suç 8/8 bana ait zorunlu trafik sigortası karşilamıyormuş bu sebeten icra yolu ile tahsil etmek istiyorlar sigorta şirketide sen parayı öde makbuzunla gel dosya açalım eğer uygun olursa sana paranı geri verelim diyorlar. ne yapmam gerekir bilen vrmı? yardımcı olacak kimse? hukuki bilgisi olan .kişilerden yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler..
tutulan raporda suç 8/8 sende ise yapılacak hiç bişy yok boşuna dava masrafı verme..
sigortanın ödemesi gerekmiyor mu?
Sigortanın ödemesi lazım. Ödememe gerekçesi olarak ne gösteriliyor? Eğer polis çağırmayıp raporu kendiniz tuttuysanız ödemez sigorta çünkü kazaya karıştığınız araç kamuya ait.
kaza tutanagı felan var sigorta siz ödeyin evrakları getirin uygun olursa öderiz felan diyorlar ama baklım diyorlar sadece onların ödemesi gerekmiyormu bu şartlar uygun olursa felan ne iş anlamadım daha önce kaza yapan varmı bu durum gibi onlar ne yaptı ? acaba
Yalnız tutanağı polis mi tuttu siz mi tuttunuz o da önemli.
EGO otobüsü ile kaza pis iş...
Kusur sende ise ödetiyorlar, sigorta karşılamıyor.
Yapılacak bişey yok, ödeyeceksin vaya mahkeme ile uğraşacaksın.
Tanıdığım uzun süredir uğraştı, en sonunda ödemek zorunda kaldı.
Hocam kaza raporunu normalde kendimiz tutabiliriz. Fakat bunun istisnaları söz konusu 1. Sürücülerden birinin yaşı tutmuyorsa veya ehliyeti yoksa 2. Alkol şüphesi varsa 3. Birinin trafik sigrtası yoksa 4. Kazada ölüm veya yaralanma varsa 5. Araçlardan en az biri kamuya ait ise 6. Kazada trafik levhası gibi bir kamu malına zarar gelmişse.
quote:
Orjinalden alıntı: ecar limon
Hocam kaza raporunu normalde kendimiz tutabiliriz. Fakat bunun istisnaları söz konusu 1. Sürücülerden birinin yaşı tutmuyorsa veya ehliyeti yoksa 2. Alkol şüphesi varsa 3. Birinin trafik sigrtası yoksa 4. Kazada ölüm veya yaralanma varsa 5. Araçlardan en az biri kamuya ait ise 6. Kazada trafik levhası gibi bir kamu malına zarar gelmişse.
Bu arada arkadaşım geçmiş olsun.
teşekkürler bu arada kaza raporunu biz tutamıyoruz devlete baglı araç oldugu için polis bakmak zorunda kamu olayı
ve sigorta hata sizde karsılamayız demio ödeyin doyayı getirin baakarız diyorlar yani ödenmesi gerekiyor ama bişi bulacaklar gibi
geçmiş olsun başka sigortacılarada danışın fikir alın.
geçmiş olsun hocam umarım sigorta sizin yerinize ödeme yapar
herkezden allah razı olsun sagolun bakalım ne olacak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme