlar ama akıllıca değil 2. el piyasası neredeyse doydu.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.