Şimdi Ara

Edebiyat testi kadar saçma bir şey yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç seçici değil, hiçbir mantığı yok. Tamamen ezbere dayalı, biraz da şans işi. Yüzlerce yazar, binlerce eser, binlerce karakter var. Bunların hangi birini ezberleyeceğiz? Bir de bu yetmezmiş gibi en uç noktalardan soruyorlar, hiç bilinmedik isimler.. İki cümle yazan yazar oluyo biz de onun yazdığı her şeyi bilmek zorundayız. Bir de ezberci eğitime karşıyız diyorlar.

• Sadece edebiyat olsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeyex

Sadece edebiyat olsa

Ya diğerleri yine bir nebze, ama edebiyat çıldırtıyor beni
  • TM seçerken sınavın böyle olduğunu bilmiyor muydun?
  • Aynen hele Bireyin edebiyat soru bankasını önerdiler bu forumda.Bende güvenerek gititm aldım.Divan-Tanzimat filan iyi gidiyordu ki cumhuriyete gelene kadar . Cumhuriyet testtlerinden dün 12 tanesini çözdüm size şöyle söyleyeyim.Ahmet Hamdi Tanpınardan 15-20 soru çözdüm.Düşenebiliyor musunuz ya aynı yazardan 12 testten 15-20 soru çıktı keza Sait Faik de öyle anladım önemli isimlerde e öğrendik 50 kere sormanın ne anlamı var.Yazar mı kalmadı habire 2-3 adamı sorup duruyorsunuz.Cumhuriyette 100-150 tane yazar var bu kitap kitlenmiş 5-10 yazara fix onları soruyorlar dün bu 12 testi çözerken şuranın cumhuriyetini bitiriyimde bir daha bakmıyım şu kitabın yüzüne dedim ama zor dayandım.

Divan ve tanzimata filan niye iyi dedim zaten buradan soracakları adamlar belli tanzimatta 5-10 sanatçı serveti funun 4 sanatçı var önemli olarak adamlar sürekli onları sorarak iyi öğretir ama cumhuriyet testleri kesinlikle çok kötü olmuş .. Ösym mantığından çok uzak sorular ..

• quote:

Orijinalden alıntı: EBvulves

quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

TM seçerken sınavın böyle olduğunu bilmiyor muydun?

Doğru, biyoloji testi çok yaratıcı ve insanı geliştiren cinsten.

helal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucia

Hiç seçici değil, hiçbir mantığı yok. Tamamen ezbere dayalı, biraz da şans işi. Yüzlerce yazar, binlerce eser, binlerce karakter var. Bunların hangi birini ezberleyeceğiz? Bir de bu yetmezmiş gibi en uç noktalardan soruyorlar, hiç bilinmedik isimler.. İki cümle yazan yazar oluyo biz de onun yazdığı her şeyi bilmek zorundayız. Bir de ezberci eğitime karşıyız diyorlar.

bir de o kadar edebiyat calismama ragmen tum emeklerimin bosa gidebilme ihtimali beni cildirtiyor. gidip en duyulmadik seyleri soracaklar yada bilinenleri de mumkun oldugunca anlasilmaz kilmak icin ellerinden geleni yapacaklar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk diye bir şey yok
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Biyolojiyle ilgili bir şey geçiyor mu sorumda?
  • quote:

Sen çok yanlış gelmişsin kardeş. Ben sistemi eleştiriyorum. Neden böyle yapılıyor diyorum. Çok saçma diyorum. Tm seçmekle alakası yok, sen şikayetçi değil misin allah aşkına şimdi yazdıklarıma katılmıyor musun?
  • Başka ne şekilde sorulabilir diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Dönemler, akımlar falan çok rahat yapılabilecek konular eleme yapılabilmesi için uç noktalara gidilmesi gerekiyor. Diğer türlü çok basit bir sınav olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çeşmifesat

quote:

Orijinalden alıntı: Lucia

Hiç seçici değil, hiçbir mantığı yok. Tamamen ezbere dayalı, biraz da şans işi. Yüzlerce yazar, binlerce eser, binlerce karakter var. Bunların hangi birini ezberleyeceğiz? Bir de bu yetmezmiş gibi en uç noktalardan soruyorlar, hiç bilinmedik isimler.. İki cümle yazan yazar oluyo biz de onun yazdığı her şeyi bilmek zorundayız. Bir de ezberci eğitime karşıyız diyorlar.

bir de o kadar edebiyat calismama ragmen tum emeklerimin bosa gidebilme ihtimali beni cildirtiyor. gidip en duyulmadik seyleri soracaklar yada bilinenleri de mumkun oldugunca anlasilmaz kilmak icin ellerinden geleni yapacaklar

Aynen adamlar en duyulmadık bilinmedik kişileri soruyor ve 1 senelik çalışmam boşa gidiyor, demek istediğimi tamamladın gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Valar Dohaeris

Başka ne şekilde sorulabilir diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Dönemler, akımlar falan çok rahat yapılabilecek konular eleme yapılabilmesi için uç noktalara gidilmesi gerekiyor. Diğer türlü çok basit bir sınav olur.

Başka ne şekilde sorulabilir bilmiyorum ama gerçekten bu şekilde sorulmamalı. Bu öğrenciye hiçbir şey katmaz. Zaten sınav anında stres oluyor insan ve bu kadar ezber çok fazla. Bu daha çok hafıza oyununa benziyor. Şimdi burda yazmam bişey değiştirmeyecek tabi ama içimi dökeyim dedim o saçma soruları görünce morali bozuluyor insanın
  • Dediğin gibi bir şeyler yazman sınavı değiştirmeyecek. İçini dök rahatla sıkıntı yok ama bunu kabullenmen lazım. Sen istesen de istemesen de sınav bu. Ayrıca şöyle bi kıyaslayınca çoğu dersten zevkli geliyor bana edebiyat. Hiç yoktan kültür katıyor. Bu zamana kadar tanıdığım yazar 20'yi bulmazken şimdi 100'ü aşmıştır. Bu açıdan bakmak azda olsa rahatlatacaktır seni. Başarılar
  • amaçsız bir ders, oturup ezberlenecek başka da bir yolu yok.
  • Ezbere dayalı değil.Edebiyata ilgin yoksa kitap okumuyorsan sana ezber gelebilir.Ama normal mantığı öğrencinin okuması gereken eserlerden soruyorlar.Ki böyle olduğunu bildiğin halde ve edebiyata ilgin yoksa neden tmden giriyorsun?Sayısaldan deneseydin hocam keşke şansını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vittorioo

Ezbere dayalı değil.Edebiyata ilgin yoksa kitap okumuyorsan sana ezber gelebilir.Ama normal mantığı öğrencinin okuması gereken eserlerden soruyorlar.Ki böyle olduğunu bildiğin halde ve edebiyata ilgin yoksa neden tmden giriyorsun?Sayısaldan deneseydin hocam keşke şansını.

Ya hocam bırak allah aşkına ezbere dayalı değil dedin ya bişey demiyorum ben daha. Ayrıca neden mi tm ye girdim.. Çünkü ben 4 sene lisede sayısal hiçbir ders görmedim, geçen sene sözeldim ve inan düzgün bölüm yok, o yüzden mezuna kalıp tm den giriyorum
  • quote:

quote:

biyolojide saf bilgili soru yoktur ki birde üstüne yorumlayacaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.