Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
207
Favori
282.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tns1

http://www.hwtools.net/Adapter/PE4C%20V3.0.html

bplus yenisini çıkarmış. nando daha stabil olduğunu söylüyor.

gen 3 destekliyor. stabilden kastı nedir onu anlayamadım. reklam kokan hareketler :D
  • benim notobook
    acer 5755g
    i7-2670qm
    intel hd3000 var
    6gb ram

banggood sitesinde bu modelin i7-2630qm olan modeline 560ti bağlamışlar olmuş acaba benim bilgisayarada olur mu yorumları okudum hd3000 sorun çıkarabilir gibi yorumladım ne dersiniz acaba?
    ayrıca işlemcim 2670qm nasıl iyimi acaba bilginiz var mı?
    birde evde lg full hd led ekran var görüntüyü ona verebilirmiyiz?laptoba göre tv ye vermek daha iyi performans açısından diye anladım okuduklarımdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skywalker33 -- 11 Haziran 2015; 0:31:06 >
  • skywalker33 kullanıcısına yanıt
    2670qm en az 2-3 sene daha tüm oyunlar için yeterli olur, sorun hd3000 kaynaklı mı yoksa asus kaynaklı mı o net değil, yoksa 2. nesil core işlemci ile yani hd3000 ile kullanan çok kullanıcı var
  • bizim sistemde hiç sorun yoksa daha stabil nasıl oluyormuş merak ettim :) bir de bu gen3 olayı notebookun desteklemesi gereken birşey, şu an piyasada gen3 destekli notebook yok diye biliyorum, ki notebook destekledikten sonra bu aparatlar sadece ara kablo yani gen3 notebook çıkarsa exp gdc de taksan gen3 kullanmış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoroman

2670qm en az 2-3 sene daha tüm oyunlar için yeterli olur, sorun hd3000 kaynaklı mı yoksa asus kaynaklı mı o net değil, yoksa 2. nesil core işlemci ile yani hd3000 ile kullanan çok kullanıcı var

Yuşa nin notebook neydi ? O da mi asus kullaniyordu? Yanit vermeyi kesti hatası vardı onda da.
    Ayrica daha stabil konusunda bende hem fikirim. Daha verimli dese neyse de daha stabil saçma olmuş. Sanki hepsi hata veriyormusta bu vermiyormus gibi bir laf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 11 Haziran 2015; 1:16:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu görünce heyecanla atladım.

Sanırım asus n55sf uyumsuz. Unfit listesinde. Yine de denemeye değer geldi gözüme.

Gt555m var üzerinde. Hangi ekran kartını almak gerekir acaba.

Ayrıca i5 2430 m işlemcim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evomania -- 11 Haziran 2015; 21:04:10 >
  • yanlis hatirlamiyorsam yusanin da asustu

• rorschach_ kullanıcısına yanıt
    Benim notebook toshiba c855

• Evomania kullanıcısına yanıt
    evet o listede unfit diyor ama bu bazi asuslarda niye boyle bir sorun var anlamadim, mesela bazi lenovolarda whitelist denen bir olay var mini pci slotuna izinli olmayan aygit baglanmasini engelleyen ama bu sorun egpusetup programi ile asilabilen birsey ve bu unfit listesinde lenovolari da koymuslar

• quote:

evet o listede unfit diyor ama bu bazi asuslarda niye boyle bir sorun var anlamadim, mesela bazi lenovolarda whitelist denen bir olay var mini pci slotuna izinli olmayan aygit baglanmasini engelleyen ama bu sorun egpusetup programi ile asilabilen birsey ve bu unfit listesinde lenovolari da koymuslar

Egpusetup ile çözebilme ihtimalinden bahseden olmamış hiç.

Şu sıralar sık sık kapanıyor alet sıcaklıktan ötürü.

Işık görürsem olacağına dair masrafım da çok.

Batarya almak lazım 80 Lira

Egpu kiti 52 dolar. Yaklaşık 140 Lira

Adaptör de yaklaşık 100 liraya malolur.

Orijinal fanı değiştiresim var. 15 dolar yaklaşık 50 Lira.

Önerilecek ekran kartı da yaklaşık 500 Lira civarında olur herhalde.

Bunlarla uğraşacağıma Monster Huma H3 v1.1 mi alsam diyorum gtx860m li. 3000 lira fiyatı da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

Egpusetup ile çözebilme ihtimalinden bahseden olmamış hiç.

Şu sıralar sık sık kapanıyor alet sıcaklıktan ötürü.

Işık görürsem olacağına dair masrafım da çok.

Batarya almak lazım 80 Lira

Egpu kiti 52 dolar. Yaklaşık 140 Lira

Adaptör de yaklaşık 100 liraya malolur.

Orijinal fanı değiştiresim var. 15 dolar yaklaşık 50 Lira.

Önerilecek ekran kartı da yaklaşık 500 Lira civarında olur herhalde.

Bunlarla uğraşacağıma Monster Huma H3 v1.1 mi alsam diyorum gtx860m li. 3000 lira fiyatı da.

Egpu setup ile ben cozemedim asusta.
    Bence anakart kaynakli bir problem.

• Hocam sizin kit duruyor mu hala peki ?

Makul fiyata kiralarsanız bana deneyebilirim ben de. :))

Baktım da aramızda mesafe çok. Olmadı kopup geleyim deneyelim mi diye soracaktım.

Kasasına, ekranına, klavyesine vs alıştığım bilgisayarı değiştirmeye gönlüm el vermiyor çünküm ki.

Bu arada doğru şekilde yazayım sistemi de.

Asus N55SF

i5 2430m işlemci

gt555m ekran kartı

8 gb ram

120 gb sandisk extreme ssd

640 gb 5400 rpm hdd

Yabancı sitelerden benim bilgisayarla alakalı denem yapan vs var mı araştırayım biraz bu akşam.

Konuda da eğer çalışma ihtimali varsa önerebileceğiniz ekran kartlarını söyleyebilirse arkadaşlar çok mutlu olurum açıkçası.
  • Evomania kullanıcısına yanıt
    o senin tercihin ama sicaklik icin onerim, cok degil 15-20 liralik coolermaster veya o kalite bir macun ile islemcinin macununu degistirt en az 10-20 derece arasi farkeder, eger fanin orjinal ve normal calisiyorsa fan ile ugrasma

• bir şey soracağım merak ettim pci expresine güç bağlanmasına gerek varmı 8 pin yoksa sadece ekrn kartına bağlansa olurmu?
  • quote:

o senin tercihin ama sicaklik icin onerim, cok degil 15-20 liralik coolermaster veya o kalite bir macun ile islemcinin macununu degistirt en az 10-20 derece arasi farkeder, eger fanin orjinal ve normal calisiyorsa fan ile ugrasma

Kendim değiştircem hocam zaten. Macunu falan da yenileyeceğim. Tornavida takımım memlekette kaldı. Ayvalık'ta şantiyedeyim.

Fan değiştirme sebebim de tamamen açıp temizleyemem. Pervaneye ulaşamıyorum. Çoğu laptopun fanın kendi kapağı da açılırken benimki açılmıyor :(

• Beyler benim lenovo y500 de intel hd donanımsal olarak devredışı bırakılmış olduğu için bu işi yapabilmek için harici ekran ve egpu setup programını kesin almam gerekiyor. Öğrenci bütçesiyle de daha ilk deneme aşamasında bu kadar masraf olursa zorlanırım.

asus k55vm var abimin. Onunla bilgisayarları mı değiştirsem bu iş için. 3.nesil i7 ve mxm slotuyla bağlı gt630m var. Evet baya acayip ama mxm 3.0a yuvasında gt630m var laptopta.

Şimdi benim planım ekran kartını donanımsal olarak sökerek devre dışı bırakmak ve egpu programına para vermemek. Pc sadece intel hd kullanıyor olacak.. Ama 2.nesil işlemcili asus bilgisayarı olan 2 kişi sıkıntı yaşadı. Ben de aynı sorunları mı yaşarım bilemedim şimdi. Asus da whitelist varmıydı?

• ikinci el 960 gtx 500 tl edermi 15gün kullanılmış. yazın sistemi kurup eylülde kartı geri satmayı planlıyorum.bu kart full hd lg led tv için iyi performans verirmi ne dersiniz?
  • skywalker33 kullanıcısına yanıt
    Benim şuan kullandığım bir kart full hd ve ultra ayarlarda seni zorlayabilir ama böyle bir sistemde işini görecektir. Fiyat konusunda ise ikinci el piyasasından pek haberim yok ama fiyat bana iyi gibi geldi, ben sıfır ve galax marka 730 tl ye almıştım diğer markaların ürünleri 800 tl den başlıyor
  • bildigim kadariyla sadece ekran kartina baglamak yetmiyor ama exp gdc nin kutunun icinde psu daki 20+4 pini 4pine cevirecek cevirici ve sonra exp gdc den ciktiyi alip ekran kartina aktaracagin cevirici de geliyor zaten

• tns1 kullanıcısına yanıt
    3. Nesil i7 seni baya goturur ve mxm slotundan dgpu yu cikarip programsiz calistirabilmen de baya ise yarar oncelikli olarak bu secenegi denemeni oneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 12 Haziran 2015; 0:25:47 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.