Şimdi Ara

Edebiyat Sorularım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son sordugunuz soruda, konuya hakim olan ogrenciler kolay bir sekilde siklari tesbih ve istiare olmak uzere ikiye indirebilirler. Bu soruda tesbih ile istiare arasindaki farki bilip bilmediginiz olculmus. Tesbih sanatinda benzeyen ve benzetilen mutlaka bir arada olmali, istiareden farki budur, unutmamalisiniz. Ek olarak puf noktalari da ogrenin. Ornegin; eger teshis varsa, istiare de vardir. Belali bulbulde teshis uygulandigi icin istiare vardir diyebilirsiniz.

Iyi calismalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 28 Mart 2013; 0:32:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reguse

Son sordugunuz soruda, konuya hakim olan ogrenciler kolay bir sekilde siklari tesbih ve istiare olmak uzere ikiye indirebilirler. Bu soruda tesbih ile istiare arasindaki farki bilip bilmediginiz olculmus. Tesbih sanatinda benzeyen ve benzetilen mutlaka bir arada olmali, istiareden farki budur, unutmamalisiniz. Ek olarak puf noktalari da ogrenin. Ornegin; eger teshis varsa, istiare de vardir.

Iyi calismalar.

Dostum,teşbihte illaki iki öge de olmalı istiare de sadece biri olmalı biliyorum;ama ben şiirde bulamadım bunları.Hangisi ne açıklarsan memnun olurum.
  • Teshis: Belali bulbul

Mecaz: Kan aglayan goz

Cinas: Gul yeter

Istiare: Bulbul benzeyen dolayisiyla kapali istiare. Teshis varsa, kapali istiare mutlaka vardir. Kisilestirilen varlik bir seye benzetilir.

Tesbih: Dizede tesbih sanati yok, cevap e secenegi olmalidir.

• quote:

Teshis: Belali bulbul

Mecaz: Kan aglayan goz

Cinas: Gul yeter

Istiare: Bulbul benzeyen dolayisiyla kapali istiare. Teshis varsa, kapali istiare mutlaka vardir. Kisilestirilen varlik bir seye benzetilir.

Tesbih: Dizede tesbih sanati yok, cevap e secenegi olmalidir.

Çok saol dostum.
  • En son sordugunuz soruda tesbih goze carpiyor. Sadece benzeyen ve benzetilen bulundugu icin tesbih-i belig vardir diyebiliriz. Bu sanatin uygulandigi kisim; nokta benlerin sozudur.

Bu arada diger cevap icin rica ederim, lafi bile olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 28 Mart 2013; 0:57:50 >
  • quote:

En son sordugunuz soruda tesbih goze carpiyor. Sadece benzeyen ve benzetilen bulundugu icin tesbih-i belig vardir diyebiliriz. Bu sanatin uygulandigi kisim; nokta benlerin sozudur.

Evet yaaa Teşekkürler.Bayağı hakimsin konuya başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.