Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (218. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.392
Cevap
212
Favori
270.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anilk91 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, teşekkürler bilgi için ancak bu thunderbolt 3 bağlantılı colermaster egpu box ile mac'de denedik oldu, başka pc de rtx 3090, rtx 3060, gtx 1660 denedik oldu,
    Bu gün teknik personellerle görüştüm kadıköyde monster'da, kendilerinin bilgisi yok, müdür geldi müdüre de durumu izah ettim. Ancak şöyle bir durum oldu, kendilerine notebookta thunderbolt 3 olduğunu söyledim, evet dediler önce, sonra rhunderbolt öyle değil bunun 3'ü 3.1'i 3.2'si vs. var dediler ve söylediklerini de müdür bey cahil bir şekilde savundu. Usb 3 teknolojisinden bahsediyor bu arada thunderbolt teknolojisi ile alakası yok, hayatında görmemiş nasıl teknik müdür anlamlandıramadım, üzerinde yıldırım işareti var birinin, biride macbooklardaki gibi usb c type 3 bağlantı işaretli. Bunların hepsi usb 3.1 dedi.
    Şok oldum, ve işlemcim i7 8700k içerisinde intelin dahili tümleşik grafik desteği var uhd 630 yanlış hatırlamıyorsam. Ve bunu da kısıtlamışlar, bu özelliğini işlemcinin kullanamıyosun. Ben istediğim şekilde chipseti yaparım, istediğimi koyarım koymam bu beni ilgilendirir dedi müdür bey, Thunderbolt 3 var evet dedi sonra, sonra maks. 10 gb/sn veri aktarımı olur dedi. (Usb 3.1) hızından bahsediyor bu arada. Thunderbolt 3'ün maks. 40 gb / sn ile veri aktarabildiğinden bahsettim. Bu bilgisayarın ömrü zaten 5 yıl dedi ve çöpe atmam gerektiğini ima ederek gülümsedi arkadaş :) daha sonra satış mağazasına gittim ve orada durumdan müdüre bahsettim, thunderbolt 4 girişli notebooklarınında olduğunu söyledi :)) durumu duyunca, eğer bahsettiğiniz özellikleri yazıp sağlayamıyorsak, bu ayıplı mala girer dedim. Haklısınız dedi, bakalım info adreslerine mail atılmasını istedi durumu açıklayıcı. Attım cevap bekliyorum. Muhtemelen davalık olacağız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oo sizin iş cidden arap saçına dönmüş hocam. Üzüldüm, milyarlarca para verip rahatça update edilebilecek cihaz alıp da engellerle karşılaşmak cidden can sıkıcı. Bu durumu ayrı bir forum konusu açabilirsinşz, ayrıca şikayet var'a da yazabilirsiniz. En azından alacaklar neyle karşılaşacaklarını bilsinler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anilk91 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen öyle olacak, teşekkür ederim yardımlarınız için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bios yedeği alıp yedeğinde 1080e giden veri yolunu kapatıp tekrar bios flaş edebilirsiniz. Bir haftadır buna kafa yordum ve sanırım oldu. Yabancı sitelerde anlatımı var. Çok büyük risk o yüzden cihaz çöp olursa benden bilmeyin, sorumluluk kabul etmiyorum :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverNitrate -- 9 Mart 2022; 15:57:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SilverNitrate kullanıcısına yanıt
    Hocam önce yasal yollardan halledeceğiz. Thunderbolt 3 desteğim var diyerek millete kakaladıkları notebook'ların hesabını bi versinler bakalım. Milleti bu kadar aptal yerine koymak nedir bi görsünler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar güncel diy egpu setup 1.35 link varmı? yıllar önce indirmiştim fakat kaybetmişim güncel link lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes tanıdığını alırsa böyle olur teknoloji mağazalarında bilgili eleman yok. Adama soruyorum adam suratıma bakıyor ben istediğimi internetten öğreniyorum  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı teknik eleman sorunu monsterinden tut hepsinde var mağdur olan kullanıcı

  • hocam biosta advanteced menüsünden ddı controlü ddı to tbt alıp denedinizmi? Bunun için biosta bir ayar yaptınızmı

  • uzbk kullanıcısına yanıt
    Biosta o ayarlar bizde yok t7 v15'de. 1 yıl sonraki notebooklara koymuşlar. İşlemcim i7 8700k işlemcideki intel uhd 630 hiç kullanılamıyor. Driver'ı bile yükleyemiyosun.

    Bu arada güncelleme geçeyim. Notebook windows 11 güncellemişti kendini 3-4 ay önce, bende nasılsa geri dönülüyor diye geri almamıştım. Sonra almaya çalıştım hata verdi alamadım. Biosu kurcalarken 2x512 ssd raidi sanırım bozdum windows açılmıyor vs. derken zaten 2 tb yeni nvme ssd almıştım programlar vs. Okuma yazma hızı yüksek olsun performans göstersin diye. Sıfırdan windows 10 kurdum, gtx 1080'i windowsun yüklediği otomatik driverı vardı donanımı devredışı bırak dedim. sonra egpu kutusuna rtx 3090ı taktım. Thunderbolt sürücüsünü yükledim. Rtx 3090'ın driverini yükledim. Tüm güncelleştirmeleri yaptım bu arada windows 10'un. Thunderbolt programından 3090'ı bağladıktan sonra herzaman izin ver seçeneğini işaretledim. Şuan mükemmel çalışıyor. Renderları 3dsmax - vrayda gpu'ya aldırıyorum gayet güzel bir performans alıyorum. İşin ilginç yanı gtx1080i ve rtx 3090 ı aynı anda kullanabiliyorum şuan. İster 2'sini ekran kartının istersem işlemci ve iki ekran kartını istediğim gibi render almak için seçebiliyorum. Yeni bir bilgisayar almaktan kurtuldum diyebilirim. Yoksa bir 30-40 bin tl daha harcamak zorunda kalacaktım.
    Monster destek aradı onlarda yeni bir windows kurulumu yapmamı söyledi o sırada zaten yapmıştım, görüşüp onlara da tavsiye verdim konu ile ilgili,
    Aç kapa yaptım bir çok kez acaba sorun olur mu diye, windows açılışında windows 11'de ekran kartlarının driverları çakışıyordu sanırım sürekli mavi ekran hatası alıyordu, windows 10'da böyle bişey yok.
    Bilgilerinize..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • herkese hayırlı ramazanlar. forumda çok sayfa olduğu için ancak bir kısmını okuyabildim. egpu aparatım var ve bu konuda yardım ederseniz bu işe girmek isterim. elimde asus n61jq laptop var. laptopta i7 740qm işlemci, ati hd5730 ekran kartı ve 2.0 sürüm mini pci-e slotu var. dahili paylaşımlı bir ekran kartı yok. bu laptopa egpy işlemine girebilir miyiz? bios da ekran kartı ile ilgili uma seçeneğini seçebileceğim bir alan yok, bios güncellemesiyle halledebilir miyim? bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.

  • mithrandir2001 M kullanıcısına yanıt
    Dostum o işlemciyle egpu yaparsan anakartı cayır cayır yakarsın gibime geliyo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba 👋 Benim adım Olgun KILIÇ;

     

      Lenovo Thinkpad L512’in ikinci wireless girişine EXP GDC + AMD RADEON RX580 + WİNDOWS 11 PRO 64 BİT üzerinden bağladığımda hata kodu 12 ile karşılaşıyorum.Bu hatanın çözümünü sizin forumunuzda konu başlığı altında açtım ancak bu konuyu bilen kimse konuya cevap yazmadı.Daha sonra bu konuyu yabancı bir forum sitesi olan “egpu.io” dan araştırdığımda konunun kesin çözümü diye bahsedildiği üzere (bu link üzerinden ulaşabilirsiniz; ) profesyonel anlamda bilgim olmadığı için bir işlem gerçekleştiremedim.Sizden ricam gerekirse bu sorunun çözümü için “Team Viewer” üzerinden bu sorunu çözebilmek adına bana yardımcı olmanızı bekliyorum.

     

    Saygılarımla.

     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı


     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı


  • Dostum anladığıö kadarıyla drivet çakışması yaşıyorsun. Bağladığın laptopta harici ekran kartı olarak ne vardı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benzer sorunu ben de yaşadım, çözümü pcdeki harici ekran kartının driverlarını temizleyip egpu ile takacağım ekran kartının driverını yükleyerek buldum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neden egpu ya sahip olanların çoğu sistemini satıyor ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anilk91 kullanıcısına yanıt

    Laptop Lenovo Thinkpad L512 ekran kartı yok intel core i5 M 520

  •  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı
  • eGPU.io daki paylaştığım linkte bulunan ekran kartı için aygıt yöneticisinde geniş bellek oluşturma rehberi var burada baya ilerleme kaydettim ancak microsoft methodu uygularken "dsdt-modified.asl" dosyasından "dsdt-modified.aml" dosyasına compile ederken hata veriyor.Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorengineer -- 5 Mayıs 2022; 18:51:14 >
  • Selamlar

    Konu egpu ancak elimde riser olduğu için ve harici monitörüm de olduğundan riser ile bağlantı yapmak istiyorum. Verimlilik çokta önemli değil. Yeter ki gt650m den kurtulayım. Elimde rx580 ve 3060ti ekran kartı var. rx580 i bağlamak istiyorum.  i7-3630QM işlemcim var. Sorum şu . Elimdeki riser ile bilgisayarın wifi bağlantının farklı olması. Bilgisayarıma uyumlu usb çıkışlı bağlantı aparatı bulabilir miyim veya ne olarak aramalıyım yardımcı olur musunuz ?

    wifi bağlantım :

     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı


    riser bağlantım:

     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı
  • Bad_Wolf B kullanıcısına yanıt
    Riser bağlantıyla egpu işlemi yapılmıyor dostum. Egpu bambaşka bir sistem. Direk wifi modül soketine uyumşu egpu alman gerekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.