Şimdi Ara

Ego nedir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: köle

metalok yazılanlar seni tatmin etti mi?

Bu bölüme pek uğrayamadım son zamanlarda yazılanları okudum ve gayet tatmin oldum.
    Bir arkadaşa sinir ile yanlış bir nitelemede bulundum.
    Bir ara gönlünü alacağım onun...
    Katkılarınız için teşekkürler.

Düzeltme: imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 21 Temmuz 2010; 20:11:10 >
  • Ego aslında hayatta kalmaktır. İkiz bebekleri düşündüğümüzde her ikisininde annelerine süt için saldırması bunun en tipik belirtisidir. Temelinde ikiside kardeştir. Ancak ego karnı aç bir bebekte ön plandadır. Hayatta kalmak için ego şarttır. Ego, yardımlaşmaya engel değildir. Egoist terimi ise bencillik ile özdeşleşmiştir ancak bence yanlış bir telaffuzdur. Bazı arkadaşların egoyu toplumdan gelen tepkilere cevap vermemek yada takmamak şeklinde bir anlama geldiği gibi mesajlar yazdıklarını gördüm. Burada önemli olan husus şudur. Biz toplum için mi yaşıyoruz yoksa kendimiz için mi?Gündemden düşmesine rağmen mahalle baskısı adı altında toplumun egosu tavan yapmıştır. Klasik anlaşıldığı şekilde benim gibi düşünmeyen burada yaşayamaz. Bu ülkemizde ciddi bir sıkıntıdır. Ülkemizde toplum egosu bireyi şekillendirirken, yurtdışında birey toplumu şekillendirmektedir. Bireyin toplumu şekillendirdiği ülkelerde, demokrasi, özgürlük ve insan hakları son derece gelişmişken, toplumun bireyi şekillendirdiği toplumlarda hala emekleme dönemindedir. Kısacası ego sadece kişiye has değil genel bir kavramdır. Ego hayatta kalmak, yaşamak, yada türünü devam ettirmektir. Egonun motivasyona katkısı tam olarak olmasa bile hırs olarak açıklanabilir. Bir çok insanı işinde başarıya götüren yada zorda bırakan hırstır ego değildir. Hırsa bir miktar gururun eklendiği durumlarda kişi daha başarılı olabilir. Ancak salt ego tu kaka, kötüdür diyemeyiz. Hayatta kalmak isteyen her canlı egoya sahip olmalıdır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.