Şimdi Ara

Eczacılık yazanlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tıpçılar ve bilgisayar mühendisliği yazanlar konu açmış bizde yazalım.

mf 3 485 sıra 22 bin.hiç umutlu değilim yüzde 95 tutmaz yüzde 5 te yeni açılan yerlerden umutluyum.

01 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Eczacılık Fakültesi 14724-22600
    02 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Eczacılık Fakültesi 13664-21800
    03.EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)/Eczacılık Fakültesi 14556-25800
    04. ANKARA ÜNİVERSİTESİ/Eczacılık Fakültesi 13636-22600
    05. GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA)/Eczacılık Fakültesi 14382-24400
    06. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)/Eczacılık Fakültesi 15120-25900
    07. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ)/Eczacılık Fakültesi 14839-22300
    08. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ/Eczacılık Fakültesi (Tam Burslu) yok yok
    09. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Eczacılık Fakültesi (Tam Burslu) yok yok
    10. BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Eczacılık Fakültesi (Tam Burslu) yok yok

lütfen herkes bilgilerini ve hangi tercihlerine yazdığını da belirtsin.boş geçmeyelim.

• benim mf3 19bin 3 6 ve 8 nolu tercihlerini ben de yazdım umarım önünü kesmem ki ben de girebileceğimi sanmıyorum :D
  • vakıfların hepsini yazmadıysan sorun yok :D
  • eczacılık bitti diyorlar ya , ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

eczacılık bitti diyorlar ya , ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Hükümet eczacılarla çok uğraştı. Öyle bir yasa çıkartırlar ki meslek her an riske girebilir. Daha önce çok denendi.

Bir de artık her yer eczane doldu. Hastane civarları da, sokak araları da, caddeler de. İlaç bakkallığına döndü resmen. Yanınızda duran çırak bile bir süre sonra o ilaçları iyi öğrenebiliyor, mutlaka görmüşsünüzdür. Sizin farkınız ise ilaçların kimyasını incelemiş olmanız ve duvarda çerçeveli fakülte diplomasının asılı olması.

Eczacılık fakültesi mezunları eczane açmak yerine artık başka alanlara da yönelmeli, tabii devlet de buna destek vermeli. (Bkz: Kimya mezunlarının hâli)

• ilaç üretimi alanında şu anda eczacılar pek yok ama ilerde olabilir ilaç şirketi yöneticliği gibi ilaç firmasında çeşitli görevler de alabilirler.
  • Eczacılık bitti deniliyor ama yine de yolunu buluyolar belli bir miktarda, çevremde tanıdıkların hepsi öyle.. Eskisi gibi olmadığı kesin ama..

Eczacılık mesleki açıdan insanı tatmin etmeyen bir meslek bence..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılık yazmayın
    6 yıl önce açıldı
    TIP YAZMAYIN
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bana marketlerde satma olayını biraz zor yaparlar gibi geliyor.markette nasıl bi ssitem kurcaklar reçete falan filan nasıl olcak o iş.çok karışır bence.ayrıca o kadar eczacılık mezunu var.bi anda nasıl mağdur duruma sokabilriler ki
  • İşin olayı çok basit
    Siz bir hastane karşısında bir dükkan alırsanız aylık ortalama 30 milyar kar yaparsınız.
    Çalıştığım dükkanın aylık gideri 40 milyar.Hastanenin tam karşısı.Müşteri memnuniyetine özen gösteriliyor(Dükkanda LCD TV simit-çay ikramı)
    Eczaneleri ayakta tutan şey muadil dediğimiz aynı ilacın benzerinin verilmesidir.Bu ilaçların etkisi tamamen aynıdır.
    Muadil ilaçlarda mal fazlası olur.Mesela 1 alana 3 bedava tarzında.İlaç firmaları böyle kampanyalar yapar ve sizde stoklarsınız.
    Önemli olan kısım firmacılarla aranızın iyi olması.Daha doğrusu eşinizin dostunuzun firmacılarla muhabbeti olması sizi muhabbete sokması.
    İş ayrı dostluk ayrı kavramının tam tersi burda geçerli oluyor.Ne kadar iyi dostsan firmacılarla ne kadar çok doktor sana ilaç yazarsa sen o kadar para kazanırsın.
    Tek yapılması gereken mezun olmaya yakın Türkiye'de açılacak olan devlet hastanelerini takip etmektir.Ya da hastane açılmıyorsa kredi çekip hastane karşısında bir dükkan almanızdır.
    İşin kısacası siz heryerde ilaç satsanızda hastane karşısında bir dükkan varsa orası hep iş yapar hiç batmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr. Corrado -- 7 Ağustos 2010; 21:19:59 >

• sonucta eczaci danismandir yani bana bakkaldaki biyikli amca mi ogretecek insulin ignesinin nasil yapilacagini ya da bimde calisan kapali ilkokul mezunu bayan mi? Hic sanmiyorum olduremezler ama yipratabilirler bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: Dark1n

eczacılık bitti diyorlar ya , ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Hükümet eczacılarla çok uğraştı. Öyle bir yasa çıkartırlar ki meslek her an riske girebilir. Daha önce çok denendi.

Bir de artık her yer eczane doldu. Hastane civarları da, sokak araları da, caddeler de. İlaç bakkallığına döndü resmen. Yanınızda duran çırak bile bir süre sonra o ilaçları iyi öğrenebiliyor, mutlaka görmüşsünüzdür. Sizin farkınız ise ilaçların kimyasını incelemiş olmanız ve duvarda çerçeveli fakülte diplomasının asılı olması.

Eczacılık fakültesi mezunları eczane açmak yerine artık başka alanlara da yönelmeli, tabii devlet de buna destek vermeli. (Bkz: Kimya mezunlarının hâli)

oha adam bilmiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.