Şimdi Ara

Eczaciyim sorulari alayim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
18
Favori
73.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ilaçların içeriklerini kullanımını okulda ezberliyor musunuz zorunlu mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnbs

Sorunuz varsa yani

Saç dökülmesi sorunu için eczaneden Minoxil adında bir sprey aldım. Düzenli kullanımda işe yarar mı yoksa para tuzağı bir ürün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3D'ne BANDIM

quote:

Sorunuz varsa yani

Saç dökülmesi sorunu için eczaneden Minoxil adında bir sprey aldım. Düzenli kullanımda işe yarar mı yoksa para tuzağı bir ürün mü ?

Hocam ben forumda pmden hemen hemen tüm eski minoxil kullananlara sordum. %70 kullanma diyor. kalan %30 ise uzun süre kullanımında fayda var ama bıraktığında aynı diyor, bende kullanıcaktım vazgeçtim alacaksanda hepsibulvarda diye bir site aslen izmirde eczacı arayıp bilgi alabilirsin istersen elden veriyor ürünü. ben zigavus şampuan kullanıyorum ne yalan söyliim durdurmadı ama azalttı eh idare eder işte. Arkadaşta cevaplar ama yine ben bilgi paylaşayım dedim. hee birde aslen tansiyon ilacı olduğu için damarları genişlettiği ve zararlı olduğunu söyleyende var uzun kullanımda tabi kanıtlanmış değil kimisi bırakınca daha da dökülür diye bırakamamaktan şikayetçi.

• İlaçları *bazı istisnalar var tabi* hangi eczaneden alırsam alayım fark ödüyorum, ama aynı ilaçları bizim buradaki bir eczaneden aldı mı hiç fark ödemiyorum. Hatta annem, anneannem falan da ordan alıyor fark ödemiyor. Bu adam nasıl para kazanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tunç*

Hocam merhaba, öncelikle sizin gibi birine bu soruyu sormayı çok isterdim, şimdi fırsatım varken soruyum dedim.

Ben yaklaşık 1-1.5 yıl önce burun ameliyatı oldum, kapalı burun ameliyatı şeklinde, burun kemeri alındı ve burun ucu biraz desteklendi (etkisi olmadı açıkçası) yani fark edebildiğim tek değişiklik kemerde oldu.

Fakat, son 4-5 aydır sürekli grip oluyorum, burnuma darbede aldım ve kanama oldu, bu darbeden kaynaklı olabilir mi bilmiyorum ama hemen hemen her hafta mutlaka grip oluyorum, ara ara burnumda ağrılar oluyor, bu darbeden öncede oluyordu fakat darbeden sonra sanki biraz daha sıklaştı (psikolojikte olabilir) ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, her hafta mutlaka ama mutlaka grip oluyorum, kendime iyi baksam da sıcaktan dolayı pencerenin yanında yattığımda esen o birazcık rüzgar bile beni grip yapabiliyor ve grip olduğumda da minimum 48 saat sürüyor, ayrıca hemen hemen her kalktığımda ilk 1-2 saat burun akıntısı oluyor, hapşuruyorum falan sonra geçiyor, grip olacağım sabahlarıda burnumda hafif ağrı oluyor ve ordan fark edebiliyorum.

Ameliyat olduğum doktorla da görüşmeye fırsat bulamadım, kendisi özele geçmiş ve ben Üniversite hastanesindeyken ameliyat olmuştum, şuanda tam olarak yerini bilmediğim için gidemiyorum ama fırsat bulduğumda uğrayacağım.

Ayrıca dün kan tahlili yaptırdım aile hekiminde sağlık ocağında, aile hekimine durumu izah ettiğimde kan şekerim olabileceğini ve bu nedenle vücudumun direncinin düşük olabileceğini söyledi, kan tahlili yaptık ve tüm sonuçlar normal çıkmış.

Ayrıca; Grip için bazı ilaçlar kullanıyorum, sizin önerebileceğiniz ilaçlar var mıdır, ayrıca grip aşısı varmış onun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hocam ben bunlar hakkında size bilgi veremem.Doktorunuza danışmanız en iyisi olacaktır.

• 1-Bepanten plus , güneş yanıklarına iyi geliyor diyorlar dogru mu ? önerebilecegin başka bişey var mı ?

2-Bayanlar prezervatif alıyor mu hiç ?

3-erkek/kadın farketmez utana sıkıla prezervatif aldıgı istedikleri oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: qazrfv

üniversite adayıyım da eczacılık yazayım mı? Yeni yasa geldi diyorlar eczacılıkta onu öğrenmeden yazmayın diyorlar bu yeni yasa ne? Ayda ne kadar kazandığınızı pm olarak gönderebilir misiniz?

valla ben ara sokakta olduğum için fazla kazanmıyorum ama sen bilirsin eczacılık güzel meslek fakat zor yanları da var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hououin Kyouma

İlaçları *bazı istisnalar var tabi* hangi eczaneden alırsam alayım fark ödüyorum, ama aynı ilaçları bizim buradaki bir eczaneden aldı mı hiç fark ödemiyorum. Hatta annem, anneannem falan da ordan alıyor fark ödemiyor. Bu adam nasıl para kazanıyor?

aynı bizde öyleyiz az iyilik yapalım diye diye bize para kalmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barixbey

quote:

Sorunuz varsa yani

hocam paradontax diş macunu eczaneler de varmıdır yarın almaya gidecm

her eczanede olmaz hocam ama genelde satılır
  • quote:

Sorunuz varsa yani

Pm attim bakabilir misin acaba.

• quote:

quote:

quote:

Sorunuz varsa yani

Peki önerir misiniz dişlerim kanıyor çok hassas
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sorunuz varsa yani

Peki önerir misiniz dişlerim kanıyor çok hassas

diş etlerin kanıyorsa bi diş etlerini güçlendirici ilaç al dişçiye danış

• Abla doktor, ondan zanax alip , toz haline gtirip univde bir arkadasin birasin atip eglenmistik .. Daha sonra kendi birama atmistim . Saglam kafa yapiyor... Sorum su: olmedigim icin sukretmelimiyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: muratonline

Tırnak batması var sağ baş parmağımda, birazda iltihap var. Hangi merhemi önerirsin?

bi batticon döksen işe yarayabilir gazlı bezlede sararsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

Abla doktor, ondan zanax alip , toz haline gtirip univde bir arkadasin birasin atip eglenmistik .. Daha sonra kendi birama atmistim . Saglam kafa yapiyor... Sorum su: olmedigim icin sukretmelimiyim ?

oooo sen yat kalk Allah!a şükret
  • Çok bekledim böyle bir konu :D .
    çalışanlara ne kadar ücret veriyorsunuz ve bu çalışanlar sağlık personeli olmak zorunda mı?
    şu her şehirin nüfusu bölü 3500 kadar eczane olayı uygulamaya girdimi ? yanı 35 bin nüfuslu şehirde 11. eczane açılmıyor mu?
    eczane dükanı bulmak çok zormu uğraştırdı mı sizi?
    kiralar nasıl abartıyorlar mı dedikleri kadar?
    hangi üniv.densiniz nereyi önerirsiniz veya eczane açmak haricinde faklı alanlarda çalışıp maddi durumu iyi olan ark. var mı maaşı le söyler misiniz?
    ders içerikleri nasıl staj falan var mı?
    tıp dersi görüyor musunuz?
    tıp tan sonraki en zor bölüm diyorlar ezber konusunda? doğrumu?
    aylık gelir ne düzeyde(özel oldu ama tanımıyoruz zaten birbirimizi :) )
    daha dün konusu geçti bizim şehrimizin hastane ye yakınlık olarak hastane ile arasında 200 metre mesafe bulunan 4 5 eczane var ama çok uzak birbirine ama yolunda;3 eczanenin önğnde kalıcı olarak duran arabalar : audi a4 gri,audi a4 beyaz,vw passat bunlar sn modelleri :D .ayroca bahsettiğim hastanenin karşısındaki bir eczacı heryıl 200 300 bin liralık 1 ev alıyormuş , biri jip hastasıymış her sene bir tane almış en sın merso almış :o ayrıca yine bir eczacı milletvekili oldu :D bunları anlatmamın nedeni şu:çoğuna sorduğumda bitik vs diyorlar ama bu zamandada mesleğinden memnun olan yok . siz ne diyorsunuz bu işe?
    özel olacak ama arabanız ?
    eczanede bir eleman kaç ayda yetişiyor?
    eczaneyi bırakıp gidebiliyor musunuz?
    parası fazla gelen eczaneci nereye saldırabilir :D yani tüm malı doldurdu uç noktası ne olur. medikal falan yapabilir mi yada şu doğal bakım ürünleri olayları nedir?
    zorlukları neler sıkıntı çeiyor musunuz?

şimdilik bu kadar :D teşekkürler konu için

• ayak mantari icin bir suru krem denedim... sizin oneriniz nedir.. bu arada ayagimin altinin tumu delik desik.. ileri seviyede maleseff..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciddi Lama

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: babayorgun65

bahar alerjisine en iyi ne gelir ?

İlac olarak mi?

Yav eczacisin evet ilac olarak sormus adam

arkadaş eczanenin yanına lokman hekim de açmış
  • quote:

Sorunuz varsa yani

sivilce için ne önerirsin
  • Tek bir soru sormak istiyorum hazır bulmuşken

Minoxil tamamen tıraş bir ürün değilmi bıraktıktan sonra onca kullandığın süre hiç oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.