Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (3128. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76.189
Cevap
37
Favori
2.186.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31263127312831293130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bu arada ne bu duygusallık böyle yaa ; gündüzleri eğitim, akşamları makara yapacaz geçecek gidecek keyfimize bakalım, böyle yaparsanız sizin şafak bitmez bak demedi demeyin ;)
  • benım bolumde ıns muh sınıfımızda 1 tane bayan vardı 30 sap 1 bayan neysekı kaldıgımız dersleri almak ıcın alt sınıflara ust sınıflarda akldıkları derslerı almak ıcın bızım sınıfa gelınce bayan sayısı 2-3 oluyodu ondan kafamı kaldırdıgımda surusune bereket erkek gormeye alıskınım

neysekı unı hayatı bu kdr saplı samanlı gecmedı arada dısı arkadaslarımız bıze o soguk karlı kıs gunlerını atlatmamızda yardımcı oldular sagolsunlar

Orijinalden alıntı: KUTAHYASPOR

bizin jeoloji mühendisliği de fena değildi %55 kız %45 erkek (: jeofizik, çevre ve endüstri de bize yakın kimya dışında ; diğerleri elde patlar (:

jeoloji, jeofizik kızları aşırı kokoşlardı hiç işim olmazdı, çevre yaramaz, endüstridekiler bizde çap yaparlardı ancak dersten başka dertleri yoktu. bilgisayar bölümüne laf diyemem 3 sene enişteleri oldum. ama kimya belaydı yaff. hatırlarım sınıf arklarım bizide tanıştır onlarla diye peşimde dolanırlardı. makine, inşaat, elektrik-elektronik Allah kurtarsın (:
    Bari sen her gece yorgun sesiyle
    Saat on ikiyi vurduğu zaman
    Beni unutma
    Çünkü ben her gece o saatlerde
    Seni yaşar ve seni düşünürüm
    Hayal içinde perişan yürürüm
    Sen de karanlığın sustuğu yerde
    Beni unutma
    O saatlerde serpilir gülüşün
    Bir avuç su gibi içime, ey yar
    Senin de başında o çılgın rüzgar
    Deli deli esiverirse bir gün
    Beni unutma
    Ben ayağımda çarık, elimde asa
    Senin için şu yollara düşmüşüm
    Senelerce sonra sana dönüşüm
    Bir mahşer gününe de rastlasa
    Beni unutma
    Hala duruyorsa yeşil elbisen
    Onu bir gün benim için giy
    Saksıdaki pembe karanfilde çiğ
    Ve bahçende yorgun bir kuş görürsen
    Beni unutma
    Büyük acılara tutuştuğum gün
    Çok uzaklarda da olsan yine gel
    Bu ölürcesine sevdiğine gel
    Ne olur Tanrıya kavuştuğum gün
    Beni unutma..

Orijinalden alıntı: kablosuzAg

benım bolumde ıns muh sınıfımızda 1 tane bayan vardı 30 sap 1 bayan neysekı kaldıgımız dersleri almak ıcın alt sınıflara ust sınıflarda akldıkları derslerı almak ıcın bızım sınıfa gelınce bayan sayısı 2-3 oluyodu ondan kafamı kaldırdıgımda surusune bereket erkek gormeye alıskınım

neysekı unı hayatı bu kdr saplı samanlı gecmedı arada dısı arkadaslarımız bıze o soguk karlı kıs gunlerını atlatmamızda yardımcı oldular sagolsunlar

ama sen askerken bu lüksünde olmucak ::) valla kıymetını şimdiden anladım çevremdekilerin internetimin . Beğenmediklerimiz burnumuzda tütcek bir kaç ay sonra :)

Neyse beyler saat geç olmuş bnm sahte casioda ödtü ztn :)

iyi geceler size ALLAh rahatlık versin yatağınızın kıymetini bilin .
  • Bugünlerde herkes gitmek istiyor.
    Küçük bir sahil kasabasına,
    Bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara...

Hayatından memnun olan yok.
    Kiminle konuşsam aynı şey...
    Herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği.

Öyle "yanına almak istediği üç şey" falan yok.
    Bir kendisi.
    Bu yeter zaten.
    Her şeyi, herkesi götürdün demektir.
    Keşke kendini bırakıp gidebilse insan.
    Ama olmuyor.

Hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor.
    Yani herşeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor.

Böyle gidiyoruz işte.
    Bir yanımız "kalk gidelim",
    öbür yanımız "otur" diyor.

"Otur" diyen kazanıyor.
    O yan kalabalık zira...
    İş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile,
    Güvende olma duygusu...
    En kötüsü alışkanlık.
    Alışkanlığın verdiği rahatlık,
    Monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor.
    Kalıyoruz...
    Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz.

Evlenmeler...
    Bir çocuk daha doğurmalar...
    Borçlara girmeler...
    İşi büyütmeler...
    Bir köpek bile bizi uçmaktan alıkoyabiliyor.

Misal ben...
    Kapıdaki Rex'i bırakıp gidemiyorum.
    Değil bu şehirden gitmek,
    İki sokak öteye taşınamıyorum.
    Alıp götürsem gelmez ki...
    Bütün sokağın köpeği olduğunun farkında,
    Herkes onu, o herkesi seviyor.
    Hangi birimizle gitsin?

"Sırtında yumurta küfesi olmak" diye bir deyim vardır;
    Evet, sırtımızda yumurta küfesi var hepimizin,
    Kendi imalatımız küfeler.

Ama eğreti de yaşanmaz ki bu dünyada.
    Ölüm var zira.
    Ölüme inat tutunmak lazım,
    İnadına kök salmak lazım.

Bari ufak kaçışlar yapabilsek.
    Var tabii yapanlar, ama az.
    Sadece kaymak tabakası.
    Hepimiz kaçabilsek...
    Bütçe, zaman, keyif... Denk olsa.
    Gün içinde mesela...
    Küçücük gitmeler yapabilsek.

Ne mümkün.
    Sabah 9, akşam 18
    Sonra başka mecburiyetler
    Sıkışıp kaldık.
    Sırf yeme, içme, barınmanın bedeli
    Bu kadar ağır olmamalı.

Hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz.
    Bir ömür karşılığı, bir ömür yani.
    Ne saçma...
    Bahar mıdır bizi bu hale getiren?
    Galiba.

Ben her bahar aşık olmam ama
    Her bahar gitmek isterim.
    Gittiğim olmadı hiç,
    Ama olsun... İstemek de güzel.

Orijinalden alıntı: gokaykac

quote:

benım bolumde ıns muh sınıfımızda 1 tane bayan vardı 30 sap 1 bayan neysekı kaldıgımız dersleri almak ıcın alt sınıflara ust sınıflarda akldıkları derslerı almak ıcın bızım sınıfa gelınce bayan sayısı 2-3 oluyodu ondan kafamı kaldırdıgımda surusune bereket erkek gormeye alıskınım

ama sen askerken bu lüksünde olmucak ::) valla kıymetını şimdiden anladım çevremdekilerin internetimin . Beğenmediklerimiz burnumuzda tütcek bir kaç ay sonra :)

Neyse beyler saat geç olmuş bnm sahte casioda ödtü ztn :)

iyi geceler size ALLAh rahatlık versin yatağınızın kıymetini bilin .

yok bea tertıp o arkadas okdarda luks sayılmazdı hadı ıyı geceler tertıp..

tertıpler bende yatar herkese ıyı geceler az kaldı dıcem ama ınanmayın cok cok az kaldı saglıcakla
    bu arada endüstri en kolay bölümlerden biri olduğu için çok da dersle alakaları yoktu bazılarının ; bizim zamanımızda hereke kampüsünde okuyan uluslar arası ilişkilere çok takılırdık onları severiz, sonrasında umuttepeye taşındılar biz de mezun olduk :) hereke kızları o zaman modaydı (:

iyi geceler
  • quote:

bu kadar da acımasız sınıflandırmayalım bizim kızlarımız çok da kokoş değildir aslında esenimiz, sibelimiz bi kaç tanesi daha öyleydi ama :)
    bu arada endüstri en kolay bölümlerden biri olduğu için çok da dersle alakaları yoktu bazılarının ; bizim zamanımızda hereke kampüsünde okuyan uluslar arası ilişkilere çok takılırdık onları severiz, sonrasında umuttepeye taşındılar biz de mezun olduk :) hereke kızları o zaman modaydı (:

beyler ne olursa olsun iibf yi yada siyasalı tek geçerim :)

endüstri kimya bahane iibf kızları şahane her türlüsü var isteyene tikky isteyene rock yıldızı :)
  • quote:

mesele o soğuk karlı kış gecelerini atlatmaksa hiç sıkıntın olmasın, devrelerin euro 5 normlarına uygun metan gazı salınımlarıyla ortamı yeterince sıcak hale getireceklerdir.

Orijinalden alıntı: taffytaffy

bize sınavdaki komutan tercihlerimize sınavın sonucunun tesir ettiğini kısa dönem istiyorsan veya uzun dönem istiyorsan sınavda başarılı isen şeçtiğiniz şartta askerlik yapmanıza olanak sağlayabilir demişti..

Ben anlamış değilim hala bu sınavın neye yaradığından tertipler, o komutanın dediğine göre; ben gerçekte kısa dönem isityosam, formlara uzun dönemi işaretler sınavdada boş kağıt veririm böylece bana "sen sınavda başarısızsın gel bakalım kısa dönem yapacaksın" mı dicekler yada tam tersi. olurmu acaba böyle bi mantık..

bu kadar da acımasız sınıflandırmayalım bizim kızlarımız çok da kokoş değildir aslında esenimiz, sibelimiz bi kaç tanesi daha öyleydi ama :)

hereke kampüsünde işletme okuyan arkadaşımı ziyarete ilk gittiğim günü hatırlıyorumda bizim barakalara ne küfür etmiştim. sonra umuttepe çıktı mertlik bozuldu :P
    adresindeki askeri birliklerimizin google earth görüntüleri kayıt etmeye başlamıştım ama liste çok uzun. :D 200 ü geçtim.

Önce Komandolarımızın eğitim aldığı birlikleri paylaşmak istedim.

Kısaca

DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR
    DAĞ VE KOMD.TUG.K.LIĞI HAKKARİ OTLUCA (Bulamadım)

1 İNCİ KOMD. TUG. K.LIĞI KAYSERİ ZİNCİDERE
    2 NCİ KOMD.TUG.K.LIĞI BOLU
    3 ÜNCÜ KOMD.TUG.K.LIĞI SİİRT
    4 ÜNCÜ KOMD. TUG. K.LIĞI TUNCELİ
    5 İNCİ KOMD.A.K.LIĞI ÇANAKKALE GÖKÇEADA "2 NCİ KOR."
    6 NCI J. KOMD. ER EĞT. A. K.LIĞI MANİSA KIRKAĞAÇ
    7 NCİ J. KOMD. ER EĞT. A. K.LIĞI İZMİR YENİFOÇA

olarak dosyayı hazırladım görmek isteyenler yerlerini bilmeyen ekteki dosyayı Google Earth kurulu bir bilgisayarda rahatlıkla izleyebilirler.

http://www.2shared.com/file/9676446/7564d2c8/Komando_Eitim_Alaylar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agulday -- 4 Aralık 2009; 16:31:19 >

bize sınavdaki komutan tercihlerimize sınavın sonucunun tesir ettiğini kısa dönem istiyorsan veya uzun dönem istiyorsan sınavda başarılı isen şeçtiğiniz şartta askerlik yapmanıza olanak sağlayabilir demişti..

Ben anlamış değilim hala bu sınavın neye yaradığından tertipler, o komutanın dediğine göre; ben gerçekte kısa dönem isityosam, formlara uzun dönemi işaretler sınavdada boş kağıt veririm böylece bana "sen sınavda başarısızsın gel bakalım kısa dönem yapacaksın" mı dicekler yada tam tersi. olurmu acaba böyle bi mantık..

Orijinalden alıntı: ozilmedre

quote:

merak etme tertip sınavı ahzırlayanlar dahi anlamıyor ne işe yaradığını, öss gibi kaç doğruyla nereye gidilidiği açıklansa işin rengi çıkacak ortaya ancak öncelik hep ordunun ihtiyaçları. 2 türlüde mantık kurmak mümkün fazla doğru yapanı aha bu zeki adam diyipte uzun dönem yapabilirler veya tam tersi fazla doğru yapana helal olsun haketti istediği tercihe girmeyi diyipte tercihine uygun yönlendirme yapmaları da mümkün. en iyisi bunlara takılmamak, kalmış şunun şurası 5 gün. tek gerçek eğer tercih ettiğiniz yönde bir sonuç olmazsa, sınavda ya fazla doğru yaparak yada bilerek çok yanlış yapan benliğinize okkalı bir küfür savuracağınızdır. şahsen ben öyle yapacağım (:

Orijinalden alıntı: W_R_11

quote:

quote:

merak etme tertip sınavı ahzırlayanlar dahi anlamıyor ne işe yaradığını, öss gibi kaç doğruyla nereye gidilidiği açıklansa işin rengi çıkacak ortaya ancak öncelik hep ordunun ihtiyaçları. 2 türlüde mantık kurmak mümkün fazla doğru yapanı aha bu zeki adam diyipte uzun dönem yapabilirler veya tam tersi fazla doğru yapana helal olsun haketti istediği tercihe girmeyi diyipte tercihine uygun yönlendirme yapmaları da mümkün. en iyisi bunlara takılmamak, kalmış şunun şurası 5 gün. tek gerçek eğer tercih ettiğiniz yönde bir sonuç olmazsa, sınavda ya fazla doğru yaparak yada bilerek çok yanlış yapan benliğinize okkalı bir küfür savuracağınızdır. şahsen ben öyle yapacağım (:

ben çok farklı düşünüyorum bence özel stratejik bilinmeyen alanlarda yada bölgelerde uyanık zeki sağlam adam arıyorlar cok zeki olanları yani full cekenleri yada full e yakın olanları orada kullanıyorlar geri kalanları uzun kısa diye ihtiyaca göre askeriye kendisi belirliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gece ve düşler -- 4 Aralık 2009; 3:42:26 >

Orijinalden alıntı: gece ve düşler

quote:

Orijinalden alıntı: W_R_11

quote:

quote:

ben çok farklı düşünüyorum bence özel stratejik bölgelerde uyanık zeki adam arıyorlar cok zeki olanları yani full cekenleri orada kullanıyorlar geri kalanları uzun kısa diye ihtiyaca göre askeriye kendisi belirliyor

walla ben nazarlık niyetine 1 boş bıraktım. yırttım mı :P

@kutahyaspor birader sakin ((:
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.