2011 model T255 kasa sedan aveoda F14D kodlu benzinli motor ile 11 senede 88 bin km yol yaptım, araçta 4 vitesli aisin tam otomatik şanzıman var, motor bloğu demir döküm olup, motor kapağı alüminyum dökümdür, lpg kullanımına uygun değildir, uygun hale getirmek için iyi ustayı bulmak lazım o da şans işidir, ben lpg taktırmadım. sıcak ortamda çalışmayı sever 108 derecede fan açar 110-111 dereceden geri döner, hararet yapma ve yağ soğutucusu patlatma ile ünlüdür, 3 senede bir radyatör hortumları elden geçirilerek buna engel olabilirsiniz. benzin sarfiyatı çok değişiktir, 80-90 km hız ile uzun yolda (en az 300 km üzeri güzergah) en düşük yaptığım sarfiyat 5,43 lt olup, hız 120 km olunca ortalama 7 lt nin biraz altında/biraz üstünde olmaktadır. genellikle şehir içi 8-10 lt arasında bir sarfiyat normal olup, aşırı tıkanıklıkta 15 lt. bile oldu aldığım günden beri tüm bakım ve onarımlar yetkili opel serviste yapıldı, sanayideki parçacılarda her ne kadar orijinal diye satmaya çalıştıkları parçalar dikkatlice incelenirse üzerinden çıkan parçalarla ufak tefek farklar olduğu hemen görülüyor, en uygun parça alımı şasi no üzerinden parça alımı yapmaktır. on da bile bazı parçacılar ecotec çok geniş bir motor ailesi olduğundan elindeki benzer parçayı abi bu da iş görür diye size satabilir. forumda çok kişinin kronik arıza diye belirttiği hususlar uygun kullanımda ortaya çıkmayacak arızalardır, ben hiç motor kulağı arızası yaşamadım, z rot sıkıntım olmadı, ön takım sıkıntısı yaşamadım, zamanında tedbir almakla yağ soğutucusu problemim olmadı, neredeyse 50 yıldır aktif olarak araç kullanmaktayım aveo şu anda 6.aracım olup kaza yapıp pert olmazsa her halde son aracım olacaktır, geçen sene aracı aldığım ve servisine gittiğim bayi takas olarak araca 93 bin lira değer biçti, liste fiyatından bana 12 bin lira indirim yaptılar 70 bin liralık sıfır faizli 1 yıl vadeli ödeme teklif ettiler astra otomatik sedan vereceklerdi, bu pandemi ve ekonomik ortamında böyle bir masrafa girmeye cesaret edemedim... |
Bildirim