Şimdi Ara

Ege Kimya Müh vs Marmara Metalurji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sıralama n kac

• 88k

• Uppppp

Hocam marmara metalurji ders planı vs Gazi ders planı bak sen karar ver

Kimya müh mü malzeme müh mü karar veremeiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bi up

• Malzeme mühendisliği hakkında sorun varsa cevaplayabilirim
  • Clawson kullanıcısına yanıt
    Hocam çok merak ediyorum bu bölümün çalışma şartları, başlangıç ve ileri maaşları, derslerin zorluğu vs. ortalama bir yazı yazabilirseniz sevinirim. İstanbul Üni'de tutabilir benim, nerde okuduğunuzu da belirtirseniz sevinirim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • inceuclusarjaleti İ kullanıcısına yanıt
    Genel mühendislik okumak daha mantıklı hocam

Hocam marmara metalurji hakkında neler biliyorsunuz? Is imkanları, hocaların eğitimi, staj imkanlari vs. Siz nerede okuyorsunuz?

İş bulmakta sorun yaşar mıyız hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shieldwall

Hocam çok merak ediyorum bu bölümün çalışma şartları, başlangıç ve ileri maaşları, derslerin zorluğu vs. ortalama bir yazı yazabilirseniz sevinirim. İstanbul Üni'de tutabilir benim, nerde okuduğunuzu da belirtirseniz sevinirim :)
    Çalışma şartları senin hedeflerin ve isteklerin doğrultusunda değişiyor aslında, yani açmak gerekirse Ar-Ge’de bir labda da çalışabilirsin, akademisyen olup üniversitede çalışabilirsin, ülkemizde daha çok olan metalurji bilgini kullanabileceğin ağır sanayide çalışabilirsin(ortalama 1500 dereceli yerlerden bahsediyorum ağır mecazi değil maalesef ), tasarım konusunda çalışabilirsin veya herkes gibi satış mühendisliği de yapabilirsin. Üretimin olduğu heryerde çalışabilirsin anlayacağın. Kabaca anlatmak gerekirse polimer, metalurji, seramikler(aklına ilk evde kullanılan eşyalar gelecek evet bu da bizim alanımız ama bahsetmek istediğim elektro seramikler) ve biomalzemeler bizim çalışma alanlarımız. Başlangıç maaşı da ileri maaşta sana bağlı. Satış mühendisi olup ortalama maaşlarla çalışan da var, her yol yüzbinlerle para kazanan insanlarda var. Mesela benim hocamın piezoelektrik şirketi var sattığı bazı parçalar Türkiye’de çalışanın ortalama yıllık aldığı maaş kadar. Dersler ise genelde yazılan gibi sözel değil ama bir bilgisay mühendisi veya elektronik mühendisliği kadar da sayısal değil. Malzeme bilimi adı üstünde bir bilim dalı. O yüzden kolay denilemez. Ben Gebze teknik üniversitesinde okuyorum. Zamanında gtü kompleksim yüzünden geçiş yapmak için İstanbul üniversitesini orada tanıdığım bir doçent sayesinde gezmiştim. Gezdikten sonra bana tek katkısının daha fazla sosyallik olacağını fark ettim ve vazgeçtim. Akademik olarak şu an bulunduğum yer daha ileride benim için avantajları daha fazla. Sonra o hoca da itüye geçti zaten.

• inceuclusarjaleti İ kullanıcısına yanıt
    Selam ben gebze teknikteyim. Marmara metalurji hakkında bir bilgim yok maalesef ama şimdi senin için baktım ve kağıt üzerinde karşılaştırmasını yapacağım ki fikir edinin. Öncelikle ders programı gördüğüm kadarıyla metalurji(metal bilimi) ağırlıklı. Bizde ise metalurji, elektronik malzemeler, polimerler, seramikler eşit ağırlıkta. Yani bizler programda önemli olan malzeme dalları hakkında eşit oalrak ders alıyoruz. Lab sayısı marmara 18, gtü 30. Akademik kadro olarak marmara araştırma görevlileri dahil 17, bizde ise sadece öğretim üyeleri 19 (araştırma görevlileri dahil olunca 35 civarı olması lazım). Ayrıca bizim okulda nanoteknoloji labı var ve en son 7 ayrı araştırma yapılıyordu malzeme bilim bölümü tarafından. Hocaların hemen hemen hepsi bizde abd ingiltere ve japonyada master ve doktorası yapan kişiler, eğitimi oldukça iyi. Marmarada bu konu hakkında yorum yapmam doğru olmaz çünkü orada okumuyorum, marmara öğrencisine sormanız daha doğru olur. İş imkanlarından yuakrıda biraz bahsettim daha detay istersen verebilirim. Staj işi gebzede çok fazla çalışma alanı olduğu için rahat oluyor açıkçası. Ayrıca stajı hocaların yanında labda da yapabiliyorsunuz. Marmara staj işini ise yine oradan birine sormak lazım. Son olarak genel fikrim odtü itü ve sabancı malzeme size hem akademik hem de sosyal olarak çok iyi olanaklar sunar. Eğer bunlar olmuyorsa ya akademik olarak iyi bir yeri ya da sosyal olarak iyi bir yeri tercih etmeniz lazım. Benim fikrimce ilk üç hariç gtü iyte tobb oldukça iyiler. Mesela tei uzun dönem stajyer programı buralarla anlaşmalı iken marmara ytü istanbul gibi yerlerle anlaşması yok(https://www.tei.com.tr/tr/kariyer/staj-basvurusu). Aklıma bir çırpıda gelenler bunlar. Sorunuz varsa çekinmeyin. Son olarak okulumun sosyalliği büyük ihtimalle karşılaştıracağınız diğer üniversitelerden daha kötüdür. Bu da aklınızda bulunsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.