Şimdi Ara

EHLİYET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim ülkemizde ehliyet neden ço....................ok zor alınıyor.Bir programda izledim çocuk 15 yaşında sadece ve sadece yazılı bir sınava giriyor sınavdan 80 puan alırsa geçebiliyor ve fotoğrafını orda çekip hemen sürücü belgesini veriyorlar.Üstelik çocuğun sınava 4.kez girişi ve süre yok...

• aman aman Allah korusun

18 ine geliyolar bari hayatın doğrularını öğreniyolar , reşit oluyorlar

birde 15 yaşında ehliyet verilse offf düşünemiyorum..
  • bizim ülkemizde ehliyet zor alınmıyor ki keşke zorlaştırsalar ama basit.3 bölümden son derece basit bir sınava giriyorsun.Ayriyetten direksiyon sınavına giriyorsun.Bütün sınavların başardın mı ehliyetin elinde.
  • Arkadaş sanırım zorlugundan çok yaş problemine dikkat çekmek istemiş. ABD ülkelerinde araba için ehliyet yaşı 17 diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.EREN

Arkadaşlar bizim ülkemizde ehliyet neden ço....................ok zor alınıyor.Bir programda izledim çocuk 15 yaşında sadece ve sadece yazılı bir sınava giriyor sınavdan 80 puan alırsa geçebiliyor ve fotoğrafını orda çekip hemen sürücü belgesini veriyorlar.Üstelik çocuğun sınava 4.kez girişi ve süre yok...

arkadaşım sen hangi programda izledin, çizgi film falan mıydı?

avrupa'da falan bak bakalım almak kolay mı zor mu? senin ço..............ok zor alınıyor dediğin ehliyeti sınav sırasında kaza yapmayan herkese veriyorlar, saçma sapan sorular soruyorlar sınavda, yıllardır aynı sorular çıkıyor, bir kez bile teorik ya da pratik kurs dersine gitmeden girdim sınavlara ilk seferde de aldım, tüm kuralları da çocukluğumdan beri bilirim, zaten araç kullanmayı da biliyordum yıllardır, biraz büyümeni tavsiye ediyorum sana

• quote:

Arkadaşlar bizim ülkemizde ehliyet neden ço....................ok zor alınıyor.Bir programda izledim çocuk 15 yaşında sadece ve sadece yazılı bir sınava giriyor sınavdan 80 puan alırsa geçebiliyor ve fotoğrafını orda çekip hemen sürücü belgesini veriyorlar.Üstelik çocuğun sınava 4.kez girişi ve süre yok...

Sınava giriyor çıkıyor alıyor ehliyeti tabi. O 80 puanı alabilmek için acaba nerelerinden ter geliyor.
  • quote:

avrupa'da falan bak bakalım almak kolay mı zor mu? senin ço..............ok zor alınıyor dediğin ehliyeti sınav sırasında kaza yapmayan herkese veriyorlar, saçma sapan sorular soruyorlar sınavda, yıllardır aynı sorular çıkıyor, bir kez bile teorik ya da pratik kurs dersine gitmeden girdim sınavlara ilk seferde de aldım, tüm kuralları da çocukluğumdan beri bilirim, zaten araç kullanmayı da biliyordum yıllardır, biraz büyümeni tavsiye ediyorum sana

Arkadaşım zaten ehliyetim var benim.İzlediğim programda Discovery Channel kanalındaki Little People Big World programı.Demek istediğim şu; neden onlarda 15 onlarda beyin var da biz de yok mu?
  • quote:

Arkadaş sanırım zorlugundan çok yaş problemine dikkat çekmek istemiş. ABD ülkelerinde araba için ehliyet yaşı 17 diye biliyorum.

Bu doğrumu tam emin değilim ama Ayna programında izlediğim kadarıyla emin değilim ehliyet yaşı 15 di...
  • Ya sen ne yalancı bir adamsın ehliyetin falan yok hatta o yaşta bile değilsin ayıp senin yaptığın milleti kandırıyorsun. Söylediklerim şaka veya yalan değil bu çocuğun gidişatta iyi değil...
  • quote:

quote:

Arkadaşım zaten ehliyetim var benim.İzlediğim programda Discovery Channel kanalındaki Little People Big World programı.Demek istediğim şu; neden onlarda 15 onlarda beyin var da biz de yok mu?

Onlarda beyin olabilir ama 15 yaşındaki çocuğa ehliyet verirsen yarın haberlerde çıkar.

• 15 yaşındayım,arkadaşlarımın içinde araba sürmeyi bilen bir tek benim galiba. Sürücü kursu kitaplarına da baktım, şimdiki tecrübemle ehliyet alabiliyorum sanırım. Hadi ben normal sürüyorum, bir an önce gideyim gibi bir amacım yok. 20 yaşındaki adam sadece ehliyeti var diye makasa giriyor, o egzozlarla bütün mahalleyi ayağa kaldırıyor, belki de bir aileyi yok ediyor. Türkiyedeki sınav sistemi düzelirse versinler, itirazım yok, ama 18 yaşında girilen bir sınavı ben bile geçebileceksem bir anlamı kalmıyor.Amerikada 16 bildiğim kadarıyla.
  • 15 yaşıda çok erken bea :d aslında 18'inde doğum günü hediyesi olarak alsak süper olur xD
  • ABD'de ne 15 nede 17.. ABD, eyaletlere ayrılmış bir ülkedir. Her eyaletin kendine göre kuralları vardır. Bazı eyaletlerde 15 yaşında, bazılarında 16, bazınlarında ise 17 yaşında ehliyet alınabiliyor. Bu ehliyet sınavlarıda bizim ülkemizde ki kadar kolay değil. Evet dediğiniz gibi sadece yazılı sınava giriyor. Ama bunu geçmek o kadar kolay değil. Ve bizim ülkemizde ki kurallar gibi değil ordaki kurallar. Ehliyeti 15 yaşında bir insana veriyorlar ama verdikten sonra bizim ülkemizde ki gibi naparsa yapsın diye bırakmıyorlar. Bir büyük hatasında ehliyetini elinden alıyorlar. Bu sadece 15-v.s. yaşında ehliyet almış insan içinde geçerli değil her yaşta insan için geçerli ehliyetini yeni almış veya almamış fark etmiyor. Bir büyük sayılabilcek hatalarında ehliyetini alıyorlar.

Adım gibi eminim ki siz ehliyet alma yaşında değilsiniz. Ehliyet almış veya ehliyet alma yaşında olsanız zaten "Amerika'da 15 yaşında çocuk yazılı sınava girip ehliyet alıyor" diye bir grup açmassınız. Ehliyetini almış adamın zaten bir sorunu yoktur. Ben bu zamana kadar ehliyetini alıp böyle bir konu açan görmedim. Neyse eğer ehliyet alma yaşının küçültülmesini istiyorsanız sınavın zor ve trafik kurallarının katı olmasınıda göz önüne almanız lazım.

Bizim ülkemizdeki kadar kolay bir ehliyet sınavı yok. Ama milletimizin kitap,dergi,v.b. okuma kültürü olmadığından ehliyet kurslarının verdiği kitapların kapağına bile bakmıyorlar ve sınava girip kazanamıyorlar bunun sonucunda zorluğundan şikayet ediyorlar. Az bi mekanik bilgisi olan insan kitabı okuma gereği duymadan giriyor ve ehliyetini alıyor. Kitabı okuma gereği duyan insan zaten kitaptan öğrenip giriyor ve kazanıyor. Bu kadar basit bu olay. Direksiyon sınavında zaten çok heycan yapıp hata yapan bayanları geçiriyolarlar. Hamileleri geçiriyolar. Acemi erkek sürücüleri küçük hatalarla geçiriyorlar. Torpille, iyi niyetle geçiriyorlar. TR'de beyninizi biraz çalıştırırsanız ehliyet sınavından geçmek çok kolay. Yaşında 18 olmasının sebebi 18 tüm dünyada reşit yaş ve azgın ergenlik hormonlarının azaldığı daha sakinleşilen bir yaş olarak belirlenmiştir. Bazı insanlar 15 yaşında olgun olabilirler yollarda nerde basıcaklarını nerde duracaklarını kuralları uymayı akıl edebilirler ama devletin bunu kontrol etmesinin imkanı yok. Bu yüzden ne kadar olgun olduğunuz hakkında bağırıp çağırsanızda bu değişmeyecektir. Neyse dediğim gibi 18 yaş olarak belirlenmiş ama 18 yaşında haala nerde ne yapıcağını olgunluktan yoksun çok insan var hele ki TR'de. Bunun en büyük sebebi eğitim sorunlarıdır ve kişinin çevreside bunda etkilidir. Bu sorunu düzeltmekte bu gidişatla çok zordur. Siyasi, ekonomik, v.s. çok şeyin değişmesi ve "bazı" kişilerin indirilmesi lazım neyse dilerseniz özel mesaj yoluyla tartışabiliriz bunları.

Fifth Gear'ı bilirsiniz belki Discovery'de yayınlanan otomobilleri test eden İngiltere'de yapılan bir program. Fifth Gear'da orta yaşlı ve genç iki erkek sürücü var pistte süren en deneyimli sürücüleri arasında. Genç olan İngiltere'de ehliyet sınavına tekrar girdi "bu kadar sene sonra geçebilcekmiyim bakalım" diye. Pistte rekorlara imza atan ve çoktan ehliyet almış olan adam bir daha girdiğinde kazanamadı. İngiltere'de herkes ehliyet almadan önce deli gibi çalışır, hayatları direksiyon dersiyle geçer ve ondan sonra çok zor bir şekilde ehliyet alabilir veya alamaz. İngiltere'de en zoruda direksiyon sınavıdır. ABD'de bazı eyaletlerde direksiyon sınavı yoktur, trafik kuralları çok çok katıdır, yazılı sınav çok zordur.

Ve sizde gelmişsiniz hiç bir mantık yürütmeden; bu kadar gerekli olan ehliyet yaşının 18 olmasından şikayet ediyorsunuz ve bu kadar kolay bir sınavın zor olduğunu sözlüyorsunuz. Size yapılabilcek bir şey yok.

Bu arada benim yaşımı soracak olursanız benim yaşım 17. Daha ehliyet almama 7 ay var.

Şuanda ehliyet alamamamı hiç sıkıntı etmiyorum. Ama bu forumda otomobil hakkında çoğu kişiden daha bilgili ve otomobil bağımlısı olduğuma eminim. Ama gel gelelim şuan ehliyet verseler ne yapıcam, lise son öğrencisi arabayla gezip ne yapacak.. Atlıyorum taksiye, otobüse, minibüse gidiyorum istediğim yere. Bu sebepten lise öğrencilerinde ehliyet saçmalık olur. Zaten ülkenin başında olan ve onun ayakçıları olan insan görünümlü yaratıklar yüzünden eğitim sistemi ve daha bir çok şeyin düzeltilmesi gerek, bunun üzerine liseye arabayla gelen öğrenciler olursa iyice çığrından çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 1 Şubat 2010; 2:06:53 >

• Yuh ya :) geceleyin güldürdün beni ehliyetmi zor

Dünyada Türkiye kadar kolay ehliyet veren üLke varmıdır bilmiyorum ama Türkiye kadar vergilere ihtiyaçlara zam yapan Ülke yoktur
  • Bende gece gece sinir oldum yazdım 1 sayfa
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhany

Bende gece gece sinir oldum yazdım 1 sayfa

Beni tanıtmışsın dicem ama
  • 2 gün önce girdim direksiyon sınavına.
    beklerken yapılan sohbetleri dinledim de, o gaz pedalına basmak, makas atmak, sinyal vermemek(en çok garibime giden bu oldu) çok önemli şeylermiş.
    Sınava gelince 2.5 metre ileri, 2.5 metre de geri gidip indim araçtan.İlginçti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

iyide aga ehliyeti kaza yapanada veriyorlar benim sınava girdiğim gün hatunun teki arabayı yoldan çıkıp tarlaya soktu yinede geçti sınavı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.