Şimdi Ara

Eclipse Anroid grafik kayması YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar android hesap makinesi için uğraşıyorum ama görsel olarak sıkıntım var. bilgisayar önizlemesinde s4 mini ekran boyutlarında yeni bir ekran oluşturdum. aldığım görüntüler aşağıdaki gibi oldu:

Bilgisayarda hazırladığım görüntü:

Kendi telefonumda aldığım görüntü: (galaxy s4 mini android sürümü: 4.2.2)

Burda istediğim görüntüye ulaştım.

Başka telefonda aldığım görüntü: (lg optimus g (e975) android sürümü: 4.4.2)

Fakat burda ekran kayıyor bunun sebebi nedir ve ne yapmalıyım ? İyi forumlar.
    (konuyu internetten araştırmadım daha doğrusu ne diye araştırayım bilemedim.)

EDİT:

Kendi telefonumun aynısı (s4 mini) ' de aldığım görüntü:

BU UYGULAMA NEDEN SADECE KENDİ TELEFONUMDA DÜZGÜN, YAPTIĞIM HATA NEREDE ? ARTIK BİR KİŞİ DE YARDIMCI OLSUN LÜTFEN

EDİT 2:

Evet beyler sorun telefonun yazi tipi ve boyutu. Telefonun yazi tipi ve yazi boyutuna gore buton yeri ve boyutuda degismekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zamboni -- 3 Aralık 2014; 9:50:06 >

• Up merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayardaki emulatörünün çözünürlüğü telefonununkiyle aynımı ? Kontrol ettin mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman80

bilgisayardaki emulatörünün çözünürlüğü telefonununkiyle aynımı ? Kontrol ettin mi

Cozunurlugu telefonuma gore ayarladim ama eve gidince tekrar kontrol edeyim.

• UP
  • GUI yi hazırlarken ekran çözünürlüğünü telefondan çağırıp onun üzerinden oranlayarak mı hazırladın yoksa başka bir şekilde mi?
    Biraz java'da GUI editörü kullanarak değil de elle tek tek mesafeleri fln tanımlayarak çizdirdiğin gibi birşey yapsan olabilir mi acaba, bayadır düz android üzerine uğraşmadığımdan tam hatırlayamıyorum; ama burada butonların orientationı tahminen tabana göre, en üstteki butona göre yukarıdaki hesap penceresinin mesafesini ayarlarsan en azından düzgüne yakın bir görüntü alırsın arka plan için birşey diyemem. En temiz yol biraz uğraştırır ama display den telefonun width ve height ını alıp ona göre herşeyi oranlayıp GUI yi oluşturman. Yani program açılırken herşeyin boyunu ve yerini hesaplayıp GUI yi değişkenlere bağlı oluşturursun. Ya da kolay olsun dersen libgdx vb(artık ne olabilir tam bilmiyorum ama) kullanabilirsin bu işlerin hepsini kendi yapıyor, çok bilmene de gerek yok.

Not: Aklıma gelen düz çözümü söyledim şöyle birşey de var: http://developer.android.com/guide/practices/screens_support.html
    Bide white paper varmış bu konuda daha da güzel özetlemiş: http://www.vanteon.com/downloads/Scaling_Android_Apps_White_Paper.pdf

Pixel sayısından oluyodur ve senin ekran boyutlarını tam düzgün oranlamıyodur bir yerde sabit bir değere bağlı nokta vardır diye tahmin etmiştim ve muhtemelen öyle, s4 mini 540 960 ken optimus 768 x 1280 mış. Bir parçada(buton arkaplan hesap makinesi ekranı neyse artık) oranlama eksikliği var muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutde -- 2 Aralık 2014; 23:02:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umutde

GUI yi hazırlarken ekran çözünürlüğünü telefondan çağırıp onun üzerinden oranlayarak mı hazırladın yoksa başka bir şekilde mi?
    Biraz java'da GUI editörü kullanarak değil de elle tek tek mesafeleri fln tanımlayarak çizdirdiğin gibi birşey yapsan olabilir mi acaba, bayadır düz android üzerine uğraşmadığımdan tam hatırlayamıyorum; ama burada butonların orientationı tahminen tabana göre, en üstteki butona göre yukarıdaki hesap penceresinin mesafesini ayarlarsan en azından düzgüne yakın bir görüntü alırsın arka plan için birşey diyemem. En temiz yol biraz uğraştırır ama display den telefonun width ve height ını alıp ona göre herşeyi oranlayıp GUI yi oluşturman. Yani program açılırken herşeyin boyunu ve yerini hesaplayıp GUI yi değişkenlere bağlı oluşturursun. Ya da kolay olsun dersen libgdx vb(artık ne olabilir tam bilmiyorum ama) kullanabilirsin bu işlerin hepsini kendi yapıyor, çok bilmene de gerek yok.

Not: Aklıma gelen düz çözümü söyledim şöyle birşey de var: http://developer.android.com/guide/practices/screens_support.html
    Bide white paper varmış bu konuda daha da güzel özetlemiş: http://www.vanteon.com/downloads/Scaling_Android_Apps_White_Paper.pdf

Pixel sayısından oluyodur ve senin ekran boyutlarını tam düzgün oranlamıyodur bir yerde sabit bir değere bağlı nokta vardır diye tahmin etmiştim ve muhtemelen öyle, s4 mini 540 960 ken optimus 768 x 1280 mış. Bir parçada(buton arkaplan hesap makinesi ekranı neyse artık) oranlama eksikliği var muhtemelen.

Hocam buldum sorunu telefonun yazi tipi ve yazi boyutuna gore butonlarin yeri ve boyutuda degisiyor tek sorun bu sanirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.