Şimdi Ara

EDEBİYATTAN ANLAYAN ARKADASLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • romantizm akımında 'tip degil karakter esas alınmıstır' ne demek?

• karakter tek taraflı şekilde ele alınır. iyiler hep iyi, kötüler hep kötüdür.
  • tip belirli bir kesme ait olan,belirli bir çevreyi,ideolojiyi vb.şeyleri yansıtandır.tip te kişisellik pek olmaz, ait olduğu kesmin genel özelliklerini yansıtır..

karakter ise tipe göre daha kişiseldir ve adının geçtiği yerde kendi damgasını vurur

romantizm akımında da tip değil karakter alınır yani öznellik ve kişisellik ön plandadır...zaten böyle yapılmak zorunda romantizm akımında duyguya düşünceye daha çok ağırlık verilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakanasit -- 10 Nisan 2012; 0:40:52 >
  • anladım peki yine romantizm icin agır suslu bir dil kullanılmıstır ve halkın kullandıgı dil esas alınmıstır diyor.bu celiski degil midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakanasit

tip belirli bir kesme ait olan,belirli bir çevreyi,ideolojiyi vb.şeyleri yansıtandır.tip te kişisellik pek olmaz, ait olduğu kesmin genel özelliklerini yansıtır..

karakter ise tipe göre daha kişiseldir ve adının geçtiği yerde kendi damgasını vurur

romantizm akımında da tip değil karakter alınır yani öznellik ve kişisellik ön plandadır...zaten böyle yapılmak zorunda romantizm akımında duyguya düşünceye daha çok ağırlık verilir

hocam saolasın.pm'den edebiyat sorularımı sormam mumkun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsaneman9100 -- 10 Nisan 2012; 10:02:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsaneman9100

quote:

Orijinalden alıntı: yakanasit

tip belirli bir kesme ait olan,belirli bir çevreyi,ideolojiyi vb.şeyleri yansıtandır.tip te kişisellik pek olmaz, ait olduğu kesmin genel özelliklerini yansıtır..

hocam saolasın.pm'den edebiyat sorularımı sormam mumkun mu?

tabi ki sorabilirsin hocam elimden geldigince cevaplarım

• Bana da sorabilirsiniz Milli Edebiyatın sonuna kadar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kumaslardan Anlayan Arkadaslar.
    7 yıl önce açıldı
    Acil yardim arabadan anlayan ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.Eagle-

Bana da sorabilirsiniz Milli Edebiyatın sonuna kadar..

hocam mesajımdaki ikinci soruya bakabilir misin
  • quote:

anladım peki yine romantizm icin agır suslu bir dil kullanılmıstır ve halkın kullandıgı dil esas alınmıstır diyor.bu celiski degil midir?

şöyle anlatıyım, edebiyatımızda romantizm ağırlıklı olarak tanzimat 1.dönemde kullanılmıştır. tanzimat birinci dönemde yazarlar, halkın anlayabileceği bir dili yani sade bir dili ve halkı bilinçlendirmeyi amaçladı. ancak romantizm akımının etkisinde kaldı ve dilde sadeleşme tam anlamıyla gerçekleşmedi.esas alınmıştır derken kullanılmıştır demiyor, amaçlıyor anlamında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsvrdm -- 10 Nisan 2012; 19:09:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsvrdm

quote:

anladım peki yine romantizm icin agır suslu bir dil kullanılmıstır ve halkın kullandıgı dil esas alınmıstır diyor.bu celiski degil midir?

şöyle anlatıyım, edebiyatımızda romantizm ağırlıklı olarak tanzimat 1.dönemde kullanılmıştır. tanzimat birinci dönemde yazarlar, halkın anlayabileceği bir dili yani sade bir dili ve halkı bilinçlendirmeyi amaçladı. ancak romantizm akımının etkisinde kaldı ve dilde sadeleşme tam anlamıyla gerçekleşmedi.esas alınmıştır derken kullanılmıştır demiyor, amaçlıyor anlamında..

hocam simdi kafama yattı saolasın.
  • Arkadaş cevaplamıs :) başka olursa bakarım kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.Eagle-

Arkadaş cevaplamıs :) başka olursa bakarım kesin.

eyvallah hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.