Şimdi Ara

Eğitim hayatından vazgeçmek? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
2.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • profesyonel bir destek almanızı tavsiye ederim.

  • lise sınavından 49 alan çocuk nasıl adhd olsun acaba sonradan ortaya çıkabiliyor mu? benim bildiğim doğuştan komple başarısızlar. (bende tedavi oluyorum)

  • medness M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım concerta kullanıyor. Ama o kadar şikayetçi ki bu durumdan uykudan önce başlayan anksiyete atakları mı birden gelen yoğun melankolik ruh hali mi yoksa asla uykusunun gelmemesi ve uyku düzenin mahvolması mı? Bir ton sorun bu tarz ilaçlar mssyi baskılıyor çünkü. Ben hayatım boyunca hiç ilaç kullanmadım. Bu tarz ağır ilaçları bir hekim tavsiye etse bile ben kendime bunu yapar mıyım emin değilim. Siz de bence haklisiniz. Çok çok ciddi yan etkileri var. Arkadaşım atmıştı saç dökülmesinden ani ölüme kadar yan etkileri var.
    Her dopingin getirisi kadar götürüsü de vardır.
    Abinizin bencillik seviyesini konuşarak düzeltmeyi denediğinizi ve durumun iflah olmadığını düşünüyorum. Aynı sıkıntılar bende de var ailem alkolik evde içip içip bağrışıyorlar. Aslında sorunlar bana kalırsa çözülmek için var. Abinize karşı inanılmaz soğukkanlı olmak için psikolojinizi eğitmelisiniz. Bakın bu konuda şahsi önerim abinizden odanızı ayırın. Sağlamından bi kulaklık alın. Anladığım kadarıyla zaten youtube çalışıyorsunuz. Kulaklıkla çalışın. Soru çözerken yt da çeşitli beyin dalgaları var alfa,beta,teta diye sinirsel bi hastalığınız varsa dinlemeyin uyarıları mutlaka okuyun. Barok dönemi veya bahsettiğim frekans sesleri dinleyerek odaklanılabiliyor hatta transa geçip soruları yüksek bi yaratıcılıkta çözebilirsiniz teta açıkken.Denemenizi de kütüphanede çözersiniz. Onun dışında jim kwik bu adamın beyin optimizasypnuyla ilgili muhteşem videoları var ytda türkçeye de çeviriyordu bi kanal.Mutlaka bakın. Özellikle meditasyonla ilgili bir videosu harbiden ufuk açıcıydı.Bahsettiğim kanala bakın. İşinize fazlasıyla yarar diye düşünüyorum. Mezun da kalsanız üniye de gitseniz.
    Kendi problemlerini kendi çözen ve gerektiğinde kendine minimal bilgisiyle psikoterapi uygulayan birisi olarak yaptığınız şeyi çok iyi anladım.Kendi hatanızı bulmanız ve bunun üzerine yaptığınız derin içsel sorgulama eminim sizi başarıya ulaştırcaktır.Sorduğunuz sorular o kadar çözüme götürücü ki zaten siz bence çözümü bulabilirsiniz. Ben de aynısını yapmaya çalışıyorum. Yöntemlerimiz inanılmaz benzermiş. Benim iki epostam var biri benim psikoloğum ve akıl hocam mesela. Hayat danışmanı gibi her problemimi gidip ona anlatıyorum.d
    Hocam kütüphane demişsiniz. Ama gerçekten insan içinde yaşama pek uygun değilim galiba. Nefesim darlanıyor. Beynim çalışmamaya başlıyor. Sanki herkes beni izliyor gibi hissediyorum. Bu lanet olası odadan malesef çıkamayacağım ben gibi. Napacağım gerçekten bilmiyorum. Ama hayatımda tutunduğum tek dal olan hayallerimden de vazgeçemiyorum. Tekrar deneyeceğim bu kesin. Ama bakalım nasıl bir çözüm üreteceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: medness

    Bu mesaj silindi.

    son cümlenizi insan biraz daha büyüdükçe anlıyor. sene boyunca evdekiler yüzünden ne yaparsam yapayım hayatım değişmeyecek. düzgün bi aile yapısına sahip olmadığım sürece başarı gelmeyecek diye düşündüm. çünkü okula gidiyordum etrafıma bakınıyordum. hepsinin ama hepsinin sekmez düzenli bir aile hayatı vardı. iyi, eğitimli, bilgili anne babaları vardı. ama biraz daha büyüdükçe aileme şükretmeye başladım onlar olmasa asla hayatımı değiştirmeyi bu denli fazla istemezdim çünkü. bana büyük bir motivasyon oldular. bir senemi tüm bu olumsuzluklara odaklanarak geçirerek büyük bir hata yaptım mesela.

    kütüphane demişsiniz kesinlikle deneyeceğim bahsettiniz şeyleri. yapıcı tavsiyeleriniz için inanılmaz teşekkür ederim. çok faydalı oldu söylediğiniz her şey. gerçekten teşekkür ederim.

    sizin de belirli sorunlarınız var belli ki. unutmayın her problem çözülmek için vardır. siz de zaten sağlıklı ve yapıcı bi kafa yapısındasınız anladığım kadarıyla. benden de fikir almak isterseniz burdayım problem çözmeyi severim.d





  • Hocam öncelikle herkes akademik olarak başarıya sahip olmak zorunda değil. Ama eğer yemek yapmayı çok seviyorsunuz gastronomi okuyabilirsiniz bence. Arkadaşım sözelde ilk 600e girmişti hayali gastronomi olduğu için çok daha düşük sıralamalı bir okula gitti. Çok mutlu şu an. Sürekli farklı tarifler deniyor, farklı mutfaklardan yemekler yapıyor. İnsanın sevdiği mesleği yapması önemli. Sözelde sıralama yapmak daha kolaydır diye tahmin ediyorum. Hayatınız boyunca sevdiğiniz şeyi yaparak para kazanmak sizin sağlığınız için de çok daha iyi olacaktır. Araştırın bence bölümü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patheticmuggle -- 2 Ağustos 2021; 14:58:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Study with me kanallarıyla çalış bir süre.Çalışırken soru sayısından gitme kronometreyle çalış su içerken bile durdur.Özellikle bir şey düşünmeye başladığın an durdur.Bunu yap diyorum çünkü basit bir konudan 100 soru çözüyorsun aa çözdüm bugün çok çalıştım diyorsun ama 1 saat anca çalışmışsındır.Kaç saat odakta kaldığını gör.Az olduğunu görünce kendini zorlarsın.Biraz spor vs.bedensel faaliyetlere yönel.Doktora gidebilirsin.İlaç kullanmana karşı bir ailen varsa sarı kantaron diye bitki var onun çayını iç antidepresan etki yapıyor sakinleştiriyor vs vs tabi içmeden birilerine danışsan iyi olur.Biraz da kendini çaresiz hissetmek gerekiyor.Masadan kalkmalarim benim de çok oldu ama olumlu şeylere ulaşmak ve olumsuz durumlarimin içinden kurtulmam için yapmam gereken şey o masada kalmaktı.Kendine 50k vs diye hedef belirleme çok iyi yerleri hedefle 1k olacak gibi çalış.Ya da belki sayısal dersler snelik değildir alan değiştir dilci ol eaci ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam merhaba,
    Yaşadığınız şeyleri iki senedir yaşıyorum.Eksiksiz ve tam olarak aynı.
    yüzde 2 dilimlik bir liseden mezun oldum ve ailemin beklentisi benden çok yüksekti ama ilk sene eşit ağırlıkta 167k yaptım ve bunu çalışmama bağladım oysaki sorun odaklamamaktı.Bu sene yine aynı sorunları bu sefer ağlayarak ve daha şiddetli bir şekilde yaşamaya başladım bundan dolayı tekrardan mezuna kalmaya takatim yok gibi ama asla istemediğim bir üniversitede istemediğim bir yerde okumak da çok canımı acıtacak. Ben kendi savaşımı kaybettim gibi etrafımdaki kimse ailem özellikle bana inanmıyor bu sene yarı sıralamaya çekebildim bu arada 87k.
    Ben denemelerde de odaklanamıyordum sizde de aynı durum var mı bilemem bu sınavda da yaşandı.

    Size verebileceğim tavsiyelerden biri sizi sürekli gözetleyecek ve takip edecek bir koç bulmanız ben bunun bizim gibi insanlar için çok gerekli olduğunu düşünüyorum.Alanında yetkin birinin olması sizin için daha iyi olacaktır.Eğitim koçunuzun size günlük hedefler koyması sizi ana odaklayacak ve stres seviyenizi aza indirecektir ve ödev yapma duygusu sizi aşırı tatmin edecektir.Lise sınavında başarılı olmamı açıkcası buna bağlıyorum.Aynı zamanda akıllı bir çalışmada bulunacaksanız böylelikle.

    Dershaneye gidin.
    Hocam dershane çok büyük bir disiplin sağlayıcıdır ben bu sene evden çalıştım ve kendi kabuğuma daha da çok çekildim dershaneye gitmemek en büyük pişmanlıklarımdan.

    Soru çözmeyi ihmal etmeyin.
    Soru çözmek sizi aktif odaklanmaya götürecektir ilk aylar ağlayabilirsiniz sızlanabilirsiniz ama sonrasındaki rahatlayacak ve otomatiğe bağlayacaksınız.Benim en büyük hatam sürekli konu çalışıp aktif öğrenmeyi fazla uygulamamaktı.Aktif öğrenme bu sınav için en yegane şey.

    İstediğiniz bölümü ciddi manada belirleyin.
    Lisem eşit ağırlık lisesiydi ve eşit ağırlık alanında çok başarılıydı bundan dolayı ben de eşit ağırlık oldum ama başından beri eşit ağırlığın benim için olmadığını biliyordum.Motivasyonum sürekli kırılıyordu çünkü bunu istemediğimi biliyordum.Mezuna kaldım demeden istediğinizi belirleyin motivasyon bu sınavda en önemli etkenlerden biri.
    Mezuna kalmak kötü bir şey değil hatta insanı geliştiren bir dönem.Bu dönemde kazandığınız beceriler bundan sonraki hayatınızda da başarıya gitmenizde yardımcı olacaktır.
    İyi çalışmalar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.