Şimdi Ara

Ehliyet alma maliyeti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 300 kurs mu ???? Hangi ülkede yaşıyorsunuz siz çevremdeki kursların en düşük ücretlisi 550 lira . Cidden 300 lira kursa veren arkadaşlar hangi semtte yaşadıklarını yazabilir mi çok merak ettim.
  • Bursa Görükle'de sordum 1075 lira ücret çıkardılar araba kullanmayı bildiğim için 975 lira düştüler 3-4 sürücü kursu en iyisi 900e düştü normalde 700-750 arası alıyorduk ama yeni kanun çıktı daha yüksek alıyoruz dedi eski makbuzları gösterdi 300e alıyormuş kurs şimdi 500-600 istiyorlar 430 civarı tutuyor harçlar bende memlekette yazıldım adam kurs parası istemedi tanıdık diye 200 lira vercez tanıdığınız kurs varsa öyle gidin yoksa yabancılar iyi kazıklıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: n0y4n

Bursa Görükle'de sordum 1075 lira ücret çıkardılar araba kullanmayı bildiğim için 975 lira düştüler 3-4 sürücü kursu en iyisi 900e düştü normalde 700-750 arası alıyorduk ama yeni kanun çıktı daha yüksek alıyoruz dedi eski makbuzları gösterdi 300e alıyormuş kurs şimdi 500-600 istiyorlar 430 civarı tutuyor harçlar bende memlekette yazıldım adam kurs parası istemedi tanıdık diye 200 lira vercez tanıdığınız kurs varsa öyle gidin yoksa yabancılar iyi kazıklıyorlar

1 milyar mı oha

Bugün izmirde sürücü kursundayken geldi biri burda eski fiyat 300 yeni 350.

• quote:

Orijinalden alıntı: iRoy

300 kurs mu ???? Hangi ülkede yaşıyorsunuz siz çevremdeki kursların en düşük ücretlisi 550 lira . Cidden 300 lira kursa veren arkadaşlar hangi semtte yaşadıklarını yazabilir mi çok merak ettim.

Hilvan/Şanlıurfa
  • Geçen yıl almıştım, kurs 350. Toplamda 650-700 gibi birşeye mal oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychiatrist

quote:

quote:

İstanbulda Emniyete başvuru yapıldıktan sonra kaç günde çıkıyor acaba ehliyet???

?

Ulan bi kişi cevap vermedi şu soruya babanızımı vurdum

A2 aldım ben daha geçen hafta, 3 gün içerisinde verdiler.

Ayrıca arkadaşın kursu dosyaları MEB'den alıpta daha hazırlamamış bile, ona göre kursunuzu iyi seçin. Adam perişan.

• Bursa böyle işte 1000den aşağı bulursunuz helal olsun ;) ben de izmirli olduğumdan ordan alcam çok daha ucuz
  • Mersinde iseniz güneş sürücü kursu çok iyidir.

Evrakları tamamladık gittik (sağlık raporu ücretsiz aile hekiminden, sabıka kaydı 5 tl alıyorlar) kayıt olmaya B sınıfı için 250 tl ücreti var 5 taksit ödedik, hocalar iyiydi ama sınıfta çocuklu kadınlar falan vardı ortam pek hoşuma gitmedi 1 hafta gittim sadece derslere, 40-50 lira sınav ücreti ödedik bankaya. Sınava girdik 3 hafta sonra belli oldu, 15-20 gün sonra direksiyon dersleri başladı, direksiyon dersi öncesinde 15 lira sınav ücreti verdik (yasal mı değilmi bilmiyorum) Neyse 5 saat kadar direksiyon dersi aldık araçlar 2011 model megane 3 tü. Neyse aynı gün belli oldu o da. Sonra evrakların hazırlanması için bekledik 10 gün kadar, kursa gittiğimde tüm evraklarım herşeyim hazırdı, şöförler odasından belge falan hiçbirşey almadım herşeyi hazırlamışlardı, tabi 15 lira evrak ücreti aldılar yine (pek problem değil zaten alınan evraklar 5-6 lira tutuyor, 10 lirayada hazırlıyorlar herşeyi helal hoş olsun bizi uğraştırmadılar)

Ardından 15 liraya özel bir sağlık kuruluşundan kan grubu kartı aldım (güzel vurgun)

Ertesi gün mersin emniyet müdürlüğüne gittim, saat 10 gibi ordaydım. Yoğunluk vardı biraz. Maliye veznesi emniyetin içindeydi hemen ordan 260 lira vergiyi yatırdım makbuzu aldım. Sonra danışmadan parmak izi için sıra numarası aldım, önümde 10 kişi falan vardı, neyse saat oldu 12.00 önümde 1 kişi vardı, görevli memur önümdeki kişiyle benide aldı parmak izini verdim, (kimlik ve bir adet fotoğraf istiyorlar, fotoyu geri veriyorlar)

Neyse 13.00 a kadar bekledik malum öğle tatili, öğle tatili biter bitmez koşa koşa tekrar danışmaya gittim bu sefer ehliyet evrak teslimi için sıra numarası aldım, önümde 7-8 kişi vardı ama neyseki 3 memur ayrı ayrı çalışıyordu o yüzden çok beklemedim, 13.40 gibi sıra bana geldi, tüm evrakları tek bir dosya içinde verdim, 67 tl kart ücreti ödedim, ehliyet kartının üzerine imza attım ve işlemler bitti, memur 4 ten sonra alabilirsin dedi, işim olduğu için emniyetten ayrıldım ertesin gün öğleden sonra gittim imza attım isim yazdım ve ehliyeti aldım.

Geçmiş olsun. Harcadığım tutarı hesaplayabilirsiniz 650-700 tl gibi birşey olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 2 Haziran 2011; 13:45:46 >

• benim 900tutmuştu 3sene önce. 400kurs (ucuza bulamadım çoğu bu fiyat) + ıvırı zıvırı vergisi fotoğrafı sağlık raporu falan filan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: irFaNLiNe

quote:

Orijinalden alıntı: iRoy

300 kurs mu ???? Hangi ülkede yaşıyorsunuz siz çevremdeki kursların en düşük ücretlisi 550 lira . Cidden 300 lira kursa veren arkadaşlar hangi semtte yaşadıklarını yazabilir mi çok merak ettim.

Hilvan/Şanlıurfa

Dostum ben istanbul içi sormuştum ama genede teşekkürler. 2 ağustosta sınavım var kursum bitti 500 lira kurs + 45 lira sınav harç bedeli verdim o yüzden sordum millet nasıl bu kadar ucuza gidiyor diye
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.