Şimdi Ara

Ecs G41T-M7 (v1.0) tabanlı sistem yardımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: a-f-h

Özel xeon microcode'lu bios mu attınız yoksa standart bios mu?

Burada sizinkine benzer bir sorun yazmışlar bir bios önerilmiş ama sonuç alınmış mı cevap yok.

Ecs G41T-M7 (v1.0) tabanlı sistem yardımı

Yardım için bilenleri etiketleyelim.

Xeon microcode'lu bios kullanıyorum hocam tekrar teşekkür ederim yardım eden herkese

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ggdeki n11deki saticilar neden sadece amd uyumlu yazıyor 4gb ramlere ben bir türlü anlamadım gitti

Bari bi siparis gecelim 4gblik bu yorumunuzun uzerine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Survivalist kullanıcısına yanıt
    Hocam oradaki bilgi de doğru olabilir çünkü ben ram'lerimi aliexpress üzerinden sipariş ediyorum. Aynı ramlarin AMD ve ıntel olarak farklı çeşitleri var.

• Survivalist kullanıcısına yanıt
    2 x 240-pin DDR3 DIMM socket support up to 8 GB

Ddr2 değil Ddr3.

Ddr2de 4gb ramler sadece amd için.
  • Hazır kalabalık olmuşken şunu da sorayım ;

X5450 işlemciyi soğutmak için E6500 stok fanı kullanıyorum ve işlemci 10 dakika içinde 80-95 derece seviyelerine ulaşıyor üstelik işlem de yapmadığım halde.

Kasanın bile dışardan ısısı hissediliyor, ben bu işlemciyi nasıl soğutabilirim?

• Hocam o x5460 bir canavar ya 120w tdp ile

O stok soğutucu fan ile benimki 100dereceleri geçiyordu. Aldım bi 60tllik kule tipi fan şuan 80-90 dereceyle oyun oynuyorum. Sizin kasanız daha ferah olduğundam 70e kadar düşebilir. Kaliteli termal macun almanız da işinizi görebilir

• Bu linkteki soğutucu sizce işimi görür mü? Gerçi işlemciden daha pahalı ama
  • Buna bakabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/sunbeam-core-contact-freezer-cpu-sogutu-ilk-sahibinden--127388583

Ben bundan kullanıyorum, Q6600@3.4 GHz'de 1.4v vcore ile 70 dereceyi (msi afterburner ile, hwinfo'dan baktığımda 10 derece daha düşük gösteriyor) geçmiyor. Ama satıcının referansı yok. Aynı ilan sahibinden de var sanırım GET açtırabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/xigmatek-gaia-2-cpu-sogutucu-50tl--127768446

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 20 Temmuz 2017; 13:12:57 >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Şu fanı satın aldım hocam eğer tatmin etmezse sizin önerdiklerinize yönelirim.

• Son attığım linkteki soğutucu normal kullanımda en fazla 55 derece civarında; oyun oynarken ortalama 75 derece civarlarında bir performans veriyor. Gayet yerinde bir derece tahminimce. Teşekkürler tekrardan.
  • ark.intel.com
    Intel® Xeon® Processor X5450 (12M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB) Product Specifications
    http://ark.intel.com/products/34446/Intel-Xeon-Processor-X5450-12M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB

X5450 için 63 derece sıcaklık limiti konmuş.

Bu MSI afterburner'da oyun oynarken gözlemlediğiniz değer mi yoksa HWinfo, HWmonitor gibi yazılımın arka planda ölçtüğü maksimum değer mi? MSI afterburner ile HWinfo arasında 10 derece fark oluyor.

Bir de macun olarak iyi bir şey mi kullandınız yoksa soğutucudan çıkan tek kullanımlık macunu mu? Soğutucudan çıkan macun genelde kalitesiz oluyor, xigmatek pti-G3606 f/p macundur. Bundan kullanırsanız sıcaklık 3-5 derece fark edebilir.

Kasa içi hava akışı sağlıklı değilse mümkünse egzoz fanı takıp akışı sağlayabilirsiniz. Veya speed fan tarzı yazılımla işlemci fan hızını arttırabilirsiniz.

Hocam 40 dakika deneme için CSGo girdim MSI afterburner'da oyun oynarken gözlemlediğim değer max 72 derece; HWinfo arkaplan değeri max 64 derece.

Macun soğutucu üzerinde geleni kullandım, eski fana göre iyi durumdayım. Kasaya gelince Exper marka sabit kasalardan en ilkel kasa kullanıyorum diyebilirim.

CPU sıcaklığının artık sorun çıkarmayacağını düşünüyorum ama psu kasanın içini iyice ısıtıyor nedenini anlamadım ama psu çok ısınıyor.

Ay başında GT 1030'u ekleyince umarım sorun çıkarmaz.
  • Şuan herhangi bir harici ekran kartı kullanıyor musunuz? Yoksa dahili çıkışı mı kullanıyorsunuz? 65 watt TDP'li işlemciyi çıkarıp 120 watt TDP'li işlemci taktınız, experin güç kaynağı genelde dandik olur. Harici kart kullanmıyorsanız güç kaynağı sıkıntı çıkarabilir. Kasa içi havalandırma kötüyse ucuz fanlı GT1030 alınız. 400-450 wat güç kaynağı bakabilirsiniz.

Bu arada CS GO'da ayarlarınız ve aldığınız fps nedir?

Kullandığım psu fotoğraf olarak ekledim. Evet harici ekran kartı kullanıyorum NVIDIA GeForce 7600GS diye geçiyor çok eski bir kart.

GT1030'u fanlı almayı düşünüyorum evet. CS GO düşük ayarlarda ortalama 20, en fazla 30 fps değeri alıyorum.
  • 7600 GS GT1030 ile denk tüketime sahip. Limitlerde kullanırsınız.

Yalnız fps düşük geldi. 3 ghz'lik Q6600 ile en düşük ayar 1366*768'de dust2 haritada 5'e 5 botlarla ortalama 90-100 fps civarında anlık 60'a düştüğü de 140'a çıktığı da oluyor. Yeni kart geldiğinde temizinden bir format atınız olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 22 Temmuz 2017; 11:55:58 >
    Ben de 1360*768 olarak kullanıyorum. Hocam msi afterb. Programında oyum içinde gpu kullanımı hep %0 da kalıyor hiç artmıyor. Cpu kullanımı ise %40-50 arası değerde. Gpu hiç kullanılmıyor sanırım fps eksiği bu yüzden.

İşlemci montajından sonra zaten temiz win10 64bit kurulum yaptım test sonuçları bu sistem üzerinden çıkan sonuçlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.