Şimdi Ara

Ek yerleştirme de taban puanınn altında puanımız varken tercih yapsak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.Bir arkadaşımla bir konuda uzlaşamıyoruz da.Örneğin ek yerleştirmeye kalan bir aday iktisat bölümünü tercih edicek diyelim.İstanbul Üniversitesi iktisat bölümü ek yerleştirme kılavuzunda taban puan 300 diyelim (örnek).Adayın puanı 280.Ek yerleştirme sonucu bu programı kimse tercih etmeyip şansa yerleşse bu kayıt yaptıramaz mı okula ?

Arkadaşım hayır yerleştiremez.Yerleşse bile kayıt yapamaz diyor.Böyle saçmalık olur mu ki.Ösym ek yerleştirme de kazancak ama okul kabul etmiycek.Sizce doğrusu nedir.

Ben puanı düşük bile olsa şansa yerleşen veya tercih eden olmayıp kazanırsa bile okula kayıt yaptırabilir öyle bir saçmalık olamaz diyorum.

Son sözleri siz değerli arkadaşlarıma bırakıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ek Yerleştirmede Taban Puanın Altındaki Yerlere Tercih

ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) kapsamında ek yerleştirmelerde, taban puanın altındaki yerlere tercih yapmak mümkündür. Ancak bu durumda, yerleşme ihtimalin oldukça düşüktür.

Ek yerleştirmeler, boş kalan kontenjanlar için yapılır. Bu kontenjanlar, genellikle daha düşük puanlı bölümler veya programlardadır. Dolayısıyla, taban puanın altındaki yerleri tercih etsen bile, yerleşme ihtimalin diğer adaylara göre daha azdır.

Yine de, taban puanın altındaki yerleri tercih etmek, tamamen ümitsiz bir durum değildir. Özellikle, tercih ettiğin programın kontenjanı yüksekse veya düşük puanlı bir bölümdüyse, yerleşme şansın olabilir.

Öte yandan, ek tercihte puanından yüksek yerler yazılır mı sorusunun cevabı da evettir. Ek yerleştirmelerde, taban puanın üzerindeki yerleri de tercih edebilirsin. Ancak bu durumda, yerleşme ihtimalin daha yüksek puanlı adaylara göre daha düşüktür.

Sonuç olarak, ek yerleştirmede taban puanın altındaki yerlere tercih yapmak bir ihtimal olsa da, yerleşme şansı diğer adaylara göre daha düşüktür. Ek tercihte, hem taban puanın altındaki hem de üzerindeki yerleri tercih edebileceğini, ancak yerleşme ihtimalinin puanına ve tercih ettiğin programın kontenjanına bağlı olduğunu unutmamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yaptırır yaptırır sen rahat ol tercih süresi bitti
  • Ek yerleştirmenin amacı orayı doldurmak olduğuna göre mantıken yerleşmesi gerekir.
  • yerleşemezsin tabi ki ilk tercihte adam 290 la orayı yazdı ve giremedi diyelim o yüzden gitti bursada okuyor
    sen de 280 le istanbulda okula kayıt olucan
    adam senden yüksek puan aldı ve istanbulda okuyamadı olur mu öyle şey sence?
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgür41

Tercih etmek istediğiniz bir program ile ilgili olarak belirtilen koşulları tam olarak
    karşılamıyorsanız veya ilgili Y-YGS/Y-LYS puanınız o programın en küçük puanından daha
    küçük ise o programa tercih listenizde yer vermeyiniz. Bu uyarıları göz önünde tutmadığınız
    takdirde ilgili tercihleriniz geçersiz sayılır; bu tür tercihlerinizdeki programlardan birinin
    kesin kayıt listesinde adınız yer almış olsa bile programa kaydınız yapılmaz.

E peki ek yerleştirmenin amacı boş kalan kontenjanları doldurmak değil mi.Örneğin aday 1. tercihte oluşan taban puanın altında bir puana sahipse ve o bölümü tercih edip tercih sonucu yerleşmişse ne olucak ?Kayıt yaptıramıyacak mı?Ne saçma böyle şey ya.Tüm emek boşuna mı gidicek

• ben çok yanlış gelmişim ozaman. paso yüksek yerleri yazmıştım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

ben çok yanlış gelmişim ozaman. paso yüksek yerleri yazmıştım...

E düşün hep kendi puanından yüksek yerleri yazdın.Sen şimdi birisini kazandın.Ama kayıt yaptırma hakkın olmuyor.Eyvah gitti mi şimdi tüm emek bir saçma şeye.Seneye de puanın kırılcak.Ne alaka ya böyle şey mi olur

Senden yüksek puanlı biri yazsa zaten o yerleşir.Ama tercih edilmeyip boş mu kalcak o bölüm.Anlamadım gitti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: on_line

quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

ben çok yanlış gelmişim ozaman. paso yüksek yerleri yazmıştım...

E düşün hep kendi puanından yüksek yerleri yazdın.Sen şimdi birisini kazandın.Ama kayıt yaptırma hakkın olmuyor.Eyvah gitti mi şimdi tüm emek bir saçma şeye.Seneye de puanın kırılcak.Ne alaka ya böyle şey mi olur

Senden yüksek puanlı biri yazsa zaten o yerleşir.Ama tercih edilmeyip boş mu kalcak o bölüm.Anlamadım gitti

seneye puanım kırılırsa geberirim ben. tek kelimeyle biterim...
  • quote:

Bir yükseköğretim programına ait en küçük puan sütununda (8 numaralı sütun) hiç bir işaret
    bulunmuyorsa, kontenjanı merkezi yerleştirme ile dolmayan veya "- - - -" işareti bulunuyorsa
    ek yerleştirmede yeni açılan programları göstermektedir. Bu programları ilgili puan türünde
    180,000 veya daha yüksek puan almış bütün adaylar tercihleri arasında gösterebilirler.

bknz. 2011-ÖSYS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

SAYFA : 58

3. UYARI

Valla hocam kendi puanından yüksek bölüm tercih yapıp şansa birde ösym ile kazanmışsa yandı o zaman kişi.Çoğu kişinin canı yanar böyle.Ösym o zaman atamasın onu o bölüme.Atıyorsa birde kayıt yapamıyorsa valla yazık olur

• quote:

quote:

Bir yükseköğretim programına ait en küçük puan sütununda (8 numaralı sütun) hiç bir işaret
    bulunmuyorsa, kontenjanı merkezi yerleştirme ile dolmayan veya "- - - -" işareti bulunuyorsa
    ek yerleştirmede yeni açılan programları göstermektedir. Bu programları ilgili puan türünde
    180,000 veya daha yüksek puan almış bütün adaylar tercihleri arasında gösterebilirler.

3. UYARI

Valla hocam kendi puanından yüksek bölüm tercih yapıp şansa birde ösym ile kazanmışsa yandı o zaman kişi.Çoğu kişinin canı yanar böyle.Ösym o zaman atamasın onu o bölüme.Atıyorsa birde kayıt yapamıyorsa valla yazık olur

valla bende tercih yaptım ve çok okudum bu klavuzun okunmadık yeri bırakmadım hata yapmamak için.

• quote:

Tercih etmek istediğiniz bir program ile ilgili olarak belirtilen koşulları tam olarak
    karşılamıyorsanız veya ilgili Y-YGS/Y-LYS puanınız o programın en küçük puanından daha
    küçük ise o programa tercih listenizde yer vermeyiniz. Bu uyarıları göz önünde tutmadığınız
    takdirde ilgili tercihleriniz geçersiz sayılır; bu tür tercihlerinizdeki programlardan birinin
    kesin kayıt listesinde adınız yer almış olsa bile programa kaydınız yapılmaz.

2. UYARI

hayatım boyunca unutmayacam seni...
  • o maddeyi saat 11.30 gibi gördüm hemen girdim en üst iki tercihim kıbrıstı kesin boş kalcak yerler off ulan böle şeymi olur diye diye sildim kankalar :S kesin boş kalcaktı bende cumburlop gircektim
  • Valla kendimi bir kızılderelilerin kampında bir kazanda ateşte pişerek inek yahnisi oluyor gibi hissettim
  • quote:

Valla kendimi bir kızılderelilerin kampında bir kazanda ateşte pişerek inek yahnisi oluyor gibi hissettim

yerleşemedim
    ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.