Şimdi Ara

ECA Proteus vs Baymak Duotec vs Bosch Condens 2500W

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yeni ev için kombi arayışına girdim. Daha önce hiç kombi almadığım için teknik özellikler vs hakkında pek bilgi sahibi değilim. Biraz araştırdım ancak derinlere inemiyorum çünkü çok bilgim yok. Bu 3 kombi için F/P denmekte. Artıları ya da eksileriyle hangisini önerirsiniz acaba? Ev yeni bina yalıtım var batı cephe 2+1 90m2 banyoda petek ya da havluluk yok. Odalara termostat almak istiyorum ayrıca daha tasarruflu oluyormuş. Kombi seçiminde bunun bir etkisi varsa o konu hakkında da bilgi alabilirsem sevinirim.

    Şimdiden çok teşekkürler.

    ECA Proteus Premix 24 KW
    Baymak Duotec Premix 24
    Bosch Condens 2500W



  • Yardımcı olabilecek arkadaş yok mu bu işlerden anlayan? Onun bunun demesiyle iş yapmak istemiyorum.
  • thedarkride T kullanıcısına yanıt
    Uc kombide iyi.oturdugunuz yerde hangisinin servisi size yakinsa onu tercih edebilirsiniz.Ayrica baymakta 7 yil garanti baslamis onu arastirin 7 yil garanti arti bir ozellik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkostu

    Uc kombide iyi.oturdugunuz yerde hangisinin servisi size yakinsa onu tercih edebilirsiniz.Ayrica baymakta 7 yil garanti baslamis onu arastirin 7 yil garanti arti bir ozellik.
    Garanti de gerçek mi adı mı garanti.Çoğu şeyi garantiye sokmuyorlar.
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    Mesela neyi sokmuyorlar.kombide siz müdahale etmezseniz garantide olur herşey birde elektrik kesintilerinde yaşanan sorunlar garanti kapsamına girmez.takilan bir şey varsa aklınıza baymak servisine telefon açın sorun
  • plakalı eşanjör kireçlenirse suyun kireçli derler 1000tl (normal servisler 70-100 temizler 350-500 değiştirir)
    musluğu yanlışlıkla kapatamazsın emniyet ventili kaçırır 150-200 tl normal servisler 100-130(hele birde kombici seni o parçanın kombinin kalbi diye ikna ederse yetkili servisten daha pahalıya yapar o başka)
    bakım yaptırmazsın havası biter emniyet ventili kaçırır... fiyatı yukarda
    pompa bozulur tesisatı kirli derler 1000-1200
    musluk bozulur kullanıcı hatası
    fison tıkanır kullanıcı hatası, hele birde sifon tıkanırda fan yanarsa 1500-2000
    ve daha birsürü arızalar
    elektrik gaza gelir, gaza pislik girer, pisliğin üstüne gaz çıkar.... sağ babam sağ, servis fiyat verir dışarda yarısının altına yaptıracağın halde garanti bozulmasın diyede dışarda yaptıramazsın, bile bile 2 katını ödersin, ha bu arada zaten herzaman yetkili servis tercih eden biriyseniz o başka.
    bundan 10-15-20 yıl önceki kombilerde parçalar çok daha kaliteli iken bu kadar garanti verilmiyordu. şimdi kalite çok çok düştü ama garantiler arttı. müşterinin beklediği gibi 7 yıl gibi bi garanti verebilmeleri için kombi fiyatının en az iki katı olması lazım. yoksa bu kalite ve bu kadar garanti ile fabrika yetkili servisin yükünün altından kalkamaz.
    mesala 2 yıl garanti veriyorken birden 5yıl veya 7 yıl garantiye çıkıyor, kalitemi arttı hayır!!! fiyatmı arttı hayır!!! ama nerden geldi o fazladan 3-5 yıllık garanti, dışardan bakınca kolay gibi geliyor ama garantiyi 1 yıl bile arttırmak fabrikaya büyük bi yüktür, bu yükün bi şekilde karşılanması lazım.
    Not; yukarda yazdığım fiyatlar markaya göre değişir ve garantiye girme şeklide değişir. mesala geçen yıl birisi yazmıştı, baymak yetkili servis emniyet 1 yıllık kombinin emniyet ventilini fabrikaya yollamış kullanıcı hatasımı malzeme hatası mı diye. belki başka servis veya marka garantiye sokabilir




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.