Şimdi Ara

EKOSU manyetik kireç önleyici yorumları ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
83.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1-8 diyecektin galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    1-8 diyecektin galiba.

    Süper
  • yeni üye olmak suç mu yani?
  • Pardon 1-7 diyecektim.
    Bu açıklamayı üretici firma yapmıyorda ürünlerinin nasıl iş gördüğünü bilen yeni bir üye yapıyor. Hani deseniz ben moleküler kimya uzmanıyım. Bu işler şöyle olur. Anlayacağım da yine de garip.
    Neyse sizin fikriniz sizi bağlar. Ben yine de almam.
    Geçenlerde kızım oyun oynarken bulaşık makinesine her biri kendi naylon ambalajında olan tablet deterjanlarından koyup gözü kapatmış. Ben de deterjan gözü kapalı demek ki deterjan koydular dedim. Makineyi çalıştırdım. Ertesi gün makinedeki yıkanmış bulaşıklardan birşey almak için içini açtım hepsi tertemiz yıkanmış görünüyordu. Kenarda da şans eseri içinde erimemiş naylon ambalajında deterjanı gördüm, şaşırdım.
    Hani bulaşık/çamaşır makinelerinde deterjan kullanımına ihtiyaç bırakmayan manyetik toplar aklıma geldi. Demek ki sıcak su oldukça etkili şekilde kiri çözüyor, millet te bulaşıkları manyetik toplar yıkıyor sanıyor dedim. Şans işte aklıma denemek gelmez ama demek ki makineye deterjan koymasam yine de bulaşıklar tertemiz çıkacak.




  • bende bugün çamaşır makinesi bağlattım. adam 80 tl ye procal diye markanın aparatını takayım dedi. 5 yıl kirece karşı korur dedi. taktırmadım, inandırıcı gelmedi
  • arkadaşlar bizim de makine 3 yıllık bosch idi. epey kireç kaplamış değiştirdiler bana da dediler 50 tl kireci önler falan aklıma yatar gibi oldu ama burada yazılanlar beni soğuttu bu işten.

    calgon kullanmak da çözüm değilmiş heraldeçünkü calgon belirli bir bölümde makineye gidiyor sonraki aşamalarda su yine aynı şekilde kireçli geliyor. ne yapacaz nasıl engelleyecez bu kireci. her 3 yılda bir rezistans mı değiştirecez?
  • Bulunduğunuz yerin suları çok kireçli olabilir ama örneğin 3 yılda calgona vereceğiniz para ile rezistansın fiyatını karşılaştırın. Rezistans kireç kaplanınca bir miktar ısı iletiminde azalmaya yol açar bozmaz sadece çok kalın kireç tabakası belki ısı yoğunlaşması nedeni ile rezistansın bozulmasına yol açar ama bunun 5 yıldan önce olacağınız sanmıyorum. Annem 20 yıllık makineyi yeni değiştirdi daha bir defa rezistans değişimi yada başkaca servis çağırılan arızası olmadı. Bence korkutmuşlar sizi hiçbirşey olmaz. Bozulursa da rezistans kaç para ediyor.

    Ayrıca deterjanların da içinde bir miktar kireç çözücü mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waterboss

    sadece 30 lira olan silifoz taşını deneyin be 6 sendir kulanıyorun servis calgon kulanmadıgımız hata makinayı kulan dıgımıza bile inanmadı

    silifoz taşı nasıl kullanılıyor hocam
  • yuksek guclu minatıslari kendiniz daha uyguna satin alip evin girisine camasir bulasik makinasi su girisine bantliyailirsiniz

    ahanda burda anlatmis

    http://bizegore.net/2012/08/06/en-iyi-kirec-onleyici-naodim-miknatislar/
  • Bu ekosu nasıldır 1 sene olmuş konu açılalı alıpta kullanan arkadaşlar bilgi paylaşımı yaparlarsa sevinirim.
  • UP !

    konuyu güncelleyelim. bu konuda yeni yorum yapacak arkadaş var mı. ???
  • ber3kerd B kullanıcısına yanıt
    Neodymium mıknatıs alarak sistemi yapmayı düşünüyorum.Takıldığım konu mıknatısların diziliş yönü nasıl olmalıdır,Yan yana veya karşılıklı mıknatıs kutupları tersmi yoksa düz kutup
    olarakmı bağlanmalı ?Bu konuda bilgi sahibi olan varsa ve paylaşımı ile bizi aydınlatırsa çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apogate

    Neodymium mıknatıs alarak sistemi yapmayı düşünüyorum.Takıldığım konu mıknatısların diziliş yönü nasıl olmalıdır,Yan yana veya karşılıklı mıknatıs kutupları tersmi yoksa düz kutup
    olarakmı bağlanmalı ?Bu konuda bilgi sahibi olan varsa ve paylaşımı ile bizi aydınlatırsa çok sevinirim.

    Ekosu kullandım memnun kalmadım, ters kutuplu baglarken aynı hizaya getirmek zor oluyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bmb nin 4 lü daire girişi su arıtma cihazı var. Bu cihaz akla daha yatkın geliyor.
  • Dün 25 senelik çamaşır makinemize hala direnmesine rağmen sadece sıkma programı çalışmadığı için veda ettik ve yenisi bağlandı , gelen servis elemanı fırıldak arkadaşın tekinsiz hallderine rağmen yeni makineye ödediğimiz ücreti ve baştan itibaren elimizden geldiğince iyi koruyalım düşüncesiyle gaflete kapılarak elemanın bu dandik ürünlerden birinide bize itelemesine izin vermiş bulunduk ancak içim aptal yerine konmuş olmaya el vermediği için yarın burada yazılanları anneme okutarak servisten aleti sökmelerini paramızında iadesini isteyeceğim bakalım ne tür taklalar atacaklar sizlerle de paylaşırım ilgilenen olursa , ayrıca şimdi şu sifiloz denen şeyi gördüm burada acaba gerçekten etkili bir ürünmüdür? bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sativaa

    Dün 25 senelik çamaşır makinemize hala direnmesine rağmen sadece sıkma programı çalışmadığı için veda ettik ve yenisi bağlandı , gelen servis elemanı fırıldak arkadaşın tekinsiz hallderine rağmen yeni makineye ödediğimiz ücreti ve baştan itibaren elimizden geldiğince iyi koruyalım düşüncesiyle gaflete kapılarak elemanın bu dandik ürünlerden birinide bize itelemesine izin vermiş bulunduk ancak içim aptal yerine konmuş olmaya el vermediği için yarın burada yazılanları anneme okutarak servisten aleti sökmelerini paramızında iadesini isteyeceğim bakalım ne tür taklalar atacaklar sizlerle de paylaşırım ilgilenen olursa , ayrıca şimdi şu sifiloz denen şeyi gördüm burada acaba gerçekten etkili bir ürünmüdür? bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim

    bende dün yeni makineme taktırdım... sizin yorumunuza göre bir hal çaresi düşünüyorum.. sonucu paylaşırsanız sevinirim...




  • sevgili12 S kullanıcısına yanıt
    montajı yapan adam ve bosch mağazasındaki satış sorumlularıyla konuştum ve ikiside şu klişe lafla saçmalamaya başladılar ;''bizde evimizde kullanıyoruz'' , montaj yapan servis elemanı bunun dışında ''gerçekten işe yarıyor'' gibi şeyler söyleyebildi mağzadakiler ise bu alet mıknatıslar sayesinde yarattığı titreşimler ile sudaki kireci kırdığını söyledi (okadar mantıksızdı ki ağzımı bile açamadım) uzun lafım kısası bu tür ürünler sürekli tv reklamlarında falanda çıkar ama kesinlikle itibar edilmemeli örneğin bir top varmış makinenin çamaşır haznesine atıyormuşsun ne calgon nede deterjan kullanarak çamaşırları tertemiz ediyor ve kirecide önlüyormuş peki bunu nasıl yapıyor? tabiki saçma sapan birtakım açıklamalar yapıyprlar ancak kesinlikle palavra iman gücüyle dua ederek bile daha etkili sonuç alabilirsiniz yani :D @sevgili12



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sativaa -- 25 Nisan 2014; 0:53:46 >




  • Bir deneyimini paylaşayım. Çay ocağında böyle bir borudan su geçirerek demlediğimiz çayın rengi daha berrak ve güzel gözüküyordu. Ertesi gün sabah geldiğimizde büromda unuttuğumuz çaylardan, normal su ile demlenen biraz koyulaşmıştı. Mıknatıs borudan geçirilen suyun çayı ise korkunç denecek kadar kötü, bulanıktı. İçinde minik partiküller yüzüyordu. Doğrusu çayların tadını karşılaştırmamıştık.
    Bizim evde reçineli yumuşatma çihazı var. 28 litre reçine, 43 fr sertlikteki suyu 5 ton kadar yumuşatıyor, sonra reçineyi tuz ile rejenere ediyorum. Burada da rejenerasyon zamanının geldiğini çayın renginden anlıyorum. Yumuşatılmış su ile çay daha berrak ve kolay renk alıyor, sanki daha fazla demleniyor gibi. Çayın rengi bulanıklaşınca rejenerasyon yapıyorum.
    Bu iki deneyi yorumlamayı size bırakıyorum.
    Bir bilgimi de paylaşayım: Bu cihazların kullanım noktasına çok yakın olursa yani su termosifon gibi depoda bekleyen bir su değilsa faydalı olduğunu okumuştum. Yani çamaşır makinesi bulaşık makinesi gibi makinelerin hemen girişine takılırsa faydalı olabilir, ama termosifonda faydalı olmaz gibi gözüküyor.




  • sativaa S kullanıcısına yanıt
    İman gücü iyi fikir.. kutsal aylar da hemen başlayacağım teşekkürler ;)

    @sativaa
  • Ağır bir kireç sorunu olan evime çözüm aramak için internet başına oturdum ve aramalarım esnasında bu mesaj silsilesine rastladım. Yazan herkese teşekkürler - Donanım Haber forumuna ilk katkım böyle olacakmış demek ki.

    Biraz da İngilizce kaynaklara bakayım dediğimde Wikipedia'nın bu sayfasında aşağıdaki bilgi ve iddialara rastladım, onu paylaşmak istedim:

    "The most common means for removing water hardness rely on ion-exchange polymers or reverse osmosis. Other approaches include precipitation methods and sequestration by the addition of chelating agents. Devices which use magnetism or electrolysis as a water softening technique claim to inhibit scale buildup without actually removing hardness ions from the water. Such devices have been marketed to consumers since the early 20th century, but are fraudulent."

    İkinci cümlede der ki; "Manyetizma veya elektroliz ile su yumuşatan cihazlar, suya sertlik veren iyonları esasen arıtmadan kireç birikintilerini önlediklerini iddia eder. Bu tür cihazlar 20. yüz yılın başından beri tüketicilere pazarlanmıştır ama hilelidirler."

    Bu cümlenin sonuna da, sadece bu hileyi afişe etmeye adanmış bir web sitesinin linki eklenmiş: "Manyetik Su Yumuşatma Yalan-bilimi"

    İlgilenenlerin bilgisine!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krofa -- 6 Eylül 2014; 3:23:54 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.