Şimdi Ara

Ekran Kararıyor.Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bilgisayarımın bazı özelliklerini yazayımki daha kolay yardım alabileyim.

amd 2500 işlemci

asus a7v8x-x

512+256 ddr 400

128 mb asus 9600xt ekran kartı

80 gb samsung hdd

İnternetteyken yada msndeyken yada başka bir işle uğraşırken birden ekran kararıyor reset atmak gerekiyor.Bazende kendi kendine reset atıyor.Biosu güncelledim en son ati driverlarını ve anakart driverlarını indirdim ama yok nafile.Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Archelot

Öncelikle bilgisayarımın bazı özelliklerini yazayımki daha kolay yardım alabileyim.

amd 2500 işlemci

asus a7v8x-x

512+256 ddr 400

128 mb asus 9600xt ekran kartı

80 gb samsung hdd

İnternetteyken yada msndeyken yada başka bir işle uğraşırken birden ekran kararıyor reset atmak gerekiyor.Bazende kendi kendine reset atıyor.Biosu güncelledim en son ati driverlarını ve anakart driverlarını indirdim ama yok nafile.Yardımlarınızı bekliyorum.

1: ekran kartından bir problem olabilir
    2: monitöründe veya kablolarında bir problem olabilir.
  • mönitörümde ve ekran kartımda herhangibir sorun yok.Değişik monitörde denedim aynısını yaptı. 2 tane 9600 xt var elimde tamamen aynı marka ve model.İkisinde de aynı şeyi yapıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archelot -- 16 Kasım 2005, 15:33:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Archelot

mönitörümde ve ekran kartımda herhangibir sorun yok.Değişik monitörde denedim aynısını yaptı. 2 tane 9600 xt var elimde tamamen aynı marka ve model.İkisinde de aynı şeyi yapıyor...

1: bilgisayarının güç yönetimi açıkmı kontrol et ( hazırda beklet açıksa kapa yani : masaüstü>özellikler>ekran koruyucu>güç>hazırda beklet.)
    2: birde ekran koruyucuyu kontrol et.
    3: bios ayarlarından güç tasarrufu ile ilgili kısımları kontrool et.
    4: driverları değiştir
    5: xp yi yeniden kur
    6: düzelmezse anakartındaki agp portunda sorun vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 16 Kasım 2005, 15:42:49 >
  • ekran koruyucuları ve güç yönetiminde-HDD leri kapat,monitörü kapat..-.gibi bölümlere bak..muhtemelen birileri ayarlar ile oynamış olabilir..şu kadar dakika sonra HDD leri kapatıyor olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdi

ekran koruyucuları ve güç yönetiminde-HDD leri kapat,monitörü kapat..-.gibi bölümlere bak..muhtemelen birileri ayarlar ile oynamış olabilir..şu kadar dakika sonra HDD leri kapatıyor olabilir

+1
  • kuLLandığın kasadaki PSU kaç watt? çaLı$ırken biLgisayar kendini resetLiyor diyorsun. güç korumasında minumum 3 dakika bekLedikten sonra diskLeri ve monitörü kapatır. bence 400 wattLık bir PSU buL bi yerden öyLe dene. yüksek ihtimaL sorun Power SuppLy Unit. koLay geLsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj_mero

kuLLandığın kasadaki PSU kaç watt? çaLı$ırken biLgisayar kendini resetLiyor diyorsun. güç korumasında minumum 3 dakika bekLedikten sonra diskLeri ve monitörü kapatır. bence 400 wattLık bir PSU buL bi yerden öyLe dene. yüksek ihtimaL sorun Power SuppLy Unit. koLay geLsin...

arkadaşa katılıyorum ve ekliyorum işlemcinde soğutma problemi olabilir onuda kontrol ediver..
  • Çok saolun arkadaşlar...Power Supply ı denicem.Diğer ayarlar normal ...Zaten windowsa format attım.Ama bios ayarlarına bakmadım...Power supply olması muhtemel çünkü reset atıo arasıra.Sadece ekranın kapanması değil sorun.Deniyip yazıcam buraya...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.