Bildirim
[EDİT GELDİ] Geçen Yine Proje Yetiştiriyorum...
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
Mesaj
-
-
Bu hangi bölümü projesi birde bu projeden senden ne istediler gardaş site yapma projesi mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mimarlık hocam. Proje karaköy iskelesinde bir kamusal alan oluşturmayla ilgili. İçinde balık pazarı,konferans salonu, kütüphane, çalışma alanları, yaşam alanları, restaurant-bar gibi sosyal alanlar içeren bir projequote:
Orijinalden alıntı: 07kubi07
Bu hangi bölümü projesi birde bu projeden senden ne istediler gardaş site yapma projesi mi? -
Projenden alakasız olarak yorum yapıyorum, keşke bu tip yerlere daha şehir dokusuna uygun şeyler yapsalar. Kabataş iskelesi, galataport, istanbul modernin yanındaki ucube yapılar, metro köprüsü... Şehrin dokusunu sence de bozmuyor mu? -
Bu konuda çok görüş ayrılıkları var. Kent ölçeğinde çalışan şehir planlamacılar, Alan ölçeğinde çalışan mimarlar hepsinin farklı yorum ve düşünceleri var.quote:
Orijinalden alıntı: Sosisli Süt
Projenden alakasız olarak yorum yapıyorum, keşke bu tip yerlere daha şehir dokusuna uygun şeyler yapsalar. Kabataş iskelesi, galataport, istanbul modernin yanındaki ucube yapılar, metro köprüsü... Şehrin dokusunu sence de bozmuyor mu?
bana sorarsan eğer;
Şehir dediğin şey dinamik bir şey. Durmadan göç alıyor durmadan göç veriyor yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor yahut eski ihtiyaçlar tedavülden kalkıyor. bir insanın bile 2 günü tıpatıp aynı olmazken bir şehrin 'dokusu'nu statik bir şey gibi düşünüp buna göre davranmak bana çok sağlıklı bir yolmuş gibi gelmiyor gelişmek için. Bu bağlamda belirli bir dokuya göre hareket etmektense tamamen doku paradigmalarını kırmak sanat anlamında bizi -daha sağlıklı bir yol olmasa dahi- daha farklı daha yenilikçi bir serüvene çıkarabilir diye düşünüyorum. Aynı zamanda dokuyu önemsememek proje çözümlemelerine daha kolay bir yaklaşımda bulunmayı sağlar.
Eyyorlamam bu gadar.
-
Lumion olmasa halimiz yaş he
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
V-ray yok. 2 saat render almak yalan.quote:
Orijinalden alıntı: narrator12
Lumion olmasa halimiz yaş he -
Nedense proje bitince bu resimlerden hep farklı oluyor.Belediye meydan yaptı.Çizilmiş projesi ile yapılan meydan arasında fark var.Hiç benzemiyor. -
çünkü bu tarz gösterimler pazarlamadır. Televizyondaki hamburger reklamları gibi düşün. Reklamda farklı gerçek hayatta farklı. Gösterimdeki asıl amaç daha çok karşı tarafı tahrik etmeye yönelik oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B
Nedense proje bitince bu resimlerden hep farklı oluyor.Belediye meydan yaptı.Çizilmiş projesi ile yapılan meydan arasında fark var.Hiç benzemiyor.
Projenin gerçek anlamda neye benzeyeceğini ön görmen için planlara,kullanılan malzemeye ve bölgenin ışık açılarını bilmen lazım. Paylaştığım resimdeki güneş ışığına baksana. Sen günlük hayatta kaç kere geldin böyle bir ışığa? tamamen pazarlama yani
-
Minecraft sandım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
neredeyse öyle zaten. hatta minecraft'tan daha pratik hemi de pikseli yüksekquote:
Orijinalden alıntı: Drumyr
Minecraft sandım -
Niye bütün mimarlar böyle abidik gubidik şekillerde plan çıkarıyor? Dikdörtgene, daireye noldu arkadaş modası mı geçti?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk soruna cevaben şunu söyleyebilirim. Bütün mimarlar böyle abidik gubidik şekiller yapmıyor. Bugün benim proje grubumdaki diğer öğrencilerin yaklaşık %80'i dikdörtgen-kare gibi kubik formlarda çalışıyor. Bu benim yaptığım gibi organik formların çizimi planlanması zor olduğu için kimse kolay bulaşmak istemez.quote:
Orijinalden alıntı: Scheissenberg
Niye bütün mimarlar böyle abidik gubidik şekillerde plan çıkarıyor? Dikdörtgene, daireye noldu arkadaş modası mı geçti?
Diğer soruna gelirsek dikdörtgen formun bir modası yok. Şuan bilinen en eski-büyük yerleim yeri çatalhöyükte de dikdörtgen yapılar kullanılmış. Çünkü dikdörtgen formlar matematiksel olarak en işlevli formdur. Metrekare olarak kaybın diğer formlara oranla az olur. Yani en işlevsel formdur. Bu yüzden hiçbir zaman modası geçmez. Çünkü moda değil matematiktir.
Daire de en işlevsiz formlardan biridir. Bu yüzden çözümlemesi zordur.Ama çözümleyebilirsen estetik zevk için kullanılır. -İstisnai durumlarda zorunluluktan da kullabilirsin tabii o proje yerine bağlı. ben genel konuşuyorum.-
Topyekün hepsine bir cevap vermek gerekirse, Mimarın görevi zaten insanın duygu,düşüncesine sosyal bir yapıyla hitap etmektir. Bir müzik gibi. Sevdiğin kızla bir sokakta yürürsün ya o sokağı şekillendiren yıllar boyunda hatıranda gözükecek yapıyı oluşturuyor adam bir yandan. Bu yüzden sanatsal unsur içerir mimarlık. Yoksa oturur sen de apartman çizersin zor bir şey değil. 5 tane 20metrekare dikdörtgeni yanyana üstüste koy apartman oluyor zaten.
-
Anladım hocam. Bu planları çizerken işin mukavemet kısmına giriyor musunuz? Çizdiğiniz planlarda inşa edilememesi ya inşa edilse bile dayanamaması gibi durumlar oluyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hangi okul? -
Maltepe uni
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi mimarlık fakültelerinde 2 tarz eğitim sistemi oluyor genelde: teknik ve tasarım.quote:
Orijinalden alıntı: Scheissenberg
Anladım hocam. Bu planları çizerken işin mukavemet kısmına giriyor musunuz? Çizdiğiniz planlarda inşa edilememesi ya inşa edilse bile dayanamaması gibi durumlar oluyor mu?
Teknik üniversiteler ve bazı üniversiteler teknik bilgiye daha çok ağırlık verirken. çoğunluğu vakıf üniversiteleri olan bölümler daha çok tasarıma ağır veriyor.
Tabii ki de eğitim olarak statik-betonarme gibi dersler alıyor herkes. Aynı şekilde tasarım dersleri de alıyor. Ama demek istediğim şimdi tekniğe ağır veren üniversitelerde mukavemet hatası yaparsan kalırsın. Tasarıma ağırlık veren üniversitelerde mukavemette ufak tefek sorunlar olsa da tasarım bir iş görmüyorsa kalırsın.
Bu projenin kolonlarını ve perde duvarlarını ayarladım lakin öyle oturup hesap yaparak kaç yük çeker ne olur diye değil de göz kararı yapıyorsun. Belirli bir süreden sonra zaten az çok nereye kolon gelmesi gerektiğini kaç cm'lik kolon gelmesi gerektiğini gözünle görüyorsun.
Tabii tüm bunlar eğitimde olan kısım. Gerçek hayata geçirilecek bir projede daha detaylı oluyor bu işler.
Mesela bu proje diyelim gerçek hayata geçirilecek bir projeydi. Ben projeyi aşağı yukarı tasarladıktan sonra inşaat mühendisine gönderiyorum. O da buraya şuraya bu şekilde kolonlar gerek diyor. Ben de ona göre tasarladığım projeler üzerinde değişiklikler yapmak zorunda kalıyorum. Ama bu iş böyle olmuyor tabii. Çalıştığın insanlar önemli. Şimdi inş. müh. sırf kendisine kolay geliyor diye 25cmlik bi kolon ister. Ama gel gelelim benim istediğim kolon 30cmlik olsun. Böyle durumlarda işte kavgalar gürültüler çıkıyor.
İnşaat mühendisleriyle mimarların sektördeki anlaşmazlıkları ve gıcıklıkları bu yüzden geliyor. Statik hesaplardan dolayı.
Dayanamaması gibi durumlar ise genelde işçilik hatasından oluyor. Çünkü imara bir proje verirken her şeyin santimi santimine veriyor ve bunların bir kuralı oluyor. Yani bir hastane tasarlıyorsun diyelim. Merdivenlerin ortalama kalınlığı 17,5-20 diye biliyorum. Sen şimdi 30cm merdiven kalınlığı koyarsan plana imardan geçmez. Aynı şekilde statik durumlarda da böyle işliyor durum.Gerisi Şantiye şefiyle ustanın düzenine kalıyor. Genelde sorunlar bu yapım aşamasında çıkıyor zaten. Tabii kendin için yaptığın özel mülkiyetler ayrı. Onlarda istersen 100cm kolon çek istersen 1metre merdiven kalınlığı yap.
-
Çok güzel açıkladın hocam eline sağlık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
EDİT -
Ne kdr aldin hocam? Yanit verirsen sevinirim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- eski sevgilisini unutamayan kız
- milli piyango online kazanan var mı
- cbd yağı türkiye"de yasal mı
- dini nikah nasıl düşer
- nasılsın sorusuna komik cevap
- sodyum iyon batarya
- penis nakli
- izafiyet teorisi nedir
- prompt mühendisliği nedir
- 5g nedir zararları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X