Şimdi Ara

EK YERLEŞTİRME HAKKINDA BİLGİ VE TECRÜBE SAHİBİ OLANLAR GELSİN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
3
Favori
2.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    SBS sınavı mı bu :)
    http://www.osym.gov.tr/belge/1-21913/2014-osys-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgi-.html

bak bakalım kaç tane açık bulabileceksin :)
    Normalde tercih hakkı az olsayı yani demek istediğim 30 tane hakkımız olmasaydı da çok insan açıkta kalsaydı, misal olarak sınava giren öğrencilerin %30 undan falan bahsediyoruz, o zaman ek yerleştirme bu şekilde olmazdı, tekrardan genel bir tercih dönemi olurdu, yani sırf yerleşemeyenler değil, aynı sbs deki gibi herkes bir üste çıkardı dolana kadar vs. vs. ama zaten 30 tercih hakkı olduğundan herkes yazdı ve bir yerlere girdi, Şu anki tabloya bakacak olursak 100 kontenjanlı universiteleri 1000 lerce kişi tercih listesine yazıyor, o okulun açık bırakma ihtimali yok. Yani açık kontenjan varsa her zaman girme ihtimali olur. Fakat ek yerleştirme olayında Taban Puan tutuyorsa girebilirsiniz, okulların ek yerleştirme kontenjanları var, o da yine normal kontenjanlarının dörtte biri kadar genel olarak. Ama puanın üstündeki okulu boş kontenjan yokken yazmak direk ölü tercihtir. Ek yerleştirme kontenjanına okulun taban puanından daha düşük bir puanla girilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mortuuus

quote:

Orijinalden alıntı: Chronology

* Ek yerleştirmeleri tercih yapıp yerleşemeyenler yapabilir.
    * 30 tercih hakkınız olacaktır.
    * Ek tercihte sıralamayla değil puanla tercih yapacaksınız.
    * Puanınızın üstü ölü tercih sayılır. Örneğin en son 300 puanla kapatmış bölümü 299 puanla tercih etseniz dahi yerleşemezsiniz. 300 ve üzeri olması gerekiyor.
    * Ek yerleştirmeler kayıtlardan bir kaç hafta sonra olacak.
    * Ek yerleştirmelerde yerleşecek adaylar için ek yurt ayırılıp, burs/kredi başvurusu yapabilir.

sizin bu matığınızı anlamıyorum. bütün bölümler dolacak diye bi kural mı var? 300 puanla kapatmış ve 10 kişi açık var. puan az diye almıcak mı?

saçma saçma konuşuyorsunuz

ek tercihlere kaldiysan bir yaz bakalım gelecek mi normal tercihlerde sıralama ek terchlerde puan önemlidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar doğru galiba
    ösym 2013 ek yerleştirme kılavuzu
    ---
    b) Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan
    birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B’deki ön
    lisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar
    tercih edebilecektir. Tablo 3A’daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.
    ----

LG 32GK850G-B | Logitech G710+ | SteelSeries Rival 710
  • ayhankaldırım A kullanıcısına yanıt
    ooo süper hadi hayırlı olsun :D

Orijinalden alıntı: Naples

arkadaşlar doğru galiba
    ---
    b) Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan
    birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B’deki ön
    lisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar
    tercih edebilecektir. Tablo 3A’daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.
    ----

Ben ön lisanstan tercih yapıcam puanım bölümle eşitse yada 1 2 puan düşükse tercih yapabiliyorum dimi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kuzenim Beykent Güzel Sanatlardan yetenek sınavıyla %50 burs aldı. Oraya kayıt olması halinde ek tercih yapabilir mi? Çünkü bugün görüşmeye gidecekler son günmüş. Ama ek tercihler eylül sonuna doğru.

Edit: Tercihlerde bi yer çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymamirze -- 24 Temmuz 2014; 13:28:41 >

Orijinalden alıntı: krtlceenrmnnn

quote:

arkadaşlar doğru galiba
    ---
    ----

Ben ön lisanstan tercih yapıcam puanım bölümle eşitse yada 1 2 puan düşükse tercih yapabiliyorum dimi ?

"Tablo 3A’daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır. "demişler 2013 için

• ek yerleştirme için herhangi bir ücret ödemiyorsun.
    üniversite kayıtları bittikten sonra tahminen bir hafta içinde klavuz açıklanır.
    tahminen de 1.5 hafta arası değişir sonuç açıklanması.
    kayıt tarihleri ek yerleştirmede yerleştiğin anda maksimum iki gün içinde başlar, yanlış hatırlamıyorsam ertesi gün bile başlamıştı.
    geç başlayacaksın tahminen en azından bir iki haftalık.
    ek tercihleri kazanamayan kişiler ya da ilk tercihte tercih hakkı kullanmayan kişiler yapabilir. aksi halde ilk tercihte yerleşen kişinin ikinci bir tercih hakkı yoktur.

kyk hakkında tam olarak bir şey söyleyip, yanıltmak istemiyorum.

bunun dışında gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar diretiyor fakat ek yerleştirmelerde puanlar baz alınır.
    yani en son giren kişinin puanından yüksek bir puanın varsa tercih edebilirsin aksi halde ölü tercih olur.

300 puanınız varsa 301 puanlık bölümü dahi yazsanız, gelmez. isterse kontenjan 100 olsun.
    kendi puanınız ve kendi puanınızdan düşük yerleri tercih yapabilirsiniz.

yanlışsam düzeltin.

• Mortuuus kullanıcısına yanıt
    Tabi ki ihtimaller her zaman vardir. Milyonda bir olsa bile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: krtlceenrmnnn

quote:

arkadaşlar doğru galiba
    ---
    ----

"Tablo 3A’daki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır. "demişler 2013 için

Çokkk çok teşekkürler puanımın 1 puan üstüde olsa yazmayacaktım öğrendiğim iyi oldu çok sağolun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.