Şimdi Ara

EFSANE MATEMATİK SORULARIM YARDIM(TÜREV AĞILIKLI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
5
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel sorıular matematik ders videosu dinlemek istersenhttps://www.youtube.com/channel/UCN4TpGZi3LeGh1rYI8AI3hA
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 38 c mi 2 üssü sonsuz bölü 3 üssü sonsuz 0a gider

• Son soru alfa 90 deeeceye giderken ucgenin iki buyuk kenari da ayni sonsuza yaklasir. Limitte bolum 1 olur.

• Bu resimleri buraya koymak yerine ugrassaydin yarisini cozerdin emin ol kolay gelsin:D

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbarang

Son soru alfa 90 deeeceye giderken ucgenin iki buyuk kenari da ayni sonsuza yaklasir. Limitte bolum 1 olur.

Anlamadım ikisi de sonsuza yaklaşıyorsa neden 1 olsun cevap ki hangi 2 kenar

• ilk5bin İ kullanıcısına yanıt
    Aciortay teoreminden oa/ab=ok/bk cikar. Simdi sen aciyi doksan derece yaparasan ikisinin de uzunlugu (ok ve bk) sonsuz olur ve paralel olur. Ama doksandan azıcık buyuk deger verdin mi ucgen olusur ve ok ve bk neredeyse ayni büyüklüğe ulasir. Acirotay teoreminden oran 1 cikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gizemlidost

Bu resimleri buraya koymak yerine ugrassaydin yarisini cozerdin emin ol kolay gelsin:D

1 saatimi aldı koymak metehan zaten boş boş takılıyodum daha kolay böylesi

• ilk5bin İ kullanıcısına yanıt
    Peki ben de bakiyorum lütfü yardimim dokunsun:)

• quote:

Orijinalden alıntı: gizemlidost

Peki ben de bakiyorum lütfü yardimim dokunsun:)

kim ifşa etti la beni sana.. Neyse araya bikaç kek soru kaçmış zaten ama dönüp tekrar çözesim gelmiyor zaman kaybı bence. Eyvallah

• Benim de fotolar upload yapasim gelmedi kim ettiyse etti hado hoş kal:D

• Up

• 1.soruda parabol y^2 li oldugundan ve tepe noktasi 0 dan gectiklerinden ,y eksenini kestikleri noktalar simetrik olmalidir,sagda diktortgenin x eksenini kestigi yere a dersek,y eksenini kok a+2 ve kok a-2 de keser,dikdortgenin x eksenini kestigi yerlerin biri a digeri (2-a)/2 olur diger parabolden. Sonra sonuc olarak bir kenari (3a-2)/2 diger kenari 2kok a+2 olan dikdortgenin maximum alani isteniyor. Bu alan ((3a-2)/2)•2kok a+2 dir.turevini 0a esitlemeliyiz maximum alan icin.turevini carpim turevinden3(koka+2) +(1/(2koka+2))•(3a-2) buldum. Bunu sifira esitlersek (9a+10/2koka+2)=0 oldu. Burdan a=-10/9 oldu.bunu alan denkleminde( ((3a-2)/2)•2kok a+2 ) yerine yazarsak cevap -32kok2/9 oluyor. Neden eksi bilmiyorum inan,yarin bidaha bakacagim

• Çıkmış sorular mı bunlar? Çünkü aynı sorular bizim bireyin kitabında da var.

Edit: Sonlardaki sorulara baktım birey föylerinden kesilmiş. Sorumun cevabını almış oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FırtınalıDenizinYolcusu -- 2 Mayıs 2015; 1:40:28 >
  • Up

• 37) 32.sorudaki mantikla (x1-2)(x2-2)<0 olmali.devamini getirirsin

36) p 0 icin sonuc 1 p1 icin sonuc 0 cikar daima.demekki pnindegiline esit. veya p've(p'veyaq') buradan bakarsakta p' oldugunu gorebiliriz direkt kuraldan

• 29) -7-5-3-2-
    146yi yerlestircez 1icin 5 4icin 6 6icinde 7 yer olacak. 5.6.7=210

27)ln tabanina alalim lncosx/tanx olur.(cotx yerine 1/tanx yazdim.)
    turev alalim -tanx/(1+tankarex) 0 yazarsak sonuc sifir olur. ln tabanina almistik e uzerine alirsak e^0=1

26) 1!.2! 3!.4! 99!.100! bunlari ikiserli gruplandiralim 2.4.6.....100 kalacak tamkare olmayan .(99!.99!.100 yazdik mesela burada 100 kaldi.iki gruplarin hepsine bu yaklasimla bakinca elimizde 2.4.6...100 kaldi) 2.1.2.2.2.3.....2.50 boyle yazarsak 2uzeri50.50! yapar 2uzeri50 tamkaredir bize gerekli olan 50!dir

• 24) 0/0 belirsizligi var turev alirsak;
    (2x+6/xkare+6x+9)/[(1/x+3).x+3)+1.lnx+3)]
    simdi -2 yazalim (2/1)/[1+0]=2

22) payda esitlemesi yapalim.
    x.2^-x+x-1)/x.3^-x-x
    en buyuk dereceli terimleri oranliyoduk sonsuz/somsuzda en buyuk dereceli terimler x liler +x/-x i oranlarsak -1 yapar.(x.a^-x li ifadeleri almadik cunku x artarken o ifadelerin degeri kuculur yani x li ifadenin derecesi daha buyuktur)

21) lnx/1/x yazmissin devamini da getiriversene mubarek.turev alalim 1/x)/-1/xkare ters cevir carp -x yapar 0 yaz 0 yapar

• Up

• 9-http://sketchtoy.com/65053579
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.