Şimdi Ara

Eczacılık Fakültesi Düşünenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
2
Favori
28.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanyuzgec

Eczacılığın sıralaması geriledi çünkü tıp ve diş hekimliği fakülteleri arttı. Böylece üstteki artış alt zemini etkiledi. Geçen sene 2000 kontenjanlık tıp açıldı. Üstten artış olunca alttan da kayma oluyor

2000 kişilik ordan açılıyorda eczacılıktanda yeni ünüversiteler açılıyor kardeşim . Biz burda yalan söyleyip milleti bi yola sürüklemiyoruz 20 kişiden 1 kişi çıkması normal onuda senin okumana bağlıyorum ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

kardeşim ankara eczacılığı 3.sınıfta bıraktı şu an ege tıp yazacak.Bana anlattıklarından size özet geçeyim eczacılık bitti artık hayalperest olmayın. Çiğ köfteciden çok eczane var memlekette.Bir kaç yıl içinde eczacılık 50k ya kadar düşecek.Tıplardaki düşme evet kontenjan artışı yüzünden ama eczacılıktaki durum öyle değil.

Her yıl 2000 mezun veriyor ama şuan tüm şehir merkezleri doluymuş... Eee bu yeni mezun napacak ? Paran varsa devral . Adam kayseri merkezin nüfüsüna göre merkeze 7 yıl veriyor bide senden önce bekleyenler var tabi bişey demiyorum herkes kendine göre yorumlar bazı arkadaşlar yazyayzyazyaxyazyaz der ama herşeyi araştırıyosan bunları göz önüne alacaksın!

• quote:

Orijinalden alıntı: nineandnine

quote:

Kusura bakmayın bu görüşünüze katılmıyorum. Ilaç hakkında en fazla bilgiye eczacı sahiptir kimya mühendisi değil.
    Ilaç firmalarının da kimya mühendisi alma nedeni düşük ücretle çalışmaları ve eczacıların eczane açma yolunu seçmeleriydi.
    Ayrıca bir eczacı ilaç firmasında yönetici rütbesine kadar yükselebiliyor.
    Eczacılık okuyan birisi de dilini geliştirebilir. Dil eğitimi sadece kimya mühendislerine has bir eğitim değil neticede.

ben eczacılık okumuyorum siz okuyorsunuz tabiki siz doğru biliyorsunuzdur fakat kimya mühendislerininde genel müdür vs vs olduğunu biliyorum,hatta araştırırken ilaç firmalarında üst kademelerde çalışanların ya kimya mühendisi ya da eczacı olduğunu yazmışlardı. bende çok araştırdım hatta forumda eczacılık mı kimya mühendisliği mi? diye bir konum bile vardı :D tabi bu kimya mühendisleri ve kimyagerler boğaziçi-ODTÜ mezunları kapsıyor,diğer üniversitelerdekiler de iyidir elbet fakat dil konusunda yurdışı eğitim vs vs eczacılıkta olmayan avantajlar. hadi kimya mühendislerini geçtim,eczacılıkta 2012 ve sonrası girişlilerin %90 ı bu bahsettiğimiz ilaç firmalarına yönelecekler, sonuçta her iki durumda da rekabet fazla, böyle söylüyorum fakat eczacılık çok çok iyi bir meslek bana kalırsa diş hekimliğinden tıptan bile daha iyi ilaç yapmak ya da kozmetik vs vs yapmak mükemmel birşey fakat gel görelim türkiye de ilaç yapma bile ( tam bilmiyorum fakat ) çok zor. yani okuması çok zevkli fakat türkiye deki iş hayatı pek umutlu gözükmüyor.

İlacın %90 ithal olan bir ülke :) bunu sen yapsan bile devletin teşvik vermesi gerek öyle tek başına imkansız. Devlet bunu yapacak olsa yapardı zaten :)

• ARKADAŞLAR EĞER ECZANE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ YAZMAYIN AMA ECZANE AÇMAM DİYORSANIZ 1 DK DÜŞÜNMEYİN YAZIN

• quote:

Orijinalden alıntı: oyunum

ARKADAŞLAR EĞER ECZANE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ YAZMAYIN AMA ECZANE AÇMAM DİYORSANIZ 1 DK DÜŞÜNMEYİN YAZIN

Herkes mesleğe para gözüyle bakıyor kardeşim:) eczane açmayan işçi oluyor 2850 tl maaş +sigorta sana kalmış

• quote:

Orijinalden alıntı: qqq1assi

quote:

Orijinalden alıntı: nineandnine

quote:

Kusura bakmayın bu görüşünüze katılmıyorum. Ilaç hakkında en fazla bilgiye eczacı sahiptir kimya mühendisi değil.
    Ilaç firmalarının da kimya mühendisi alma nedeni düşük ücretle çalışmaları ve eczacıların eczane açma yolunu seçmeleriydi.
    Ayrıca bir eczacı ilaç firmasında yönetici rütbesine kadar yükselebiliyor.
    Eczacılık okuyan birisi de dilini geliştirebilir. Dil eğitimi sadece kimya mühendislerine has bir eğitim değil neticede.

ben eczacılık okumuyorum siz okuyorsunuz tabiki siz doğru biliyorsunuzdur fakat kimya mühendislerininde genel müdür vs vs olduğunu biliyorum,hatta araştırırken ilaç firmalarında üst kademelerde çalışanların ya kimya mühendisi ya da eczacı olduğunu yazmışlardı. bende çok araştırdım hatta forumda eczacılık mı kimya mühendisliği mi? diye bir konum bile vardı :D tabi bu kimya mühendisleri ve kimyagerler boğaziçi-ODTÜ mezunları kapsıyor,diğer üniversitelerdekiler de iyidir elbet fakat dil konusunda yurdışı eğitim vs vs eczacılıkta olmayan avantajlar. hadi kimya mühendislerini geçtim,eczacılıkta 2012 ve sonrası girişlilerin %90 ı bu bahsettiğimiz ilaç firmalarına yönelecekler, sonuçta her iki durumda da rekabet fazla, böyle söylüyorum fakat eczacılık çok çok iyi bir meslek bana kalırsa diş hekimliğinden tıptan bile daha iyi ilaç yapmak ya da kozmetik vs vs yapmak mükemmel birşey fakat gel görelim türkiye de ilaç yapma bile ( tam bilmiyorum fakat ) çok zor. yani okuması çok zevkli fakat türkiye deki iş hayatı pek umutlu gözükmüyor.

İlacın %90 ithal olan bir ülke :) bunu sen yapsan bile devletin teşvik vermesi gerek öyle tek başına imkansız. Devlet bunu yapacak olsa yapardı zaten :)

evet ben pek de kızamıyorum neden teşvik etmiyorlar diye çünkü ilaç yapmak çok riskli,çok zor bilmiyorum ama düşününce gerçekten sabır isteyen bir iş,yan etkiler vs vs. ölümler,hastalıklar bunların bile sebebi olabiliyorsun ilaç yaparken,zor yani. ama bunun dışında kozmetik vs vs de de teşvik yok gerçekten çünkü herkes yabancı olana,marka olana kayıyor yalan değil,her şey ithal.

• Klinik ecz ile ilgili bilginiz var mı istanbul ünv buna ne kadar önem veriyorlar ? Birde ilk sınıf derslerine baktım fizik kimya bio filandı bildiğimiz şeyler gibi geldi ama çok mu zorluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuktesla -- 7 Temmuz 2014; 11:33:21 >
  • ®ed ® kullanıcısına yanıt
    Abiniz mesleğini gerçekten sevseydi eğer en ufak bir zorlukta bırakıp kaçmazdı. Tıp fakültesine gitmesi isabet olmuş :) başarılar diliyorum saygılar.

• dursun1071 kullanıcısına yanıt
    (Tıp) 6 sene okuyup pratisyen oluyorsunuz, (diş) 5 sene okuyup oyucu olup milletin ağız kokusunu çekiyorsunuz, (ecz)5 sene okuyup diplomalı bakkal oluyorsunuz, (ftr)4 sene okuyup çıkıkçı oluyorsunuz. Bunun sonu gelmez :)
    Kedi ulaşamadığı ciğere misali..
    Sağlık bilimlerine laf edersiniz ama hayatınız bu dört mesleğe muhtaç geçer maalesef ;)

• ben meslek bitti diyorum sen en ufak zorluk diyorsun?
  • kucuktesla K kullanıcısına yanıt
    Eleştiren arkadaşlar, eleştirilerinize artık cevap yazmıyorum maalesef. Çünkü karşımda kendi cümleleriniz yok başkalarından duyduğunuz bomboş cümleler var. Yazmazsanız yazmayın kardeşim banane ? Ne bi karım ne de bi kazancım var. Hepinize başarılar.

Soruna gelince ;

Evet klinik eczacılık, eczacılıkta yeni açılan meslek dalıdır. 5 sene temel eczacılık bilimleri okuyorsunuz eczacılıkta uzmanlık sınavına giriyorsunuz 2 sene klinik eczacılık Yüksek lisansı yapıyorsunuz. Hastanelerde klinik eczacı olarak çalışıyorsunuz ve hasta odaklı eczacılık yapıyorsunuz. Yeni yönetmelik ile hastanelerde zorunlu tutulacak.

1. Sınıfın derslerini öyle hafife alma 2 bütle bitirdim seneyi

Tıbbi biyoloji ve Analitik kimya ve anatomi var................

Istanbul eczacılıkta klinik eczacılık seçmeli dersi, Marmara eczacılıkta yüksek lisansı var.
    Hangi fakülteden mezun olursan ol EUS u kazanırsan Marmara'da yüksek lisans yapabilirsin zaten :)

Kardeşim insan var olduğu sürece eczacılık sona falan ermez. Sağlık sektörü bu ülkede bitmeyecek temel şeydir.
    10 yıldır zincir eczane; ilaçlar bimde satılacak eczacılık gitti gibi dedikodular var hani ?
    Madem eczacılık bitti neden bu eleştiren insanlar eczanelerini kapatmıyorlar ?
    Yazmayabilirsin saygı duyarım. Ama insan var olduğu sürece hiçbir sağlık bilimi bitmez. Hele hele dünyanın en büyük 2. Sektörü olan ilaç bilimi ? Asla.

• Bencede ilaç sektörünün bitmesi mümkün değil çünkü yerine koyabileceğin bir şey yok Zaten ecz odası eş başkanı olan hanımın söyledikleri bana çok samimi gelmemişti .

Açıkçası ben birazda olsa ilk sene kolaydır diye düşünmüştüm . :D .

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim hakkını helal et çok faydalı oldu benim için
    Merhaba rica ederim tercihlerde başarılar dilerim :)
    Bu arada 1. Sinif zor dediysem 2-3-4-5 ten bahsetmiyorum bile
    Sağlam bir çalışma gerektiren bir bölüm :) tabiiki 1. Sınıf diğer sınıflara oranla daha rahat :)
    1. Sınıfım gezerek geçti sadece final ve vize dönemleri zorlandım :)
    Ama 3. Sınıftan itibaren bu mümkün olmayacak gibi üst sınıflardan gördüğüm kadarıyla :)

Umarım hayırlısı olur senin için :)

• ilaç sektörü elbet bitmez bitecek olan şey senin benim gibi insanlar için meslek. Sizin dediğinize kalsa öğretmenlik de insan var olduğu sürece bitmeyecek meslek niye peki bu kadar işsiz öğretmen var?
    İsteyen yazsın tabi ki ama eczacılık eskisi gibi değil
  • Ya Hu eczane eczacılığı eskisi gibi değil sadece yoksa diğer eczacılıkta uzman olduğun dallar var onları neden göz ardı ediyorsunuz

İstanbul ünv gelsin istiyorum hayırlısı artık :)
    Öğretmenlik sektörü bitti mi ? KPSS de en fazla alıma sahip olan öğretmenlerdir. Kabul çok mezun var ama alınan öğretmen sayısı da fazla. Insanların işsiz kalacağını düşünmesi mesleğin bittiğini- biteceğini göstermez canım arkadaşım. Insan var oldukça çocukta var olacaktır çocuk var oldukça öğretmen de olacaktır doğal olarak öğretmenlik de ilelebet ihtiyaç duyulan meslektir. Eczacılık global bir meslek. Bütün dünya üzerinde olan bir meslek. Koca dünyada bu meslek bitmedi Türkiye'de mi bitecek ? Eskisi gibi olmadığını kabul ederim ancak bitmedi. Bitmesi söz konusu bile olamaz. Şu sözü de hatırlıyorum ;

"Doktorun hatasını eczacı, eczacının hatasını toprak örter."

Saygılar :)

• Birde hocaların öğrencilere tavrı nasıl ben dersimi anlatır giderim kafasındalar mı yoksa oturup sohbet ediyorlar mı? Bu kişiden kişiye değişir elbet ama ist ünv durum nasıl bunu merak ettim :)

Bir arkadaşım vanda bu sene 1. sınıfını bitirdi onlar 2.sınıf dersleride görmüşler ben o yüzden biz biraz daha rahatızdır dedim ama pek değiliz anlaşılan
    Aslında bu hocadan hocaya göre değişen bir olgu ama genel olarak 5 sene içerisinde çeşit çeşit hocaların olacağı için böyle bir iletişim pek söz konusu değil. Bir derse farklı haftalarda 5-6 farklı hoca girebiliyor ve o dersi seneye almıyorsun mesela :)

Istanbulun en büyük artısı ilaç firmalarının sürekli fakültemize gelip tanıtım yapması, fakültemizde sürekli kongreler olması vs.

Şimdiden kocaman bi eşantiyon kutum oldu

• İyiymiş

İstanbul ünv bu yöndende avantajlıymış ilaç firmalarından sürekli birileri geliyormuş.Bu benim hoşuma gitti peki okulun yurt dışı bağlantıları nasıl
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.