Şimdi Ara

EKB ,Enerji Kimlik Belgesi , Teknik Rapor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Hizmet Türü #Nakliyat
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapı ruhsatı ve Yapı kullanma belgesi(İSKAN) alabilmeniz için gerekli olan EKB yani Enerji Kimlik Belgesi, şantiye şefliği, T.U.S. , işyeri açmanız için gereken teknik rapor ve fenni raporlarınız, Statik Projeleriniz, 3d görsel çalışmalarınız, mimari etütleriniz ,kentsel dönüşüm kapsamında deprem risk raporunuz çok uygun fiyatlara yapılacaktır.

    Detaylı bilgi için lütfen irtibata geçiniz.
    KAYALAR Mühendislik
    0541 723 25 07
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jose_mari1903 -- 15 Kasım 2013; 7:45:58 >



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • Türkiye’deki inşaat sektörü ve ilgili alanlar için 1 Ocak 2011 tarihi önemli bir geçişi sağladı. Bakanlar Kurulunca kabul edilen bir yönetmeliğe göre bu tarihten sonra yapılan binalar ısınma ve soğuma amaçlı kullanılan enerjinin mümkün olan en verimli şekilde kullanılmasına uygun olarak yapılacaklar ve var olanlar da bunu sağlamak için gerekli tedbirleri alacaklardı. Yani binalarda artık ısı yalıtımı çok daha kaliteli biçimlerde yapılmalı ve bu durumun sağlandığı bina sahipleri tarafından belgelenmeliydi. Sonuç olarak tüm binaların enerjiyi kullanma verimliliği Enerji Kimlik Belgeleri tarafından sınıflanacaktı.

    Beyaz Eşyalar Gibi
    Evlerde kullanılan elektrikli ev aletlerinin özellikle buzdolaplarının etiketlerinde şimdi A veya A+ gibi ifadeler yer alıyor. Bu işaret söz konusu cihazın elektriği yani enerjiyi mümkün olan en az şekilde kullandığını, çok elektrik harcamadan çalışabildiğini gösteriyor. İşte ev, fabrika, işyeri, AVM gibi tüm binalarda da, buna benzer şekilde, artık enerjiyi iyi kullandıklarını yani gerekli ısı yalıtımını sağladıklarını, binada ısı kaçaklarının hem duvarlarda, hem kapı ve pencere gibi doğramalarda, hatta merdiven, depo, garaj gibi pek kullanılmayan yerlerde bile önlendiğini, bunun yapılan ölçümler sonucu sınıflandığını, kısacası enerjiyi boşa harcamayıp verimli kullanabildiklerini gösteren Enerji Kimlik Belgesine göre sınıflama sağlanacak. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı binalar enerji kullanımında A sınıfı belge alacaklar. Sınıflama en düşük seviye olan G’den başlayıp A’ya kadar yükselecek. A Belgeli binalar için enerji hiç boşa harcanmıyor olacak. G sınıfı bir binada ise enerji boşa savrulup gidiyor demek. Zaten olması gereken tedbirler alındığında, örneğin iyi bir yalıtım yapılmışsa ortalama olan C değerleri çıkmış olacak. Enerji Kimlik Belgesi binaların enerjiyi verimli kullanıp kullanmadıklarını gösteren bir karne gibi düşünülebilir.

    Ayrıntılı Derecelendirme
    Mimar, mühendis ve enerji uzmanı belgesine sahip kişilerce birkaç gün sürebilecek ölçümler ve incelemeler sonucu çıkacak sonuçlar;
    0-39 arası A,
    40-79 arası B,
    80-99 arası C,
    100-119 arası D,
    120- 139 arası E,
    140-174 arası G sınıfı binalar diye düzenlemeye tabii olacaklar. Buna göre binaların enerji kullanım kimlikleri belli olacak.

    Eski Binalarda Durum
    Mevcut binalar EKB uzmanları tarafından incelenecekler ve sınıflanacaklar. Var olan binalar C sınıfının altında çıkabilirler. Bu durumda bina sahiplerinin tedbir alması onlar açısından yararlı olur. Ödenilen faturaların miktarı binaya sonradan yaptırılan ısı yalıtımları ile düşebilir. Ama 1 Ocak 2011 tarihli yönetmeliğe göre bu tarihten sonra yapılan binalarda enerjinin verimli kullanılması zorunlu. Bunun durumunu da Enerji Kimlik Belgesi gösteriyor.

    Başka Bir Örnek
    Binaların enerjiyi verimli şekilde kullanmaları konusu biraz da otomobil alırken yakıt sarfiyatını düşünmeye benziyor. Araba için gerekli olan benzin ya da mazot türü yakıtlarda da mümkün olan en verimli kullanma, yani az harcama önemli bir kriterdir. Binaların Enerji Kimlik Belgeleri de binanın enerjiyi nasıl kullandığını gösterecek.

    Kaynak :http://www.ekbproje.com/haber/enerji-kimlik-belgesi-nedir.html




  • PROFESYONEL ENERJİ KİMLİK BELGESİ HİZMETLERİ
    Oturulan binanın enerji tasarrufunu ne ölçüde sağladığını ölçmek ilk adımlarımız arasındadır. İstanbul Enerji Kimlik Belgesi o bölgede ikamet eden kişilerin yaşamını sürdürdüğü binalarda bu tasarruf ayrıntısını göz önünde bulundurması gerekmektedir. Firmamız müşteri memnuniyeti içerisinde yapacağı bu adımları sizlere sunmaktadır. Termal kamera sistemleri ile uygulayacağımız işlemler daha çabuk ve net sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Uzman kadromuz ile gerçekleştirdiğimiz başarılı sonuçlar yapılan işlere de yansımakta. Uzmanlarımızın gözetimi altında yapılan bu işlemler, enerji tasarrufunun ne ölçüde sağlandığı tespit edildikten sonra bu ölçütün ne oranda olduğunu belirtilir ve binanın enerji kimlik belgesi bunlara göre düzenlenir.

    İSTANBUL EKB DANIŞMANLIĞI
    Yapılan bu işlemlerin zorunluluğu Enerji verimliliği kanununa göre enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükümlülüğünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması adına enerji kaynaklarının ve enerji verimliliğinin arttırılması amacıyla yürürlüğe girmiştir. Yeni mevzuata göre 1 Ocak 2011 tarihinden sonra yapılan binaların iskân ruhsatı alınması aşamasında Enerji Kimlik Belgesini sunmuş olmaları gerekmektedir. Diğer türlü olumsuz sonuç olup iskân ruhsatı da alınamamaktadır. Yani bu sayede elektrik kimlik belgesi alınması zorunlu olmuş ve binaların enerji için denetim altına alınması gerektiği anlaşılmaktadır. İstanbul Enerji Kimlik Belgesi alınamayan bu civardaki binalara uygun şartlar ile yardımcı olmaktayız.

    SSM BELGESİNE SAHİP

    İstanbul genelinde hizmet veren firmamız bu zorunlu belgeyi almanız için avantajlar sunmaktayız. Binaların alınıp satılması için gereken bir belgedir. Enerji kimlik belgelerini yeni yapılacak binalar için enerji kimlik belgesini düzenleyebilme yetkisi taşıyan kişiler tarafından meslek odalarından alınmış SMM belgesine sahip mühendisleri mimarlar ve ya bünyesinde bu vasıfları taşıyan mühendis ve ya mimar bulunduran tüzel kişiler tarafından düzenlenir ve verilir.



    Binanızın incelemesini yaparak inceleme esnasında binanızın yapım yılı, yönü, konumu, durumu vb. önem arz eden genel bilgileri tespit eder ve bunun yanı sıra binanızın yapımı sırasında kullanılan malzemenin cinsini, yalıtım yapılıp yapılmadığını, çatı, dış cephe mantolama, döşeme ve pencere gibi temel bilgileri, soğutma ve ısıtma sistemlerinin verimliliğini ve buna benzer birçok durumu da tespit ederiz. Sorunlara karşı üreteceğimiz çözümler dahilinde işlem adımlarımızı gerçekleştiririz. Bu yaptırımda ki amacımız, tüm kullanılan malzemelerin gerektiği kadar tasarruf sağladığını tespit etmek içindir. Enerji bizim ve ülkemiz için çok önemli ve bunu tetikleyen her bölümün de incelenmesi görevimizdir.

    UZMANINDAN EKB HİZMETİ

    Binalarda enerji performansını belirlerken dikkat ettiğimiz hususlar içerisinde, binaların m2 üzerine düşen enerji performanslarına, bu değerlere göre CO2 salımının hesaplanması, değerlerin referansları bir binanın ki ile kıyaslanması bu kıyaslama sonucuna göre ise A-G arası bir enerji sınıfına yerleştirmesi ile gerçekleşmesi yer almaktadır. Proje kapsamındaki binalar için geçerli olan çeşitli tasarımlar ve alternatiflerin enerji performanslarının karşılaştırılması ile mevcut ya da yeni yapılacak binanın enerji performanslarını standart seviyede göstermesidir. Binalarda kullanılan ısıtma ve ya soğutma sistemleri enerji tasarrufu ile doğru orantılı olacağı için yaptığımız iş kapsamına girmesi mecburidir. Enerji tasarrufu odaklı yaptığımız bu işin zorunlu halde olması için gereklidir.

    Kaynak :http://www.enerjikimlikbelgesi.ist/ekb-nasil-alinir/




  • Türkiyenin heryerinde hizmet veren bu konuda firmalar var . Aşağıdaki site enerji kimlik belgesini oldukça güzel açıklayan bir site tavsiye ederim.
    Enerji kimlik belgesi enerji ölçümü ve bina pasaportu için çıkarılan bir belgedir.
    kaynak:http://www.semtrio.com/enerji-kimlik-belgesi
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.