Şimdi Ara

Edebiyat Çalışma(2 Püf Nokta)(Video ve Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
18
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet forumdaşarım.Uygulamış olduğum 2 adet çalışma yönetimden bahsedeceğim.İlki daha etkili diyebilirim.
    Yöntem 1-)Bu yönetimin linkini aşşağı kaynak kısmında verdim.
    Evet belki diyeceksiniz YouTube'da olan hiçbir rehberlikciye koça güvenmem diyebilirsiniz fakat bizim işimiz koçla değil.Bizim ilgileneceğimiz Edebiyat'tan 55 Doğru yapan abimizdir.
    YouTube'ye giremeyen olabilir.Yöntemi bir de sözlü ve resimli olarak anlatayım.
    -Elimizde 2-3 Edebiyat konu anlatım kitabı oluyor.(Ne gerek var diyebilirsiniz ama 3 kitaptan çalışıyorum 3'ünden ortak noktaları seviyorum ayrıca bir kitap önemli noktayı çok iyi vurgu yaparken diğerinde yapmayabiliyor.Ayrıca 3 kez okumuş oluyorsunuz)
    -Bu kitaplardan bir konuyu veya bir yazarı açıyoruz ve okuyoruz.(Şimdiden başlarsanız daha iyi olur.Hergün bir tane bile yazar çalışsanız ayda 30 yazar YGS'ye kadar yaklaşık 180 civarı yazar eder.)
    -Bu kitaplardan okuduktan sonra bir kağıda küçük olabilir yada benim yaptığım gibi (A4'ü yarısına bölüp yapabilirsiniz.) daha sonra ise madde madde yazıyoruz.
    -Maddeler yazarın önemli özellikleri olsa daha iyi olur.Daha sonra önemli eserleri yazıyoruz ki eserlerin hepsini yazmanıza gerek yok.Belli başlı olan ve 2-3 kitapta en çok hangisine vurgu yapıldıysa onu yazın.Testlerde ve LYS'de genelde yazarları özellikleri ile tanıyoruz.
    -Maddeleri bir iki kez tekrar ediyoruz.
    -Şimdi ise ilk yazdığımız maddeleri kapatacak şekilde üstünü örtüyoruz.
    -Maddeleri tek tek aklımızda kaldığınca yazmaya çalışıyoruz.Yazabildiğimiz kadarını yazdıktan sonra kalan maddeleri dolduruyoruz.
    -Bu uygulamayı ben günde iki kez yapıyorum.Sabah ön sayfayı böyle böyle dolduruyorum akşam yatmadan da arka sayfayı dolduruyorum ve bu sayede 1 yazarı günde iki kez çalışmış oluyorum.
    -Ayrıca bir kağıda daha sonra bu yazdığınız maddeleri başka bir kağıda yazın daha sonra yine tekrar edersiniz.
    Yöntem 2-)Bu yöntem biraz daha uğraştırıyor ve biraz da fazla kağıt harcatıyor.
    -Küçük kağıtları alıyoruz.
    -Bir yüzüne yazarın ismini bir yüzüne de eserini yazıyoruz.
    -Daha sonra yazar kısmı içe gelecek şekilde katlıyoruz.
    -Teker teker bunları hallettikten sonra eseri okuyoruz yazarı bulmaya çalışıyoruz.
    NOT:Geçen sene 2.yazacağım yöntemi uygulamıştım verim alamadım.
    Video Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=qM6Zw8Ta4h4
    Kitap Kaynak Önerileri:
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Geçen sene 3 ayda yalnızca 36 NET yapabildim.Fakat hiç alt yapım yoktu ve 3.5 sene yatmıştım.Ne olursa olsun 3 ay boyunca 3 kaynak çözdüm.Alt yapım olmadığı için verim alamadım.Bunu söyleme amacım hem bu kadar net yapıyor hemde öneride bulunuyor diyebilirsiniz fakat bu çözdüklerimden tecrübe ederek ve forumda en çok önerilen kitaplardan yola çıkara öneride bulunacağımı bilmenizi isterim.
    1-)PALME Soru Bankası.Alt yapım olmadığı halde kolayca çözebildiğim test kitabı.
    2-)Birey Soru Bankası.3 ay boyunca çözdüm ve bana alt yapı yaptı diyebilirim bu sene için.Ayrıca dönemim özelliklerini ve en çok bilinen yazarları sorularda 4-5 kez tekrarlayabiliyor farklı farklı testlerde.Onun için dönemin özelliklerini öğrenmek için bu kitap ideal.(Söz sanatları,Uyaklar vs. en iyi bu kitaptan öğrendim.)
    3-)Limit Soru Bankası.Herkesin klasik olarak önerdiği bir kitaptır.Benim alt yapım olmadığı için çok zorlandım ve boşa çözmüş gibi oldum.Yani alt yapı yaptıktan sonra çözmekte fayda var.
    4-)Bilgi Sarmal Soru Bankası(4 Kitap).Bu kitabı ben kullanmadım fakat birçok kişi öneriyor.Geçen sene forumda birçok arkadaşımız bu kitaptan çok memnundu.
    5-)Yayın Denizi Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı Soru Bankası.Evet bunu özellikle 12.Sınıf olan arkadaşlarımızın alıp çözmesini tavsiye ediyorum.Bende bu sene aldım ve şimdiden çözmeye başladım.Geçen sene en zayıf olduğum Cumhuriyet Dönemiydi.Çünkü 3 ayda anca diğer dönemleri bitirebilmiştim Cumhuriyet Dönemine pek zaman kalmamıştı.Ama tabiki bilindiği üzere en fazla soru da Cumhuriyet'ten çıkıyor.Geçen sene benim diğer dönemlerim biraz iyi olduğu için Cumhuriyet'ten başladım.
    Konu Anlatımı Olarak;
    1-)Okyanus Yayınları Konu Anlatımı.Forumda fazla kullanan görmedim neden tercih edilmiyor bilmiyorum fakat konular ve yazarlar güzel anlatılmış.Derse sevdiren kaynaklardan birisi oldu diyebilirim.
    2-)Limit El Kitabı.Yine klasik,herkesin önereceği bir kitap.
    3-)Ekstrem Cumhuriyet Dönemi Başucu Kitabı.Yine forumda fazla kullanan görmediğim mükemmel bir kitap.Bu kitabı kırtasiyeden bulmanız zor olabilir.Pek tanınmış bir kitap değil bende sipariş etmiştim.
    Herkese kolay gelsin.Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım.Aşşağıya Edebiyat'da yanılmıyorsam 50 üzeri net yapan bir arkadaşımızı etiketliyeceğim.Yanlışımız veya eksiğimiz varsa yardımcı olmaya çalışırım umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_CEO_- -- 20 Eylül 2017; 15:46:48 >

• Hocam sende yazıyı bir kontrol et istersen.Eksik varsa ekleyelim veya yanlışım varsa düzelteyim.
  • El kitabından 2 kez konuyu oku ve 4 kaynaktan konunun testlerini yaza yaza cöz

Bunlar cok zaman alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dav -- 20 Eylül 2017; 18:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dav

El kitabından 2 kez konuyu oku ve 4 kaynaktan konunun testlerini yaza yaza cöz

Bunlar cok zaman alıyor

4 kaynaktan yaza yaza çözmü hocam abartmayin lys edebiyat ezberdir ztn ygs gibi çok soru çözerek yorum gelistirmeye gerek yok ezberi orta-iyi olana 1 kaynak yeter konuyu çalişip ezberledikten sonra

• dav kullanıcısına yanıt
    Günlük 15-20 dakikami alıyor hocam

• XHellsing kullanıcısına yanıt
    Hocam yinede en az 2 kaynak olması iyidir.Bazilarinda farklılık olabiliyor

• Mind palace

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mystogan_ kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak ne demek anlamadım

• -_CEO_- kullanıcısına yanıt
    https://m.youtube.com/watch?v=p7yN5vm0rK8

• Mystogan_ kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam

• Hocam bunları yazarken eserleri şiir roman vs. olarak kategorize etmeye gerek var mı?

• Hocam ben yapıyorum fakat hani yazarken zaten akılda kalıyor.Tekrar ederken akılda kalıcı oluyor hocam

• Hocam bir de konu anlatım için limit el kitabı düşündüm. Yanına bir de limitin cumhuriyet el kitabını almaya gerek var mı? Ya da limitten daha iyi bir konu anlatım öneriniz var mı? Yayındenizinin karikatürlerle deşifre edebiyatı nasıldır mesela?
  • O son bahsettiğiniz hiç incelemedim hocam.Fakat limit el kitabı biraz yeterli olur ama yanında Cumhuriyet için alacaksaniz ekstrem bulabilirseniz o iyi onu bulamazssaniz limit el kitabi alabilirsiniz Cumhuriyetin yine

• -_CEO_- kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• Rica ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: -_CEO_-

Rica ederim hocam

hocam peki eserlerin özelliklerini nasıl öğreneceğiz?
  • Hocam eser özellikleri derken eğer şiir mi yoksa öykü mü vs. kast ediyorsanız ben kenarına yaziyorum.Şiirse misal (ş) yaşıyorum yanına.Siz eğer diyorsanız ki misal içindeki karakterler veya o romanın özeti vs. diyorsanız ona saha geçmedim ama yayın denizi eser özetleri var elimde onları da oradan takip edeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: -_CEO_-

Hocam eser özellikleri derken eğer şiir mi yoksa öykü mü vs. kast ediyorsanız ben kenarına yaziyorum.Şiirse misal (ş) yaşıyorum yanına.Siz eğer diyorsanız ki misal içindeki karakterler veya o romanın özeti vs. diyorsanız ona saha geçmedim ama yayın denizi eser özetleri var elimde onları da oradan takip edeceğim

aynen şiir mi öykü mü ne anlatıyor bu sefer veya bu eserin diğerlerinden ayıran özelliği ilk olma özelliği vs bunları nasıl yazmak gerekiyor
  • Dediğim gibi ben yanına yazıyorum hocam.Fakat zaten test çözmekte çok önemli.O ilk olma vs.Onlari test çözerek pekiştirirsiniz anca.Bu uygulamnın faydası olur elbet ama %40 bu faydalı olursa bol soru %60 etkili olur veya daha fazla ondan bol soru çözerek daha iyi eserleri ve konuları kavrayabiliriz hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.