Şimdi Ara

EE vs CS / Boğaziçi vs Bilkent (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
4
Favori
5.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

EE vs CS / Boğaziçi vs Bilkent

(En Son Oy Tarihi: 2.9.2023)
Giriş
    hedef odtü cs heralde :D
  • ee ise bilkent derim hocam ben de, okul eecilere çalışıyor zaten :d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mannis kullanıcısına yanıt
    2 gündür fikrim bilkente doğru kaydı açıkçası hocam bakalım daha çok var tercihlere :)
  • odtüye söylenen sözlerin gerekçesinin "hocalar hiçbir şey yapmıyor, her şeyi kendiniz öğreniyorsunuz" olması yanlış. sürekli ödev veriliyor denmiş e zaten öğrenmenin yolu bu. ders dinlemek isteyene internette bol bol lecture, yazılı görsel her çeşit kaynak mevcut.
    odtüdeki-boundaki öğretim görevlilerinin de soruları cevapsız bırakacağını ya da yardımcı olmayacağını sanmıyorum - ama -bence bilkentte hocalar lisans öğrencilerine daha çok zaman ayırıyordur.
    şahsen en başa bilkent tutsa da odtü ceng yazacağım. akilli zeki cevik 100 adamla okumak daha cazip geliyo simdilik :d boun ise bu ikisi arasinda altta kalan bi secenek diye dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotfrom1984 -- 2 Temmuz 2019; 14:55:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • robotfrom1984 R kullanıcısına yanıt
    bilgisayar istesem düşünmeden boun yazardım valla bence odtü bilkent ve bounun altında kalıyor :D
  • Sciencern kullanıcısına yanıt
    odtü boğaziçi bilkent arasından ben de bilkenti seçerdim ama kapsamlı bursu için. odtü nasıl ve ne açıdan bu ikisinin altında kalıyor açıklar mısın lütfen ? bence desteksiz atıyorsunuz, odtü'nün kampüsü, aidiyet duygusu, lab imkanları, oturmuş köklü bir mühendislik eğitimi ve kültürü, çok iyi hocaları (hem cs hem ee bölümlerinde abd nin en iyi okullarından doktoralı hocaları var MIT gibi okullardan )...

buraya odtü'nün daha çok şeyini yazabiliriz, boğaziçi ve bilkentin altında değil bu iki okulla eşittir odtü. hatta bazı konularda açık ara öne geçer.
    odtü'yü tercih etmeyi düşünmüyorum diyebilirsin ama odtü iki okulun altında kalıyor demek saçma. eğer boğaz manzarında okumak istiyorum diyorsan odtü bu isteğin karşısında boğaziçinin altında kalır tabi ama zevkler görecelidir ben şahsen odtü kampüsünü daha çok seviyorum. bir şehir gibi, odtü ormanı devrim stadyumu lokantalar cafeler..

• Hocam bir cs’ci olarak iki kelam edeyim. Stanford ai labda yaz araştırmasındayım şu an, 1i bilkent 1i boğaziçi ceng mezunu 2 arkadaş da yaz sonu apple ca da işe başlıyorlar hep beraber gittik. Geldiğimin 2. Günü sabancıdan mezun oralarda çalışan 2 üst dönemimi aradım onlar da bazı arkadaşlarını aramışlar küçük çaplı bir türk buluşmasına döndü, o dolaylardan 16-17 kişi 3 de biz 20 kişi oturduk. Tabi okullar da konuşuldu, masadaki herkes koç sabancı bilkent boun odtü mezunuydu. 4 cs 1 ee koç mezunu, benimle 5 sabancı cs’li, arkadaşımla 2 boun ceng, 3 odtü ceng (1i master odtü de olabilir) ve diğer arkadaşımla 3 ceng 2 ee bilkentli vardı. Dikkatimi 2 şey çekti. 1.si koç sabancı ve bilkent mezunları yüksek lisansa gitmeden amerikadaki belli başlı şirketlerden kabul almışlardı ancak odtü ve boun mezunları ya önce avrupada (hollanda gibi) bir yerde çalışmış ya da amerikada yüksek lisans yapmışlardı. Diğer bir dikkatimi çekenin ise bu insanlar yakın zaman dilimlerinde mezun olmalarına rağmen en başarılılarının ODTÜ mezunlarının olmasıydı. Mühendislik kültürü ve çalışma disiplini ile odtü gerçekten bir marka, buradaki saçmalamalara kulak asma. Herkesin kabul ettiği diğer bir şey de oradaki herkesin odtülü hocalar tarafından odtülü gibi yetiştirilmesi idi. Evet koç sabancı fantastik imkanlara , bilkent dünya çapında harika bir akademik kadroya, boğaziçi özellikle türkiye sektöründe müthiş bir marka değerine sahip ancak hepsi (boğaziçinin eğitim konusundaki farklılığına rağmen) “odtü”lü mühendis yetiştirme prensibi güdüyor.

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    aidiyet,çok iyi hocalar,köklü geçmiş vs vs bunlar en az odtü de olduğu kadar bounda da vardır hocam emin olabilirsiniz :) Sadece yaptğımız araştırmalar ve ilgili okullarda okuyan öğrencilerden duyduklarımızla konuşuyoruz tabi ki bunlar ne kanun olacak kadar mutlak doğru ne de destekli sallama diyecek kadar cahilce tutumlar :))
    sadece kendi fikrimiz hocam anlayacağın ama odtü yü savunurken öne sürdüğün her şey ve daha fazlası odtü yü eşit tuttuğun okullarda da zaten olan şeyler bunu unutmaman lazım ki kişilerin kafasında bu okulları ufak tefek şeyler öne çıkarıyor belki ben de bounun kampüsünün güzelliği öne çıkarıyor yani çok doğal şeyler bunlar :)
  • Hocam ee ciler bulunduğunuz yerde yazılım ağırlıklı mı çalışıyorlar çoğu ee cinin mezun olduktan sonra cs ye yönelik çalıştığını duyuyoruz da.
    Bu da yine bir duyum tabi ki yukarıdaki mesajımda da dediğim gibi henüz üniye gitmedik bu okulların birinde bile derse girmedik kafamızda oluşturduğumuz şablonlar puan sıralama o okullarda okuyan öğrencilerin görüşleri gibi şeyler hocam o yüzden piyasada olan şeylerle kafamızdaki şablonlar %100 uyuşmayabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sciencern -- 2 Temmuz 2019; 15:43:17 >
    hocam bounda kampüs güzelliği diyorsunuz ama kuzey kampüste geçecek zamanınızın çoğu... ki odtünün büyüklüğü, her zaman cıvıl cıvıl, hareketli olması bouna şu an gitseniz göreceğiniz kasvet ve sessizlikten kat kat iyidir diye düşünüyorum - daha geçen hafta bouna (güney) gittim. tabii derdimiz kampüs değil. bilgisayar adına da boun'un artısı olduğunu sanmıyorum, aksine belki eksikleri vardır yapılan işler, aktiflik açısından tabii daha iyi bilenlere sormak lazım

Koç mezunu proje yöneticisi gibi bir görevde. Bilkentlilerin birisi mikroçip tasarımı yapıyor diğeri de stanfordda araştırma görevlis tarzı bir şeyde bilmiyorum tam.

• robotfrom1984 R kullanıcısına yanıt
    hocam sonuçlar açıklandıktan sonra bu okullara gidip hocalarla öğrencilerle eksileri artıları konuşmak lazım burda kimin neyin sempatizanlığını yapmasından öteye geçmiyor çoğu kez bilkentte okuyan bilkent diyor odtü de okuyan odtü gibi ama mesela odtü okuyanların çoğunun da hayali boğaziçi bilkent tir belki de bunu göz ardı ediyoruz çoğu kez. Birkaç röportaj izlemiştim hedefi bilkent olup tutmadığı için odtü yazan vs. Tabi ki sıralaması her yere yettiği halde odtü yazan da var yok demiyorum yanlış yere çekilmesin şimdi :d Ama demek istediğim burdan çok da verimli olmuyor okullar hakkkında görüşler çünkü sempatizanlık çok fazla mesela geçen sene bizim okuldan odtü ee ye 5 kişi gitti 2 si bilkent 3ü boğaziçi istiyordu. Ama şimdi bi anket yapsak 5 i de odtü de olduğu için odtü diyecek halbuki geçen sene daha iyi olduğunu düşündükleri başka okulları hedefliyorlardı. Gibi. umarım ifade edebilmişimdir bu sadece odtü için değil hemen her okul için geçerli tabi.
    Basitçe fikir ediniyoruz forumda örneğin bu ankette şuan bilkent cs açık ara bilkent ee den önde :D Şimdi ben bunu görüp bilkent cs mi tercih edeceğim :) yani biraz da oyalanma işi. Dediğim gibi sonuçlardan sonra mutlaka ama mutlaka okulların tercih günlerine falan gitmek birebir incelemek lazım. Ben bikaç kez bouna birer kez odtü bilkente gittim ama okula bağlı olduğumuz için pek özgür değildik tercih zamanı bir daha gidip görmek lazım

• teşekkürler hocam
  • anladığım kadarıyla iki üniversitenin de amaçları farklı, dolayısıyla senin ne istediğin daha önemli gibi geliyor. Başka etkenler de var tabi, senin nerede yaşadığın çevren falan gibi bence ya şartlarını daha detaylı belirt ya da kendin seç
  • hocam nasıl kabul aldınız acaba ?
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an labdayım ama hızlıca özet geçeyim. Sabancıda pure projeleri var bunlara katıldım ve hocalarla çalıştım asistanlık vs gibi, bu sayede hocalarımdan sağlam referanslar aldım ayrıca ai ile ilgili öğrenci makalem ve bir hocamla yaptığım ai projesi vardı bunlar sayesinde çok da zor olmadı full aid ile gitmem. Şurda biraz daha ayrıntı vermiştim —>

• Tebrik ederim hocam başarılarınız daim olsun.

Ben de bu sene sınava girdim ee tercih edeceğim ama boğaziçi ile bilkent arasındayım ben de konu sahibi arkadaş gibi uzun zamandır. Şimdi size soracak çok sorum vardır aslında ama sizin de işleriniz var o yüzden en kısa zamanda vermem gereken bu kararda fikrinizi merak ediyorum. Bilkent mi boğaziçi mi :))
  • Teslas kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, şu an bazı işlerimi bitirdim 8.30a kadar rahatım size cevap vereyim dedim.

Hocam cevabım bilkent ama buraya gelmeden size neden bilkent olduğunu hissettirmek için bazı şeylerden bahsedeyim. Yazıyı sabah 7.44de yazmaya başladım, laba sabah 6 gibi geldim, peki neden ? Çünkü utanıyorum hocam. Benden çok daha bilgili, kalifiye insanlar benden 3 saat geç çıkıyorlar ya da hiç çıkmıyorlar çünkü “bir şey” üzerinde çalışıyorlar. Ben sabah 8de popomu kaşıyarak girdiğimde bu adamlar ikinci kahvelerini içiyor ve çoktan o gün ne yapacaklarını kafalarında kurmuş oluyorlardı. Ben de erken kalkıp erken gelmeye çalışıyorum artık. Bazı işlerim dedim en başında ya o işler analiz uygulamalarının tam kullanımını öğrenmek ve günlük programımı yapmamdı. Disiplin ve yapılan işe saygı tam olarak böyle olmalı, en net gördüğüm şey bu oldu.

Bunları neden anlattım peki ? Şu yüzden. Böyle bir tempoya alışmak böyle ortamlara girmek için türkiyedeki en uygun okul bilkent. Bana bazı arkadaşlar kızıyorlar boğaziçine neden laf söylüyorsun diye ama kusura bakmasınlar lab ve eğitimsel açıdan yeterli değiller. Ayrıca diğer bir faktör de hocalarla kurabileceğin ilişkiler ve imkanlar. Bu yönden bilkent yine boğaziçini katlıyor. Yanlış anlaşılmasın cs ve endüstriside boğaziçini beğeniyorum, cs de halen boğaziçini bilkent koç odtü ve sabancının arkasına yazarım ama minör farklar hariç kayda değer bir şey yok ama eee dediğinde işler değişir. Bilkent ve odtü bu alanın ağalarıdır. Bilkentin odtüden daha iyi olmasını sağlayan tek şey “vakıf üniversitesi” imkanları ve yönetimidir yoksa eğitim ve rekabete hazırlaması konusunda eşitlerdir ayrıca mühendislik kültürü ve ortam olarak da odtü bilkentten daha iyidir. Konu boğaziçi/bilkent olduğundan odtü (çok laf atmışlar koskoca odtüye dayanamadım) hariç diğer üniversitelerden pek bahsetmemeye çalışıyorum ortalık karışmasın diye. Özele inecek olursak aslında koç ve sabancının da bilkente göre +ları ve -leri var. Örneğin derseniz ki ben yarı/süper iletken çalışıcam, biyomedikal araçlar hakkında çalışmak istiyorum, robotik sistemlere/kontrole ilgim var, insan beyninin elektronik yapısını merak ediyorum; gelin sabancıda ee okuyun yanına da ilgi alanınıza göre ders seçim, projelerde yer alın çap yapın derim. Fotonik, kuantum, sensör vs ye ilgim var derseniz koça gidin elit akademisyenlerle birlikte olun derim amma velakin overallda (özel olarak da sinyal, telekom vs gibi alanlarda) bilkent hem eğitimi ile hem ortamı ile hem de oturmuş bilkent imajıyla bilkent bu ikisini bence döver :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.