Şimdi Ara

EDIFIER R2000T MÜ? CREATIVE GIGAWORKS T3 MÜ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorunun ses kartından çok kayıtların çöplüğü olduğunu daha iyi anlmanız için şu videoyu da izleyebilirsiniz, @by_guitar'a anlatmaya çalıştığım olay bu:http://www.youtube.com/watch?v=3Gmex_4hreQ

boşuna ses kartınızı suçlamayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtksn -- 12 Nisan 2012; 19:47:52 >
  • isyaaaaaaaen :)

yahu Hi-Fi'nin Fi'si (fidelity) gitmiş, çöp kayıtlar kalmış, millet bunları dinlemek için ne paralar harcıyor. çöp'ü birazcık daha iyi gösteren sistemlere, kayıpsız sıkıştırmalara zaman ve para yatırıp büyük işler yaptıklarını sanıyorlar, çöp'ü biraz daha kötü sistemden dinleyene gülüyorlar falan.

ama hep bu pazarlamacılar yüzünden oluyor bu, basıyorlar kartların kutusuna bir takım değerler, kullananlar da dinledikleri çöpten farkı bir keyif alıyor. o kadar para verdikten sonra herhalde o keyif mecburen alınıyor.
  • @by_gitar

hocam ben onboard ses kartı ile çalışmıyorum. elimde Creative Sound Blaster Audigy LS pci ses kartı var. işimi görür mü? yada dediğiniz 100 dolarlık kartı mı almalıyım. arada bir sürü mesaj yazılmış. açıkçası hepsini okuyasım gelmedi. gereksiz tartışmalar dolu konuda.bu yüzden direk soruyorum.

teşekkürler.
  • sırf bu ses kartıyla nasıl oldugunu merak ettiğimden imkanım olmamasına ragmen. artık çok ihtiyaç duymuyorum diye ipodumu satıp bi tane AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card alacam. bakalım o zaman söylenenler gerçekten efsane mi yoksa o zaman bu monitörler gerçekten %10 gibi bi performanstan dediğiniz gibi %70 lere kadar çıkacak mı.. eğer abartılmıyorsa gerçekten bu kadar farkederse bunları led tv me takıp bi r19000tII de laptopa alcam.
  • ama ikinci el bi AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card denk gelse bana ilaç gibi gelecekti...
    çünkü sıfırı için kredi kartında limit yok mecbur satsam bile gelecek aya bekleyecem.. denk gelirse biri satarsa forumda haberiniz olursa bi pm atsanız memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megalomanyag

ama ikinci el bi AUDIOTRAK Prodigy CUBE External USB Sound Card denk gelse bana ilaç gibi gelecekti...
    çünkü sıfırı için kredi kartında limit yok mecbur satsam bile gelecek aya bekleyecem.. denk gelirse biri satarsa forumda haberiniz olursa bi pm atsanız memnun olurum.

200 lira harcayıp sesi beğenmedin ve 200 lira daha harcamayı düşünüyorsun? 400 lira harcadıktan sonra sesi beğenmediğini söyleyebilecek misin?

kendini profesyonel olarak tanıtan, söylediklerini HİÇ BİR veri ve açıklama ile desteklemeyen, tanımadığınız insanlara nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz? Bu kart ucuz, dolayısıyla dandik, bu kart pahalı dolayısıyla iyi gibi sözlerden öte bir anlamlandırmada bulunulmazken nasıl oluyor da siz kendi kulaklarınıza değil de bu açıklamalara inanıyorsunuz? paranızın hiç mi kıymeti yok ki internette bir yerde okuduğunuz, neye göre sallandığı belli olmayan %10 verim, %70 performans gibi verilere dayanarak alışveriş yapıyorsunuz?

Eh, birazdan biri gelse ve elektrik kablolarının değişmesi gerektiğini, 100$ dan ucuz uzatma kablosuyla ancak %20 performans alacağınızı söylese ona da inanırsınız.

İngilizceniz varsa 2009 yılında, New York'ta düzenlenen AES show'da müzik piyasasındaki kandırmacalar ve insan algısının karşılaştırma yaparkenki yetersizliği üzerine şu konuşmayı izleyin:http://www.youtube.com/watch?v=BYTlN6wjcvQ&feature=related

yok hayır ben efsanelere inanmak istiyorum, böyle daha mutluyum diyorsanız ve hala memnun değilseniz tanesi 150$ olan manyetik kablo kaldırıcısından edinin. bu kablo kaldırıcılarını 1 buçuk metre arayla yerleştiriyorsunuz ve yerde biriken manyetik alandan kurtuluyorsunuz.

hala memnun değilseniz, paranızı saçabileceğiniz daha çok şey var, hiç merak etmeyin.

• ya ne yapıyım şaşırdım valla mrtksn.
    senin creative ile denemeni bekliyecem bi yandan. yarın gelir hoparlörlerin sanırım.
    ne yapıyım elimde deneyecek gidip görecek karşılaştırma yapabilecek imkan yok. iki ihtimal var. ben bunları bu şekilde begenmedim. 1- ya geri verecem
    2- yada forumlardaki yorumlara göre ses kartı alıp tatmin olmaya çalışacam.

ne yapıyım sen ne önerirsin yerimde olsan sen ne yaparsın.
    ben ucuz demedim savuracak çok paramda yok. sadece ne yapacagımı şaşırdım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: etufan_cetin

@by_gitar

hocam ben onboard ses kartı ile çalışmıyorum. elimde Creative Sound Blaster Audigy LS pci ses kartı var. işimi görür mü? yada dediğiniz 100 dolarlık kartı mı almalıyım. arada bir sürü mesaj yazılmış. açıkçası hepsini okuyasım gelmedi. gereksiz tartışmalar dolu konuda.bu yüzden direk soruyorum.

teşekkürler.

Creative in bu işler için üretmiş olduğu en başarılı kart creative audigy 2 zs modeliydi..uzun süre oldu hatta bu seriden biri special edi. gibi birşeydi..unuttum...
    ondan sonra cıkan bütün kartlarının mikrofon ve midi amaçlı kullanımlarda üstelik birde düzenleme gibi çok kanallı işlemlerde başarılı olduğunu söyleyemem..elindeki kart yerine 2.el bir audiophile 192 bulmaya çalış..bir cift studyo monitörüyle daha verimli bir sistem olur..senin kullanacağın amaç dogrultusunda mantıklı olan bence bu...

***kimseyi küçümsediğim falan yok.. öyle anlaşıldıysa benim hatam affola..belki düşüncelerimi dogru aktaramıyorumdur...buna lafım olmaz zaten edebiyat derslerim pek iyi değildi..

Compresor olayına gelince tüm cihazlarda var zaten...mixerlerde.. yada yazılım olarak..gerektiğinde kullanıyoruz..**** lerde cevrim yapılan materyal dogrultusunda uygulanabiliyor yada en basit şekliyle duyamadığımız sesleri yokediyor mantıgıyla bu işlem olmuş olabilir..Ama çok büyük yanlışın var...İnsanın duyduğu duymadığı ve baskın frekanslar bellidir...kişiden kişiye ufak farklılıklar gösterebilir..kiminin kulağı daha hassastır kiminin değildir...
    Amacımız hep f/p üzerine ve kalite üzerine en iyi duyumu almak...Ölcülebilen değerlerden bahsediyoruz...Üstelik compressor heryerde herşey için kullanılmaz böyle birşey mümkün değil..elektronik müzikten bahsediyorsan onlarda bile yetenekli mastering engineering işleri ortaya çıkıyor...

Bizim amacımızda zaten bu sınırlama bastırma yada dengeleme olaylarını en net şekilde ortaya çıkarabileceğimiz..yani kaliteli müzikle kalitesiz müzik arasında ayrım yapabileceğimiz sistemi ortaya çıkarmak...

Pratikte ve teoride kaliteli bir ses kartı olmadan bu farkları zaten duymanız mümkün değil... o yüzden gereksiz polemik gibi geliyor...canlı performans kayıtları, konser vs kayıtları, akustik kayıtlar sadece ama sadece cihazlardan işlem görmüyor bildiğin gibi..software lar yada harici cihazların yardımıyla mastering işlemi görüyor...eğer o dengeleme ve kayıp senin düşündüğün şekilde olsaydı(wikide yazanlarla ilgili türkçe kaynak gerekli ufak tercüme hataları anlamını yitirmesine sebeb oluyor)..bir filmi izlerken cevresel sesler mesafeler ve perspektifler olmazdı... her albümde böyle dengeleme vs işler yapılıyor yada bize gelen medya standart olarak böyle birşey barındırıyor gibi bir yaklaşım mümkün değil...

Sence t3 alıp onboard kartla kullanmak ne kadar mantıklı?

windows deneyim puanı mantığıyla oluyor bu iş...en taban performans sistem performansındır.. 500Tl kolon...10 Tl kart...mantıklı gelmiyor bana...

Bir daha belirtiyorum studyo tipi kolonlardan almak isteyen arkadasların 5 tanesinden 4 ü ben bass ı önemsemiyorum kalite ve temiz ses benim amacım..müzik dinlemek ağırlıklı gibi yaklaşımlarla geliyorlar..

Hangi kulak ilk defa dinlediği studyo tipi monitör kolonlarını yarım saat onboard kartla dinleyip...rezildi vs gibi şeyler yazıp geri gönderince kusuru kolonlarda arar?

Ben söyleyeyim ne istediğini bilmeyen kulak...

Kimse zaten harici kart alınca basslar çoğalacak falan gibi şeyler yazmadı...ama şu var ki her ses kartının çıkış kalitesi+gücü farklıdır..en basit şekliyle bu güç deprem hesap mantığında ölcülür... x3 birim arttığında %40 artar ki sen zaten herkes biliyorsun..kavramları bilmemek zaten aldığımız ürünün ne için ve ne şekilde kullanılabileceğinde bize soru işaretleri bırakıyor..Herkes bilmek zorunda da değil..Ama en azından hem tecrübe hem teknik yardım bulmak mümkün...

Onboard'a nazaran harici kart frekansların daha net duyulmasına yol acacaktır...bunu da biliyorsunuz ve o yüzden ses kartı alıyorsunuz...

Ben monitör ve ses kartı alayım... başkası onboard kartla dinleyince beğenmesin(zevkleri değil verimliliği tartışıyoruz) ona ses kartı tavsiye etmeyeyim..

Kusura bakmayın ses kartsız olmaz...Kaliteli medyasız olmaz... kaliteli ses sistemsiz olmaz..

Ayrı bir durum daha var...ses standartlarını beğenmezsin...daha bass daha farklı bir tip ses sistemi ihtiyacın olandır..ee o zaman bu sistemle işin ne ?

Bu sistemi alıyorsan hakkını verecek bir kartın olacak yada olacak..olmayacaksa almayacaksın... alıpta yarım saat dinleyip..performans alamayınca(kaldı ki yarım saat dinlemek ne kadar yeterli tartışırız) bu sistem rezil vs gibi sallamaya kalkmayacaksın...belki studyo monitör tipini beğenmeyebilirsin...Sub lı 2+1 vs sistem senin tarzındır kabul...Ama gerekliliklerini sağlayamadığın ve ihtiyacına uygun olmayan sisteme sallamakta acıkcası etik yada vs bi sürü kavramlardan biri değil...!

Neden 16w kolonlara ses kartı aldın? yoksa onboard ses kartı kulaklık ve kolonların için yeteri kalitede ses sağlayamıyor muydu?

Kolonların gelince bir incele unboxing yada nasıl bir inceleme yapacaksın merak ediyorum..

• by_guitar çok hırçınlaştın bencede millet sana saldırmıyor ama sen sana saldırıyoruz gibi davranıyorsun. tavrın hoş gelmiyor. sataşıyorsun artık yazılarında.

hoparlörleri sen üretmişsin gibi savunuyorsun hakikaten çok sahiplenmişsin. onlara gelen lafı sana gelmiş gibi davranıyorsun sanki kendini hoparlörlerle özdeşleştirmişsin biraz sakin ol.

biz yanlış bilgilendirme yapmadık atıp atıp tutmadık dünden beridirde dinliyorum.

dediğim ve 40 defa tekrarladıgım şeyde onboard ses kartı ile ve daha evvel 2+1 ler gibi sublu sistemler kullananlar ve rock tarzı müzik severler çok yadırgayacak ve hiç begenmeyecek.

bu alet her ne olursa olsun 250 tl civarı bir alet az değil onboard kartla rezil ise bile bence bu bile bir eksikliktir. 30 tl lik alette onboardla takıp dinliyordum sonucta.
    bu gece bile her ikisini en az saatlerce farklı farklı tarzlarda müzik dinleyip denedim. sert parçalarda r2000t den sadece tınlama sesi gibi ses geldi. çok boguk ve işkence gibiydi.

bu açık ve net ses kartla denemediğim için bilemem ama onboard kartla evet 30 tl lik aletten bile kötü!

• sallamak ne ya anlamıyorum.? hiç hoş değil... sallayan kim? zaten ne kadar dinlediğimizi ne şekilde dinlediğimiz ne kartla dinlediğimizi belirttik pardon ama neyi sallamışız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_guitar

Neden 16w kolonlara ses kartı aldın? yoksa onboard ses kartı kulaklık ve kolonların için yeteri kalitede ses sağlayamıyor muydu?

Onboard ses kartı kulaklıklarımı besleyemiyordu, amfi düşünüyordum ama kulaklık amfileri zaten çok pahalı, yeni hoparlör alınca da artık bir ses kartı almak mantıklı hale geldi. biraz bir ses kalitesi artışı varsa da yanıma kar kalmış olur. Aktif monitörlerde zaten ses kartından yüksek güç çıkmasına gerek yok, adı üstünde, aktif monitör - yani kendi amfisi var.

dynamic range compression olayını anladın mı bilmiyorum, ingilizcen iyi mi bilmiyorum. ses mühendislerinin, yani bu işin profesyonellerinin bu konuda yapmış olduğu konuşmalar var, eğer anlamadıysan sorunu onları izleyerek anlayabilirsin. ingilizcen yeterli değilse(herkes ingilizce bilecek diye bir şey yok ama ne yazık ki çoğu kaliteli kaynak hep ingilizce) inceleme kısmına bu ses mühendislerinin konuşmalarını özetleyebilirim, hatta tembelliğimin miktarına bağlı olarak bir iki videoya altyazı hazırlayabilirim ki insanlar videoların tamamından yararlansın.

dynamic range compression sorunu bu seviyedeyken ses sisteminden verim alamazsınız. daha stüdyodan çıkarken davullar iptal edildiyse, istediğiniz kadar pahalı kolon, amfi ve ses kartı kullanın, yapacak pek bir şey olmaz. Creative güya X-Fi Crystalizer ile bu sorunu gidermeye çalışmış ama çok başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim.

hadi diyelim ki iyi bir kayıt buldun, top DAC'a, amfi'ye ve kolonlara geçti. Tabi ki bazı cihazlar diğerlerinden daha iyi performans verecektir, ben de buna kefilim ANCAK 10 liralık hoparlör ile 50 liralık hoparlör arasındaki kalite farkı kadar büyük bir farkı 50 liralık hoparlör ile 500 liralık hoparlör arasında da bulmayı beklemeyin. Aynı şey ses kartı ve amfiler için de geçerli.

veya şuna benzeteyim, 64kbps'lik mp3 ile 128kbps'lik mp3 arasında muazzam bir fark varken, kbps'yi bir daha ikiye katladığınızda yani 256kbps'ye ulaştığınızda 128kbps'lik mp3 ile arasında bu kadar büyük fark duymayacaksınız. 64 ile 128'i karşılaştırırken hangisi düşük kalite olduğunu tereddütsüz söyleyebilecekken 128 ile 256'yı karşılaştırırken belki defalarca dinlemeniz gerekecek doğru sonuç için.

Aşağı yukarı tüm elektronik cihazlarda böyle, belli bir minimum kaliteye ulaştıktan sonra, çok az bir performans artışı için kat kat fazla para verirsiniz.

10 liralık hoparlör ile 100 liralık hoparlör arasında 10 kat fazla kalite farkı varsa, 100 liralık ile 1000 liralık arasındaki fark en fazla 2 kattır. 1000 liralık ile 100,000 liralık arasındaki fark belki 2 kat bile değildir.

O yüzden Monitörleri beğenmeyen arkadaşlar birazcık bir kalite artışı için şimdiye kadar harcadıklarının bir kaç kat fazlasını harcamalarını önermiyorum. Beğenmedikleri şey ses kartının veya hoparlörün kalitesi değil, 2.0 konseptidir. Farklı kulvarlarda bu cihazlar, daha fazla para harcayarak kulvar değiştirtemezler. Beğenmedikleri sesin biraz daha değişiği olur ve gene beğenmezler ama bu kadar harcadıktan sonra da geri dönemezler. Belki alışırlar ve mecburen çok severler, bilemiyorum.

@megalomanyag, hocam gerçekten beğenmediysen iade et rahat et. ama ben monitör severim mesela, belki alışırsan sen de seversin :) birazcık bir kalite artışı için ses kartına para harcayacak gücün varsa birazcık daha kaliteli müzik(kaliteli derken, kayıt kalitesi) dinleyebilirsin. baştan sona gürültü olmayan, iyi kayıtlı müzik denesen(jazz falan olabilir belki) belki müzik zevkin bile değişir ve alacağın kaliteli ses kartı ve bu hoparlörlerle çok mutlu da olabilirsin. ama hiç beğenmediysen, hala olumlu bir gelişme olmadıysa iade et gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtksn -- 12 Nisan 2012; 23:26:57 >

• quote:

by_guitar çok hırçınlaştın bencede millet sana saldırmıyor ama sen sana saldırıyoruz gibi davranıyorsun. tavrın hoş gelmiyor. sataşıyorsun artık yazılarında.

hoparlörleri sen üretmişsin gibi savunuyorsun hakikaten çok sahiplenmişsin. onlara gelen lafı sana gelmiş gibi davranıyorsun sanki kendini hoparlörlerle özdeşleştirmişsin biraz sakin ol.

biz yanlış bilgilendirme yapmadık atıp atıp tutmadık dünden beridirde dinliyorum.

dediğim ve 40 defa tekrarladıgım şeyde onboard ses kartı ile ve daha evvel 2+1 ler gibi sublu sistemler kullananlar ve rock tarzı müzik severler çok yadırgayacak ve hiç begenmeyecek.

bu alet her ne olursa olsun 250 tl civarı bir alet az değil onboard kartla rezil ise bile bence bu bile bir eksikliktir. 30 tl lik alette onboardla takıp dinliyordum sonucta.
    bu gece bile her ikisini en az saatlerce farklı farklı tarzlarda müzik dinleyip denedim. sert parçalarda r2000t den sadece tınlama sesi gibi ses geldi. çok boguk ve işkence gibiydi.

bu açık ve net ses kartla denemediğim için bilemem ama onboard kartla evet 30 tl lik aletten bile kötü!

r2000 modeli zaten o sınıfın özellikleri en kırpılmıs modeli...üstelik ben marka savunmuyorum :) monitör tipi kolonlarla onboard ses kartından verim alamayan bilgi fakiri arkadaslara bilgi vermeye çalışıyorum...takarsın takmazsın o sana kalmış...kimsenin ismine cismine saldırmadım..

Bu tip kolonların(yamaha,edifier,m-audio vs) onboard ses kartıyla performans vermesi imkansız..senin eksiklik göreceğin yer kolonlar olmamalı ayna olmalı..önce bilgiyi edin, sonra donanım eksiğine bak...başından beri onboard'la performans alamayacagını sende biliyordun..sordun söyledi herkes...hala eksiklik arıyorsun.. :)

Sana şimdi bu yazıda sataştıysam bile araya ayna koydum.. yine yazdıklarım yanlış yerlere çekiliyor...Hakaret var mı ? yada toplum önüne itip yargılamamı yapıyorum? iftira yada küçük düşürücü rencide edici bir tavır gibi mi geliyor sana? belki kelimelerle ifade etme yeteneğim sınırlıdır yada karşı tarafın anlama kabiliyetinde bir sıkıntı vardır.. Ama bir yerlerde kopukluk olduğu belli..

Tekrarlıyorum marka savunmuyorum..benimsediğim şey marka değil...kolon tipidir...daha dogrusu studyo tipi kolonlardan nasıl performans alabileceğindir..

zaten frekansı tutturamadığımız ama studyo tipi kullanan arkadaslar öyle yada böyle harici bir kart ediniyor yada edinmesi gerektiğini biliyor...Başkalarına kart gereksiz deselerde kendileri alıyor burada bir gariplik yok mu?

Onboard la performans vermeyen studyo monitörlerinin herhangi bir sıkıntısı yoktur...hala bu bile bir eksiklik diyorsun...arkadaşım nasıl bir onboard savunucusu oldunuz... :)

Tamam onboard olması cok yararlı...harici kart bozulunca yada hiç olmayınca, imkanlarımızda el vermiyorsa kurtarıcı... ama hala kaliteli yok değerleri söyle yakın falan gibi yaklaşımlar anlamsız... Ekran kartı olayından bahsettim..onboard la crysis2 full oynamayı deniyor musun?

LCD yada LED yada CRT monitörü farketmiyor onboard ekran kartı crysis2 yi görüntünün kaynagında işlerken yeterli gelmiyor..

Led monitörün var diye FPS yada görüntü kalitesi artmıyor..ekrana gelmiyor bile öyle bir kavram...

Aynı şey ses unsurlarında da gecerli...kolonların kaliteli de olsa...ses kaynaktan kaliteli gelmiyor...Haklısın kolonların eksiği kaynak kalitesiz bile olsa güzel cıktı kalitesi vermesi...Cünkü kolonlar kaliteli medya ve kaliteli medya işleyen kaynakla kalitesiz kaynak farkını açık ve net şekilde ortaya çıkarabilecek kadar geniş duyum kalite ve aralıklarına sahip..umarım anlıyorsundur :)

çok yanlış çok...

• quote:

by_guitar çok hırçınlaştın bencede millet sana saldırmıyor ama sen sana saldırıyoruz gibi davranıyorsun. tavrın hoş gelmiyor. sataşıyorsun artık yazılarında.

ya hocam bu aletler pro oldugu icin aslinda normal muzik dinlemek icin produksiyon yada muzik duzenleme icin kullanmayacaklar bence almasinlar.zaten bu tip aletleri alanlarda orta seviye de olsa seskarti vardir.urunden adam gibi performans icin ses karti sart diyor byguitar.bu tum studyo tipi cihazlar icin gecrrli.arkadasa yuklenmek yanlis bence.konuyu baslatanlar sormus hangisinialalim arkadasta cevap vermis.eger onun demesiyle aldiysan biraz risk almis oluyorsunuz vesonucta begenmesenizbile iade ettiniz ve paranizi aldiniz.size kalan masraf en fazla30 liradir.bu da aldiginiz riskin bedeli.

• dönüp okumanız gerek en başında zaten kulvar kategori yada her ne isim verirseniz farklı olduğunu kıyaslanamayacağını söyledim...

Compressor dediğin şey güzel kardeşim müzisyenlerin tuşelerini öldürür... Bir kere daha söylüyorum altyazı cevirmene gerek yok...video yada benzer bir yere monte etmenede gerek yok...Bunun hakkında yazılmıs makaleler ve acıklamalar mevcut..hemde bu işin piri türk uzmanlar tarafından...dünyada ne kadar söz sahibi ve piri var ise..bizimde kendi sınırlarımız içinde bu işleri hakkıyla yapan insanlarımız var...

O yüzden dediğin gibi compressor uygulanmış olan medyalarda var... ama uygulanmamıs olan medya da mevcut..hemde her türden...film..müzik... vs...

muziktek forum bu konuda kaynak gösterilebilir...

Platformlar arasında seçim için kimseyi yargılamadım bakın cok ciddi bir noktayı atlıyorsunuz...

İsteyen istediği platformu secer...2+1 vs...2+0 yada 1+1 ne şekilde bir sistem olursa olsun..ancak o sistemlerin gereksinimlerini yerine getirmek için olmazsa olmazlar vardır...

Seninde kart almakla yaptıgın dogru secim gibi... 300-400 lira bütceyle yola cıkan stereo hi-fi sistemine giriş yapmak isteyen kullanıcılar malesef onboard bu tecrübeyi yaşayarak sistemden soğuyorlar.. Anlatmak istediğin tek nokta buydu...

2+1 arıyordu da studyo monitörü aldı onboard la denedi falan filan bunlar üzgünüm tavsiye yada tecrübe paylaşanlarıda ilgilendirmez...yanlış başlarken yapılmıştır..tercih ve ihtiyac kavramlarındaki tercihlerden kişiler sorumludur..

Kaliteyi birazcık arttırma diye bir kavramada katılmıyorum...kime neye göre birazcık...eğer herhangi birimizin kulağına göreyse hiç katılmıyorum...

Kusura bakmayın kulak tartışmasına girersek donanımdan daha büyük bir cıkmaza gireriz..Hele hele tarz zevk vs hiç tartışmaya gerek yok...

Spor ayakkabı haricinde ayakkabı kullanmam...Ama klasik tarzda giyenleride yadırgamam...mağazaya gittiğimde tavsiye edilen yada görünüşünü beğendiğim hatta merak ettiğim ayakkabıyı alıp bir süre çıplak ayakla giyince, alışık olmadığım ve kullanımına uygun olmayan biçimde kullandığım için rahatsızlıklar yada beğenmeme gibi bir durum söz konusu olunca dönerim nerede yanlış yaptığımı bulmam çok uzun sürmez..

• quote:

hemde bu işin piri türk uzmanlar tarafından...dünyada ne kadar söz sahibi ve piri var ise..bizimde kendi sınırlarımız içinde bu işleri hakkıyla yapan insanlarımız var...

Tamam, olay milliyetçiliğe de bağlandığına göre bu tartışmayı burada bitirmek lazım, hayret şimdiye kadar yazım hataları üzerinden tartışmamışız.

kaliteli, kalitesiz ekipman tabi ki var ama mucize bekleyen arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. mucizeyi 15 liralık, çakma kulaklıklı mp3 player'dan sonra laptop'ta Koss PortaPro dinlediğinizde bulabilirsiniz ama zaten kaliteli ekipmanlar arasında geçiş yaptığınızda mucizeye yakın bir şey bile görmezsiniz. (tabi harcadığınız paraları haklı göstermek için ufacık şeyleri mucize diye anlatabilirsiniz)

müzik ekipmanı dünyası dipsiz kuyu, biraz araştırsanız insanların nelere nasıl paralar verdiğini görürsünüz ve gözlerinize inanamazsınız. çakıl taşı dolu kavanozun 130$ a satıldığını biliyor musunuz? odaların köşelerine koyduğunuzda odanın akustiği iyileşiyormuş. insanların nelere inandığına, bazı şeyleri nekadar abarttığına şahit olduktan sonra onboard ses kartı monitörden %10 verim alır, audiophile 192 ses kartı %85 verim alır, 1000$ daha koy %95 verim alırsın gibi sözlere biraz daha dikkatli yaklaşmayı öğrenirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtksn -- 12 Nisan 2012; 23:59:50 >

• Şöyle ki;

onboard ses kartıyla %10.... harici kaliteli bir kartla % bilmem kaç... 10.000 lık ses kartıyla %10000 fark alırsın...

Birazcık yada benzer kavramlardan "BİRAZCIK" farklıdır bu konu....

onboard ses kartının ne için ve hangi amaçla üretildiğini pekala benim gibi biliyorsun...Bu farkın birazcık olmadığınıda biliyorsundur..

Sakın onboard ses kartı ve harici bir ses kartı kullanınca birazcık gibi bir kavramla acıklamaya calısmayalım :)

Sistem performans testleri neden ve nasıl yapılıyor?

Birazcıklarla acıklanmıyor bu sonuclar...
  • quote:

Şöyle ki;

onboard ses kartıyla %10.... harici kaliteli bir kartla % bilmem kaç... 10.000 lık ses kartıyla %10000 fark alırsın...

Birazcık yada benzer kavramlardan "BİRAZCIK" farklıdır bu konu....

onboard ses kartının ne için ve hangi amaçla üretildiğini pekala benim gibi biliyorsun...Bu farkın birazcık olmadığınıda biliyorsundur..

Sakın onboard ses kartı ve harici bir ses kartı kullanınca birazcık gibi bir kavramla acıklamaya calısmayalım :)

Sistem performans testleri neden ve nasıl yapılıyor?

Birazcıklarla acıklanmıyor bu sonuclar...

Nerede hocam bu testler? bir tane test koymadın ki önümüze?

Bakalım test nasıl yapılmış, ne kadar güvenilirmiş ve ne sonuca varmış?

• sen sanırım bu bahsettiğin hayali testler hakkında bilgi vermeyeceksin. ben pahalı ve ucuz ses kartı testi linki vereyim:http://www.youtube.com/watch?v=BYTlN6wjcvQ&feature=related

ses kartı testi 42.ci dakikada başlıyor. 25$ lık creative sound blaster fi ile pahalı kartın performansını karşılaştırıyor v.s. izleyin, yüzlerce hatta binlerce dolar vermeye değer mi karar verin.

sevgili okurlar, paranızın kıymetini bilin lütfen, efsaneye, masala para verecekseniz en azından neye para verdiğinizi bilin.
  • Al arkadaşım ses kartlarıyla karşılaştırmalı test...performans adına rakamlar değerler vs...vs.. hayali veya değil...belki güncel kartlarla böyle test yapılsa yada bu teste onboard kartı dahil etselermiş daha aydınlatıcı olurmuş...Benim anlamadığım olay ise nasıl onboard kart ile harici kartın performansını bir tutarsın...Çıkış güclerinin(desibel cinsinden) farklı oldugunu bilmiyor musun? bu bile bariz bir fark yaratacaktır...üstelik ses yüksekliklerinde bozulmalar vs...

yani senin yaptıgın gibi ana dilimde olmayan belki reklam amaçlı yapılmış olabilecek ingilizce bir toplantı yada etkinlikten ne anlamamı bekliyorsun???
    Ben sana orta seviyedeki kartların bile performanslarında farklar olduğunu söylemek istiyorum...

http://thgtr.com/24-bit-ses-kartlarinin-karsilastirmali-testi/14

http://forum.merlininkazani.com/Ses-kart%C4%B1-incelemeler-ve-haberler-m251.aspx

Sen ingilizce atsanda bu türkçe zaman ayırıp okumanı öneririm..hem kullanıcı hemde teknik anlamda tecrübeler mevcut...

Onboard ses kartı ve harici arasındaki farkları duyanlarda zaten yalan söylüyorlar...

Tabii bu farkı anlamak için mutlaka kaliteli kolonunuz olacak...

Tmm elimizde imkanımız yoksa idare edecek şükredip oturacağız ama onboard tüm kartlar sistem kaynaklarını sömürecek...performans ve güçte sınırlı olacak...Zaten kayıt vs işleri için onboardlar girmiyorum bile...dinleme amaçlı idare eder sistemlerdir...idare eder diyorum imkansızlıktan yada iyi kalitede ses sistemi olmayanlar için farkı anlamak dediğin gibi güç olabilir..Ama studyo tipi bir kolonla bu fark çok bariz be arkadaşım.. o kadar kişinin kulakları yanlış mı duyuyor da böyle birşeyi iddaa ediyorlar...

Senin attığın testlerde ben onboardla ilgili birşey göremedim..anlayabileceğimz şekilde bir onboard ve harici karşılaştırması at bilgilenelim öğrenelim..yoksa böyle bir kaynağın ve bilgin devam et onboard kart koleksiyonuna...

Onboard vs elindeki kart benzeri bir kartın performans karşılaştırmasını bulursan aydınlanabiliriz..

• Sen zaten kendi attığın linkte çelişkiye düşmüşsün... youtube videosuna ait link için 25$ lık creative diyorsun...o kart onboard mı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.