Şimdi Ara

EĞİTİMDE REFORM (Fikrinizi Belirtin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günün birinde yüksek mevkili bir yere geldiğinizi hayal edin arkadaşlar. Eğitimde 5 maddede nasıl bir reform yapardınız merak ediyorum 5 madde ile açıklayın. Hepinize kolay gelsin başarılar :)

• Obp kalksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel ilkokulları, ortaokulları, liseleri ve belki vakıf üniversitelerinin tümünü kapattırıp devlet tekelinde olmasını sağlar ve hepsinin düzenli aralıklarla denetlenmesini mecburi kılardım.

yöneticileri siyasi kimliğine göre değil eğitimci profiline göre seçerdim. yök, ösym, tübitak, meb gibi kurumların işin ehli insanlarla donatılmasını sağlardım.

öğretmenlerin hepsini 3 yılda bir sınava tabi tutarak yeterliliklerinin tekrar ölçülmesini, gerekli başarıyı gösteremezlerse de ona göre bir rota çizilmesini sağlardım.

sözlü notu denen saçmalığı kaldırırdım. erkek öğrencilerine düşük not veren feminazi "öğretmen"ler gördü bu gözler.

her sene 9. sınıfa başlayanlar için tüm okullarda zorunlu olarak meslek tanıtımı çalışmaları yaptırırdım.

alan seçimi denen saçmalığı kaldırır, her öğrencinin 4 yıl boyunca istediği dersi görebilmesi için türkçe ve temel matematik dışında artakalan saatlerde hangi dersi almak istediğini kendi seçimine bırakırdım.

bir öğretmenin bir okulda en fazla 5 yıl çalışmasına olanak tanırdım. böylece kaliteli öğretmenlerden herkes faydalanırdı.

üniversiteleri başarılı kılan şey tercih eden öğrencilerin başarısıdır. üniversitelerin tercih edilme sebebi de imkanlarıdır (yurt dışı bağlantıları, bölümleri, kampüsü, sosyal imkanları vs.) bu yüzden tüm okullara eşit miktarda bütçe ayırırdım.

liseye ve üniversiteye geçişte merkezi bir sınav şart diye düşünüyorum ama nasıl olmalı şu an akıl yürütemedim.

sadece bunlar bile yapılsa çağ atlarız. 5 maddede istemişsin ama eğitim sistemindeki tahribat maalesef 5 maddeyle düzeltilebilecek cinsten değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywards -- 9 Mayıs 2018; 16:50:4 >

• Nitelikli liseler acardim belirli meslek gruplarini çekirdekten yetiştirmek için az sayıda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imam hatipler kapatılsın
  • 1) obp kaldirilacak

2) okullarda bazi derslerin gecme notu yukseltilebilir mesela inkilap tarihi 60 veya temel matematik 60 olabilir

3) mufredattan bazi konular cikarilabilir ya da alan bolumune tasinabilir (mesela temel matematik diyince polinom ya da agirlastirilmis fonksiyon gelmeyecek sayilar basit denklemler insanlarin hayatinda da isine yarayacagi seyler)

4) sinavlar komite mantigi yapilacak (tiptaki gibi) final sinavini ise devlet kendisi yapacak 60 gecme notu olur gecemyenler bute kalir onu da gecemzse bizimle deyilsin demek yerine yaz okulu yapilir ve son sinava girer onu da gecemzse bir yil daha okusun artik daha napim, bu final sisteminin diger yarari da ozel okullardaki bol not sisteminin onune gecilebilir (mesela bol not veren bir okul finaldeki ogrencilerinin performansina bakilarak ceza yagidirilabilir hatta kapatilabilir)

5) merkezi sinav yapilmali ancak tip muhendislik saglik ogretmenlik gibi mesleklere gore becerileri olcecek sinav ek olarak yapilmali (tip isteyenlere mesela kadavra gosterilebilir ya da muhendislere bazi teknik mekanik parcalari yaptirma gibi seyler)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skywards

özel ilkokulları, ortaokulları, liseleri ve belki vakıf üniversitelerinin tümünü kapattırıp devlet tekelinde olmasını sağlar ve hepsinin düzenli aralıklarla denetlenmesini mecburi kılardım.

yöneticileri siyasi kimliğine göre değil eğitimci profiline göre seçerdim. yök, ösym, tübitak, meb gibi kurumların işin ehli insanlarla donatılmasını sağlardım.

öğretmenlerin hepsini 3 yılda bir sınava tabi tutarak yeterliliklerinin tekrar ölçülmesini, gerekli başarıyı gösteremezlerse de ona göre bir rota çizilmesini sağlardım.

sözlü notu denen saçmalığı kaldırırdım. erkek öğrencilerine düşük not veren feminazi "öğretmen"ler gördü bu gözler.

her sene 9. sınıfa başlayanlar için tüm okullarda zorunlu olarak meslek tanıtımı çalışmaları yaptırırdım.

alan seçimi denen saçmalığı kaldırır, her öğrencinin 4 yıl boyunca istediği dersi görebilmesi için türkçe ve temel matematik dışında artakalan saatlerde hangi dersi almak istediğini kendi seçimine bırakırdım.

bir öğretmenin bir okulda en fazla 5 yıl çalışmasına olanak tanırdım. böylece kaliteli öğretmenlerden herkes faydalanırdı.

üniversiteleri başarılı kılan şey tercih eden öğrencilerin başarısıdır. üniversitelerin tercih edilme sebebi de imkanlarıdır (yurt dışı bağlantıları, bölümleri, kampüsü, sosyal imkanları vs.) bu yüzden tüm okullara eşit miktarda bütçe ayırırdım.

liseye ve üniversiteye geçişte merkezi bir sınav şart diye düşünüyorum ama nasıl olmalı şu an akıl yürütemedim.

sadece bunlar bile yapılsa çağ atlarız. 5 maddede istemişsin ama eğitim sistemindeki tahribat maalesef 5 maddeyle düzeltilebilecek cinsten değil...
    soruya değer verip uzun uzun yazdığınız için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.